Rezistența de familii după dezastre naturale

Când am auzit despre dezastre naturale cum ar fi cele care s-a întâmplat recent în Japonia, Indonezia, Mariana (MG) și în alte locuri din lume, bate o teamă în inimile noastre că amploarea unui dezastru și consecințele sale este însoțită de alte evenimente și consecințele lor. Cauta partea pozitiva a unui cutremur sau un tsunami, sau orice alte catastrofe naturale, este util pentru a salva termenul de reziliență.

ce este reziliența și ceea ce este pentru

psihologi reflecta asupra faptului unii oameni, copii, adolescenți și tineri au fost capabili de a supraviețui obstacolelor vieții, se confruntă cu situații extrem de negative și chiar de a pleca i-a întărit în realizarea o transformare și o creștere personală, admirabil.

Acesta este cazul persoanelor care au suferit de boli teribile, care au avut de suferit situații de maltratare sau care au supraviețuit dezastrelor naturale cum ar fi cutremure și tsunami. Ar fi firesc să cred că cel mai normal este ca aceste persoane au reușit să mențină echilibrul și de a depăși dovezi că viața și-au pus în cale. Responsabil pentru această forță este reziliența, un concept în psihologie, care se referă la capacitatea ființelor umane de a reacționa la adversitate. Oamenii sunt rezistente sunt capabili să mențină echilibrul chiar și atunci când aveți de gând printr-o experiență traumatizantă și nu trebuie confundat cu conceptul de recuperare implică o revenire treptată și progresivă în direcția normală. Termenul provine din fizică și se referă la valoarea maximă a forței de material poate rezista înainte de rupere atunci când este supus la un impact puternic, cum este cazul cu oțel. Nu înseamnă a fi invincibil, pentru ca de oțel, deși foarte greu, se poate rupe. Dar, ceea ce dă oamenilor puterea și curajul necesar pentru a depăși teama și de a transforma adversitatea în speranța? Că mașina a rezista și de a nu trece printr-o mare creștere personală? Psihologia spune și realitatea confirmă astfel faptul că trăiesc evenimente traumatice, cum ar fi living cu o anumită frecvență familiile japoneze, tați, mame, bunici, copii, și copii, care pot să ne dea posibilitatea de a învăța noi care altfel nu ar putea realiza și acest lucru poate promova o metamorfoză și creștere personală.

cultura poporului japonez au o bază bună pentru reziliența din leagăn. Cu alte ocazii le-au demonstrat deja că au o capacitate enorma de a rezista și de a reface fața adversităților vieții, și, deși aceste dezastre naturale le-au supus la o grea încercare, cea mai mare parte au venit transformat și le-a dat puterea. Toți avem un fără de sfârșit de remedii, de asemenea, cunoscut sub numele de cetăți. Îmi doresc ca am fost capabil de a aduna toată puterea de care avem nevoie pentru a indura toate adversitățile vieții!

Marisol Nuevo

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


 • Comentarios
 • Legate

  Spalatul pe dinti previne boli grave

  Cum copiii pot depăși frustrarea

  Învață să spui NU, de asemenea, educă copii

  oferiți copilului dumneavoastră cu obstacolele vieții

  Cum de a dezvolta reziliența la copii

  0 comentarii

  O mais visitado

  10 idei pentru a vă conecta cu copilul tau

  copiii pot învăța cu visele lor

  riscurile muncii la o femeie gravidă

  provocarea de a fi o femeie, o mamă și un lucrător

 • Quem somos
 • Termos de uso e privacidade
 • Leute știu
 • Anunciantes
 • Mapa face site-ul
 • GuiaInfantil.com este un lider în audiență între site-uri pentru părinți cu 8,5 milioane de vizitatori unici în Brazilia, America latină și Spania

  Toate direitos reservados Degetul mare Media S. L. © 2000-2018. Licență SGAE SGAERRDD/5/267/10111012