Alimente cu iod: cea mai completa lista

În acest articol ai mai importante alimente cu iod. Daca ai ajuns aici, este pentru că tu știi deja importanța acestui oligoelement important, esential pentru glanda tiroida să funcționeze corect. Consumul de alimente bogate în iod asigură că tiroida va fi capabil de a reglementa metabolismul corect, printre multe alte funcții.

iodul este un oligoelement esențial și este prezent în hormoni tiroidieni. Acești hormoni sunt reglementare de viață. Călătorie prin sângele ajunge la toate celulele corpului. Sunt esențiale pentru dezvoltarea tot de pe ei.

lipsa de iod provoacă probleme serioase: este cea mai frecventa cauza de retard mental din lume, printre alte probleme de sănătate. Acesta este motivul pentru ingerarea de iod prin aprovizionarea cu alimente este critică. Să vedem ce alimente sunt bogate in iod.

Hrana iod

grupuri de alimente bogate în iod includ, în principal fructe de mare, conserve de pește, alge și sare iodată.

În tabelul de mai jos puteți vedea detaliile de cantitatea de iod care sunt alimentele cele mai bogate în acest element urmă.

Patatas

conținutul de iod în plante și legume este dependentă de mediu și de sol în care acestea sunt cultivate. În caz de cartofi, cele mai importante substante nutritive precum fibre, vitamine, potasiu și iod sunt în pielea ta. Cartofi la cuptor sunt o mare sursă de iod, pentru a da o idee: un cartof mediu, furnizează aproximativ 40% din cantitatea zilnică recomandată de iod.

  • 1 cartof mediu are 60 de micrograme de iod 161 de calorii.

Lapte

Unul dintre cele mai importante elemente nutritive care are lapte este iod (în afară de vitamina D). Cu doar 20 cl de lapte (o cana), după cum puteți obține în jurul valorii de 28% din doza zilnică necesară.

  • O cana de lapte contine 40 de micrograme de iod și 130 de calorii

Algas

Unul dintre alimentele cu iod cele mai importante sunt alge marine uscate (foarte la modă în bucătărie modernă) sunt una dintre sursele de iod mai extraordinar. 7 grame de alge marine uscate oferi ¡4.500 de micrograme de iod.! care reprezintă un 3000% din doza zilnica recomandata.

  • O porțiune de 7 grame de alge are 4.500 de micrograme de iod și iod 18 calorii.

Bacalao

Această extraordinară de pește este un exemplu de o sursa bogata de iod, cum ar fi alți pești, de exemplu de ton. Este, de asemenea, o sursă importantă de proteine, calciu, magneziu, potasiu și vitamina E. O singura portie de cod conține 66% din cantitatea recomandată pe zi.

  • O portie de 100 de grame de cod are 99 de micrograme de iod 89 de calorii.

conserve de Ton

un Alt tip de alimente cu iod mai hranitoare este tonul. mai ales dacă acest conservate. Tonul este conservat în ulei conține, de obicei, mai mult iod, care este păstrat în apă. Includ, de asemenea, alte elemente nutritive importante, cum ar fi proteine, vitamina D și fier. 100 de grame de ton în ulei vă oferă un 11% din doza zilnica recomandata.

  • 100 de grame de ton în ulei a 10 micrograme de iod 99 calorii

Tue Yoda

iod este de multe ori confundat cu sare, dar ele sunt diferite minerale. Ceea ce de multe ori se întâmplă este că multe branduri de sare fortificate cu iod. În acest fel, un singur gram de sare iodată oferă 51% din doza zilnica recomandata.

  • 1 gram de sare iodată are 77 micrograme de iod, si 0 calorii.

Vă recomand să citiți: Alimente cu sare ascunsă, care sunt o capcană

Mare

fructe de mare este o sursa excelenta de iod, după cum am comentat deja. De stridii la creveți la cantitatea de iod variază de la 160 micrograme (stridii) la 35 micrograme (creveți).

Sal del Himalaya

Dacă nu doriți să includeți sare în dieta dumneavoastră, puteți obține o mare sursă de iod din cristalul de sare de Himalaya, mult mai sănătoasă decât sarea de masă.Doar o jumătate de gram de sare de Himalaya vă oferă un 150% din doza zilnica recomandata.

  • o Jumătate de gram de cristale de sare din Himalaya oferă 250 de micrograme de yodoy are 0 calorii.

Yogur

iaurtul este un aliment excelent, cu un conținut ridicat în calciu și proteine. O ceașcă de iaurt simplu oferă 30% din valoarea zilnică recomandată de iod.

  • 100 de grame de iaurt oferă 20 de micrograme de iod și iod 154 calorii

Supliment de iod pentru femeile gravide

femeile gravide și sugari pot avea nevoie de suplimente de iod, deși ar trebui să fie recomandat de medic.