Alimente cu Omega 3: am cel mai bun!

Dacă sunteți în căutarea pentru cele mai bune alimente cu omega 3, ai venit la locul potrivit. În acest articol vei stii ce grupe de alimente au omega 3, și care dintre ele au un conținut mai mare de nutrienți.

acizi grași omega-3 au multe beneficii pentru sanatatea ta. Vă recomandăm un minim de 250-500 mg de omega 3 pe zi pentru adulți sănătoși.

în ceea ce privește copiii, dacă acestea sunt între 1 și 3 ani au nevoie de 700 de miligrame de omega 3 zilnic și copii cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani au nevoie de aproximativ 900 de miligrame. Fete cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani au nevoie de 1.000 de miligrame și băieți în această grupă de vârstă au nevoie de 1.200 de miligrame de omega 3 pe zi.

după Cum puteți vedea nevoia de omega-3 pentru organismul uman este esențial și numai noi putem obține alimente, nu suntem capabili de a genera prin noi înșine.

Astfel încât să puteți identifica grupurile de alimente care contin ia o privire la lista de mai jos:

Alimente cu Omega 3

după Cum am menționat deja, Omega 3 trebuie să fie achiziționate prin aportul de alimente, organismul este incapabil de a sintetiza de la sine. Surse foarte important în cazul în care pentru a găsi sunt:

  • pește albastru. Este pește gras, bogat în Omega 3, în special de pește cum ar fi somon, ton, pește-spadă, sardine, dorada, biban de mare.
  • Alte produse, cum ar fi marine alge, sunt, de asemenea, o sursă bogată de acid.
  • ulei de măsline și măsline, precum și ulei de in si ulei din seminte de seminte de in, în același mod în care uleiurile obținute de la nuci și reale nuci (nuca este bogat în ea).
  • Puteți găsi cantități bune de acid Omega-3 în primeras apăsat uleiuri, cum ar fi rapiță, germeni de grâu, ulei de soia etc
  • Deși cel mai rău-asimilare, putem găsi, de asemenea, în lactate și ouă precum și în legume, cum ar fi salata verde și varza.
  • semințele de chia ca cel mai mare furnizor de Omega-3 de origine vegetală.
  • Alge marine

10 alimente care sunt foarte bogate in omega-3

1. Aceite de Linaza

Acest ulei provine din semințele de in. Aceste semințe sunt, de departe, cele mai bogate alimente in omega-3 (7196 mg per lingura).Atât de mult încât acesta este adesea folosit ca un supliment de omega-3.

Este foarte apreciat de culturisti.

2. Caballa

macroul este un pește foarte gustoase și extrem de bogat în Omega-3

Prezintă o serie de acizi grași omega 3 și foarte mare: 5134 mg per 100 de grame.

macroul este, de asemenea, foarte bogată în nutrienți. Numai în vitamina B12 macrou oferă 200% din doza zilnică recomandată. Este, de asemenea, o sursă importantă de seleniu.

3. Semintele de Chia

semințele de Chia sunt incredibil de hranitoare. Prezintă o proporție de 4915 mg de omega-3 din 30 de grame. Pentru acest motiv este considerat unul dintre cele mai bune alimente cu omega 3.

Aceasta aceeași cantitate de semințe de chia conține 4 grame de proteine de înaltă calitate.

în Plus, ele sunt bogate in mangan, calciu și fosfor.

4. Arenque

heringul este un pește destul de gras. De multe ori mâncat afumate sau conservate.

Prezintă o cantitate mare de acizi grași Omega 3: 3181 mg pe file. În plus față de cantități semnificative de vitamina D, B12 si seleniu.

5. Ulei din ficat de cod

ulei de ficat de cod este un supliment mult de un aliment. În fapt, aceasta este vândut la fel de bine. După cum indică numele, este uleiul care este extras din ficat de pește cod.

Nu numai ca este bogat in acizi grasi omega-3, (2664 mg într-o singură lingura), dar este, de asemenea, încărcate cu vitamina D (338% din doza zilnică recomandată), împreună cu vitamina a (270% din doza zilnică de vitamina a recomandat)

6. Nuci

nucile sunt, de asemenea, un aliment foarte nutritiv. În plus față de fibre, contin cantitati mari de cupru, mangan și vitamina E.

Cu privire la cantitatea de Omega-3, prezintă 2542 mg într-un pumn de nuci: nuci 7 nuci. Pentru acest motiv se consideră că acesta este unul dintre cele mai bune alimente cu omega 3.

7. Somon

știați că somonul este unul dintre alimentele cele mai dense in nutrienti de pe planeta?.

în Plus, conține o sumă bună de acizi grași Omega 3 (2260 mg la 100 de grame) conține proteine de înaltă calitate și o mare varietate de substanțe nutritive: magneziu, potasiu, seleniu și vitamina B.

8. Anchoas

Omega 3 conținutul este de 2113 mg per 100 de grame.

anșoa sunt o mare sursa de niacina si seleniu, si ansoa dezosată sunt, de asemenea, bogate în calciu.

9. Hotărârea sardinas

sardinele sunt foarte hrănitoare. Ele conțin aproape toate substanțele nutritive de care corpul uman are nevoie. Conținutul său în acizi Omega-3: este 1480 mg per 100 de grame. În plus, ele sunt bogate in vitamina B12, vitamina D si seleniu.

10. La Soia

acesta Este un aliment cu o cantitate mare de omega-3: 1443 mg per 100 de grame

de soia este o sursa buna de fibre si proteine vegetale. De asemenea, ele conțin cantități mari de alte elemente nutritive, cum ar fi riboflavina, acid folic, vitamina K, magneziu și potasiu.