Copiii cu dizabilități sau abilități diferite?

limba a fost umanizarea de-a lungul anilor. Ceva timp în urmă, copiii cu Sindromul Down au fost numite mongolilor, dar, mulțumesc lui Dumnezeu, mi se pare de neconceput să folosească termeni precum acestea. Copii prosti, inapoiati, idioate… Sunt expresii care, din păcate, au trecut prin istorie.

în Prezent, ne putem folosi numele de invaliditate atunci când se referă la copiii cu Sindrom Down, Asperger, autism, tulburări motorii, sau de auz. De asemenea, vom folosi cuvântul handicap să se refere la ele. Cu toate acestea, părinții acestor copii au început să folosească un alt termen: copiii cu capacități diferite.

Copii cu abilitati speciale sau diferite

vom Folosi termenul de handicap sau invalide de la începutul anilor ‘ 90, când a fost realizat de utilizare a acestuia, după un consens în mai mult de 70 de țări. Cu toate acestea, din anul 2000, ceea ce era pe atunci candidat la președinția mexicului, Vicente Fox a folosit termenul de abilități diferite pentru a îmbunătăți abilitățile lor sau virtuți ale persoanelor cu dizabilități în campania electorală. Termenul a avut un impact atât de mult, care a fost înregistrat în legi federale sau locale. Și, puțin câte puțin, acesta a fost folosit de mai mulți oameni, mai ales de către persoanele cu dizabilități și familiile lor.

Dar, de ce a folosit acest termen? Care este diferența dintre un copil cu un handicap și un altul cu o abilitate specială?

nu există. Diferența este în limba, care este, în sensul că are pentru societate, în termeni de ambele. Dacă ne referim la copiii cu dizabilități, primul lucru la care te gândești este că sunt oameni cu o capacitate mai mică decât noi, care pentru mulți părinți este eronată, deoarece ele nu pot fi considerate ca fiind inferior sau mai puțin decât ceilalți copii.

cu toate acestea, vorbim de capacități diferite sau speciale, nu implică să diminueze copil, dar păstrați-l la același nivel ca și alți copii, dar subliniind că ei nu au alte aptitudini sau abilități. Ea se bazează pe ceea ce toate ființele umane au abilități, talente sau abilități pentru exercitarea ceva. Avem o dizabilitate sau nu. Și, copiilor cu un anumit tip de tulburare au, de asemenea, capabilități, lupte și să se străduiască, să încerce, locul de muncă, se încadrează, și crește, ca orice alt copil.

Acest nou termen poate ajuta cu copiii trateze reciproc în mod egal, fără să se gândească la diferențele sau a le face o notificare prealabila. Pentru a evita aspectul de milă, milă sau de tratament inegal. Permițând abordarea copiilor cu capacități diferite de a fi capabil de a învăța, de asemenea, cu ei.

Alba Caraballo

Editor de GuiaInfantil.com

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


 • Comentarios
 • Legate

  Copii și bebeluși cu Sindrom Down

  de Îngrijire pre-natală pentru mame cu vârsta avansată

  Sindromul Down nu sangue pântece

  examinarea amniocenteza a fost pozitiv. Și acum?

  0 comentarii

  O mais visitado

  10 idei pentru a vă conecta cu copilul tau

  copiii pot învăța cu visele lor

  riscurile muncii la o femeie gravidă

  provocarea de a fi o femeie, o mamă și un lucrător

 • Quem somos
 • Termos de uso e privacidade
 • Leute știu
 • Anunciantes
 • Mapa face site-ul
 • GuiaInfantil.com este un lider în audiență între site-uri pentru părinți cu 8,5 milioane de vizitatori unici în Brazilia, America latină și Spania

  Toate direitos reservados Degetul mare Media S. L. © 2000-2018. Licență SGAE SGAERRDD/5/267/10111012