Sindromul Bartter: cunosc problema care poate afecta rinichii de copii

îmi place să împărtășesc aici, pe blog, marturii ale mamelor care au trecut prin momente cruciale din maternitate. Așa că astăzi, am deschis spațiu pentru povestea de un cititor, care împarte cu noi de lupta lui cu mic cu doi ani, purtător al unei boli de rinichi: Sindromul Bartter. N-am auzit niciodata despre problema, și cu această mărturie mi-am dat seama că simptomele pot fi ușor confundate la început, pentru că majoritatea copiilor și-a exprimat unele dintre ele în primii ani de viață (asociate cu alte boli, trecătoare). Asta este, este întotdeauna în valoare de ea pentru a rămâne atent (și schimbul de informații cu alte mame, atunci când bănuiți că ceva este în neregulă).

Imagem: 123RF

Considerate a fi organe vitale, rinichii trebuie să fie în funcțiune pentru a asigura o bună funcționare a întregului organism – la urma urmei, ei dețin funcții importante pentru a filtra și de a elimina toxinele, de a menține echilibrul fluidelor și produce hormoni pentru corpul nostru. Nu e o coincidență că atunci când o problemă afectează rinichii, simptomele apărea în curând (și sunt variate). În cazul puțin Miguel, fiul cititor Suélia de Dec, primele semne că ceva nu era în regulă în organele alimentatoare de filtrare a aparut la 4 luni de viață. copilul a dormit prea mult, am simțit foarte sete, a intestinului blocat, oprit cresterea in greutate și încă mai avea febră mare și vărsături frecvente. Și diagnostic, care a fost dat luni mai târziu, a subliniat Sindromul Bartter Neonatală (ai auzit?). Problema, considerate rare de medici, afectează rinichii și duce la pierderea de potasiu, clor și sodiu prin urină (și, în consecință, la reducerea acestor substanțe și de calciu în sânge), precum și creșterea producției de hormoni legate de control al presiunii.

cauzele nu sunt încă bine cunoscute de medicina, dar semnele apar devreme în viață (în primii doi ani) și cele mai comune sunt malnutriție și deshidratare (ca Miguel a prezentat, ca urmare a demonstrațiilor citată mai sus). Un alt detaliu este că problema nu are leac, dar este posibil de a oferi o rutină, aproape normal la transport mici, doar cu unele restricții și de îngrijire. Și este important să știți despre Bartter, pentru că, la fel ca în toate sindroame, efectele negative sunt mai mici atunci când problema este descoperit mai devreme. Dacă vrei să știi mai mult, a verifica afară acest post pentru informații utile despre extensia de disfuncție.

Pentru aproape 3 ani, pufos Miguel trebuie să trăiască cu Sindrom Bartter de la 4 luni (Imagine: Arhiva personală a familiei)

Când ar trebui să fie suspect de Sindromul Bartter?

în Plus față de cadru de malnutriție și deshidratare, poate fi abtine de Sindromul Bartter rinichi în cazul în care copilul prezintă slăbiciune musculară, febră, vărsături, mare sete, creșterea volumului de urină, și chiar retard mental și de creștere. Pentru a confirma caz, este necesar pentru a se referi pacientul la un nefrolog pediatru, care vă va cere pentru un test de sange (pentru a detecta dacă există o schimbare în nivelurile de potasiu și hormoni) și urină (pentru a verifica cantitatea de calciu. Transportatorii au hipercalciurie, care este excesul de substanță în pipi). Sindromul Bartter, de asemenea, pot fi verificate prin intermediul unor caracteristici fizice, ca ochii mari, urechile cu care se confruntă înainte, față triunghiulară și fruntea proeminentă.

cum de a trata Sindromul Bartter?

condiție poate fi controlat prin utilizarea de medicamente și suplimente minerale. „Miguel de asemenea, trebuie să luați în fiecare zi, un intestinale reglementare, și pentru a menține un aliment super caloric, pe contul de dificultatea de a castiga in greutate”, spune Suélia. Mama adaugă că acesta a fost, de asemenea, necesar să se plece la munca pentru a se dedica exclusiv pentru cei mici, deoarece sindromul afectează rezistența și, prin urmare, el nu poate participa la gradinita (deoarece este foarte ușor de a prinde o raceala simpla, deoarece imunitatea este foarte scazuta). Și totuși este necesar de secțiuni cu ortoped pentru a încuraja, pentru că problema provoacă, de asemenea, întârziere în dezvoltare. „Miguel a început să se târască cu 1 an și 2 luni, și să meargă cu 1 an și 9 luni”, spune mama. Dar pentru a vă ajuta în acest aspect, tratamentul poate include, de asemenea, anumite medicamente anti-inflamatorii în faza de creștere a copilului, pentru a permite ca acest proces să se întâmple în mod normal.

tratamentul corect ajută la îmbunătățirea

de a Efectua diagnosticarea precoce a Sindromului Bartter este esențială pentru a iniția tratamentul și de a controla efectele bolii. Acest lucru se face, majoritatea copiilor reactioneaza foarte bine și se termină avansează o mulțime. „Fiul meu a fost urmat la fiecare 30 de zile de către personalul medical. După aceea s-a dus la 90 si acum interogările sunt la fiecare 6 luni”, spune Suélia.

este: Bartter are nici un leac, dar tratamentul oferă o mica viața cu ceilalți. Și în plus față de remedii și suplimente, desigur, nu pot lipsi doze mari de dăruire, de sprijinul și dragostea de familie!

Depusă în: Sănătate Tag-uri recomandate: • rinichi • sănătate • sindromul bartter