Proprietăți de tofu: beneficii și riscuri

proprietati de Tofu au fost convertite la această mâncare într-unul dintre cele mai consumate de pe pământ. Tofu este facut din soia, soia, gluten și este scăzut în calorii. Nu contine colesterol si este o sursa excelenta de proteine, calciu și fier. Este un aliment important, mai ales pentru cei care doresc să se îndrepte spre o dieta vegetariana sau vegana.

de soia este ingredientul principal din tofu, așa că este, de asemenea, numit tofu. Din cauza valorii sale nutriționale tofu este foarte similar cu carne, uneori, chiar ne referim la ea ca “carne fără os.”

Deși există 3 principalele diferențe dacă aș substitut pentru carne:

  1. Una dintre ele este că carnea îndeplinește mai multe, și, prin urmare, aveți nevoie pentru a mânca mai puțin să se simtă pe deplin.
  2. aroma de atât nu are nimic de-a face cu asta. În timp ce carnea are un gust distinctiv, indiferent de animalul provine, tofu nu are gust, este un gust neutru.
  3. diferența De preț între cele două este foarte mare. Este mult mai ieftin tofu. Să-ți dau o idee, un kilogram de carne de vită poate costa între 12 și 13 €, în timp ce tofu puteți găsi în jurul valorii de 6 €.

Proprietăți de tofu

tofu este considerat ca fiind o sursa excelenta de proteine, în plus față de furnizarea de toate aminoacizi esențiali necesare într-o dietă echilibrată. Boabele de soia sunt, de asemenea, bogate în grăsimi polinesaturate sunt sănătoase, în special acid linoleic omega-3 alpha.

alimentele vegetale sunt asociate cu un risc mai mic de a dezvolta multe boli asociate cu un stil de viata nesanatos. Printre acestea sunt:

  • Boli cardiovasculare
  • Cancerul de sân și de prostată
  • Osteoporoza
  • Diabetul zaharat de tip 2
  • Probleme hepatice

În caz de brânză de soia este considerat a fi una dintre sursele legume mai bogat în proteine vegetale. Conține, de asemenea, un număr mare de vitamine și minerale (vitaminele E, F și grupul B, potasiu, zinc, fier, fosfor, acid folic.

cu toate acestea, carbohidrati si calorii pe care-l are sunt foarte puține, prin urmare, este folosit, de asemenea, o mulțime de diete pentru a pierde in greutate. Tofu, de obicei, nu are colesterol, este chiar și lucrează pentru a reduce conținutul său în sânge.

produsele din soia sunt, de asemenea, bogat in izoflavone, care ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer, precum cancerul de sân. În acest articol de știință și sănătate să ai o relație între izoflavone, menupasia și cancer de sân.

proprietăți de tofu face un aliment excelent pentru persoanele cu boli gastro-intestinale. Acesta a fost demonstrat pentru a beneficia persoanele cu gastrită, diabet și obezitate. Consumul regulat de tofu ajută la îmbunătățirea stării de țesuturi și de celule, incetineste procesul de imbatranire, intareste structura osoasa si regleaza activitatea rinichilor.

tofu este recomandat pentru persoanele cu alergie la lapte sau ouă, în acest fel, a compensa lipsa de proteine din produse lactate și ouă.

în ciuda scăzut în calorii, este un aliment care iau, de obicei sportivi, deoarece reface energia consumată, și de a ajuta să câștige masei musculare după un antrenament intensiv.

Riscuri de a manca Tofu

trebuie să fie atenți atunci când le mănânci pentru că soia este un aliment care, de multe ori, manipulat genetic. Dezbatere privind siguranța alimentară în alimente modificate genetic este încă deschisă. Pentru acest motiv, trebuie să asigurați-vă că eticheta pune în mod special: Nu modificate genetic.

Având în vedere că proteinele conținute în semințele de soia îmbunătățește acid uric în sânge, toate tipurile de produse din soia sunt contraindicate pentru persoanele cu diverse tulburări de metabolism și acizi în organism.

Datorită proprietăților de tofu, consumul lor în cantități mari poate provoca probleme cu tiroida.

Pregătirea și depozitarea de tofu

procesul de luare tofu este foarte similar cu pregătirea de brânză normală. Acesta este facut din lapte de soia de la căldură sau de filtrare. Brânza este comprimat și ambalat în ambalaj de plastic, lăsând un pic de apă în interiorul său.

Nu pot fi congelate mai mult de o lună. Pentru tofu proaspăt și protejate de mirosuri, ar trebui să fie păstrate în apă rece, cambiandola periodic. Mirosul acru indică faptul că brânza s-a deteriorat și nu mai poate fi consumat.

Soiuri de tofu

Deși tofu nu are nici un gust, daca nu are miros. Unul dintre avantajele de tofu este că, pentru a fi de gust neutru, și din cauza texturii sale se absoarbe alte arome, cum ar fi un burete, astfel se combină foarte bine cu alte alimente si sosuri. In principiu, exista 2 variante: