Strigătul este liber și eliberator: un studiu arata ca lacrimile schimba în funcție de emoțiile

din fericire Pentru noi. Cineva mai în vârstă ar trebui să aibă deja a spus că „este bine să plângi”. Dar, probabil, chiar și în înțelepciunea lui, că cineva ar trebui să nu fi imaginat în cazul în care acest „bine” ar putea veni. La urma urmei, cine ar fi ghicit că în spatele manifestare primară ar putea fi mai mult de unul din multele feluri în care viața își găsește pentru a ține pasul?

[] Lacrimi de amintiri. [B] Lacrimi lubrifia ochii pur și simplu. Foto: rose-lynnfisher

Foarte probabil, nu a fost asta Rose-Lynn Fisher s-a gândit când a început „Topografia Lacrimilor”. la Fel pentru că ea nu a fost chiar un om de știință. Format în 1978 de către Otis Institutul de Artă din Los Angeles, ea a fost instruit ca pictor, dar a dezvoltat un gust deosebit de vânătoare de forme geometrice în natură cu ajutorul fotografiilor, microscopice, capturat de microscoape electronice și scanare. Munca lui a ajuns la un punct interesant când Joseph Stromberg, Colegiul de Arte și Științe pentru Smithsonian, i-a spus despre diferite tipuri de lacrimi. Aceasta este aceeași. Au nu sunt toate la fel.

[C] Lacrimi de suferință. [D] Lacrimi de tăiere ceapa. Foto: rose-lynnfisher

Practic, lacrimile sunt formate din substanțe care sunt similare, dar apare o diferențiere în funcție de ocazie. lacrimi bazale lubrifia ochii tot timpul. Acest mecanism este activat de fiecare dată când am clipit, iar scopul este de a păstra viziune clară. Ca aceste lacrimi trebuie să fie rezistente la evaporare, au un subțire strat ceros care le proteja. lacrimi reflex, la rândul lor, au scopul de a proteja ochii de substanțe iritante, ca de praf sau de gaze pe bază de sulf, care este eliberat atunci când tai ceapa, de exemplu. Pentru aceasta, în afară de a fi mai apos, au, de asemenea, anticorpi împotriva posibil agenți infecțioși care încearcă să invadeze globul ocular. Dar cel mai impresionant este același lucru care se întâmplă cu lacrimi emoționale.

[Și] Lacrimi de durere. [F] Lacrimi de speranță. Foto: rose-lynnfisher

lacrimile au fost eliberate în situații de stres, tristețe, durere și emoții similare aduc cu ele o serie de hormoni pe bază de proteine, printre care endorfine encefalina, un neurotransmițător care acționează ca o durere fizică criminal. Acest lucru explică de dorința de a ne simți să plângă în situații dificile, și în relief pe care o simțim atunci când în sfârșit ne-am face. Pe baza acestor informații, Rose-Lynn a decis să facă micrographs de lacrimi în 100 de situații diferite. Iar rezultatul este SENZATIONAL. Uită-te și vezi pentru tine că este nu numai în chimie lacrimi diferă. Vizibil prezinta invizibil. Dar, când vine vorba de emoții umane, uneori este necesar să se uite un pic mai îndeaproape.

[G] Lacrimi de bucurie. [H] Lacrimi de râs până când plângi. Foto: rose-lynnfisher

Atenție: material de pe acest site sunt furnizate doar pentru scopuri educaționale, și nu ar trebui să fie utilizate pentru sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.