Alimente Care vă Pot Ajuta să Obțineți un Somn Mai bun

Există un acord general că trebuie să avem mai multe ore de somn decât să dormim în prezent, în medie.

Recent, acolo a fost un ciudat susțin că mănâncă două kiwi înainte de culcare duce la un somn mai bun – în conformitate cu rezultatele unui studiu din 2011, în Universitatea de Medicină din Taipei. Cu toate acestea, studiul a fost „susținut” de cel mai mare comerciant din lume de kiwi și a avut doar 24 de participanți.

kiwi, de fapt, au un nivel ridicat de serotonina, care este esențială pentru a dormi bine – dar alte alimente pot ajuta?

Păsări de curte și fructe cu coajă lemnoasă

de curcan și de pui contin un nivel ridicat de triptofan, care, de asemenea, crește nivelul de serotonină. „Alimentele care sunt bogate in triptofan si vitamina B6 va ajuta să facă melatonina, hormonul somnului”, spune Nerina Ramlakhan, un expert în somn și autor de Adormit, Treaz.

Alte surse bune de ambele sunt fasole, linte, branza, tofu, ton, ouă, cereale integrale, nuci și semințe.

Cireșe

Sau ai putea consuma melatonina în sine. „Aceasta include lucruri cum ar fi tartă de cireșe, suc de cireșe și fulgi de ovăz”, spune Ramlakhan.

Banane și legume

„Alimente care sunt bogate in potasiu si magneziu ajuta la relaxarea muschilor. Mulți oameni suferă de afecțiuni cum ar fi sindromul picioarelor nelinistite”, spune Ramlakhan. Surse bune de magneziu includ cereale integrale, nuci și legume și întuneric, în timp ce principalele alimente bogate in potasiu sunt bananele, cartofii, caisele și lapte.

ARTICOLE SUPLIMENTARE
  • Ce sa Mananci pentru a Avea Mai multă Energie?
  • Mananca Acest Tip de Alimente Poate Ajuta să Dormi mai Bine
  • Se Bea 1 Oră Înainte de Culcare și de a Câștiga Mai mult de 84 de Minute de Somn
  • de Ce ar Trebui să Dormi Mereu în Întuneric?

Prebiotice

Un studiu realizat anul trecut de Universitatea din Colorado Boulder a constatat că fibre prebiotice, găsite în produsele alimentare, cum ar fi naut, anghinare și praz, și care se hrănesc bacteriile „bune” din intestin, poate îmbunătăți somn. Studiul a fost realizat pe șobolani, așa că este prea devreme pentru a spune dacă ar putea lucra în oameni.

Fibre

Un studiu de la Universitatea Columbia, care a folosit 26 de voluntari, a constatat ca o dieta bogata in alimente cu fibre, cum ar fi fasole, linte, fructe de padure, cereale integrale, poate duce la un somn mai bun, în timp ce o dieta cu „aport mai mare de grăsimi saturate și de aportul scăzut de fibre a fost asociat cu un profil de somn mai ușoare și mai puțin adânc”.

Și când ai mânca, de asemenea, contează

pe cineva care a terminat deja pe unul dintre cei prânz de duminică știu cum somnoros puteți rămâne după, dar mese mici si regulate sunt importante pentru a îmbunătăți somn”, spune Ramlakhan. „Mulți oameni se simt adormit după o masă mare pentru că au mâncat prea mult și rata de schimbare a nivelului de zahăr în sânge stimulează răspunsul de insulină, ceea ce le face să se relaxeze”, spune ea.

„este Nu doar ceea ce mananci, de asemenea, sunt obiceiurile lor și modele de a manca, care face diferența. Asigurați-vă că pentru a mânca micul dejun, care stabilizează de zahăr din sânge și reduce producția de adrenalină”. Acest lucru va ajuta pentru a produce melatonina mai târziu.