La zika virus determină microcefalie la nou-nascuti

zika virus nu este nouă. Acesta a fost descoperit în 1947 în Uganda, când au căutat să controleze febra galbenă. A trecut aproape neobservat de atunci, până în 2007 a produs o epidemie de pe insula Yab, la nord de Australia, unde 8.187 oameni au avut de suferit cu boala.

De atunci, numărul de cazuri a crescut, iar virusul s-a răspândit în întreaga lume. Țări precum Brazilia, Statele Unite, Chile, Columbia, El Salvador, Guatemala, Mexic, Surinam și Venezuela au deja pacienți cu virusul zika. Unele dintre cele mai afectate sunt nou-născut, ca virusul provoacă malformații cum ar fi microcefalie.

Microcefalie la nou-născuții afectați de virusul zika

Există o alertă de sănătate, în special în țările afectate, și dacă ea determină microcefalie, la nou-nascuti, o tulburare neurologică care a afectat copiii se nasc cu capul mai mic. Pe masura ce copilul creste, fata lui continuă să crească, dar craniul nu, iar copilul este lăsat cu un chip disproporționat, cu o față lungă și frunte s-a scufundat.

microcefalie, în aceste cazuri, cauzate de virusul zika se dezvoltă în timpul sarcinii și poate încă asociat cu un anumit grad de retard mintal, probleme de vedere, deși în 15% din cazuri, copilul are o inteligență normală. Odată detectat, microcefalie are nici un leac și în prezent nu este posibil să-l corecteze.

pan american Health Organization a avertizat cu privire la un risc crescut de debutul de microcefalie la sugari și malformații când boala ajunge la mama în primul trimestru de sarcină.

Brazilia este una dintre țările În care mai mult a crescut numărul de cazuri de microcefalie, iar acum există mai mult de 3.500 de cazuri referitoare la virusul zika între octombrie 2015 și ianuarie 2016, astfel încât autoritățile sunt în alertă pentru mame și femeile gravide pentru a fi extreme de măsuri de precauție împotriva muscatura de tantar Aedes Aegypti, care este transmițătorul nu numai de zika virus, dar, de asemenea, febra dengue și chikungunya. Măsuri de precauție: utilizați respingător, și punerea ecrane pe ușile și ferestrele, să dormi cu un țânțar net și pentru a preveni acumularea de apă în picioare în anvelope, cani, sticle, jgheaburi, și alte recipiente. De cele mai multe focare de tantar, care este în casele oamenilor.

Întrebări și răspunsuri despre virusul zika

– Cum se transmite virusul? În același mod în care dengue sau chikungunya prin muscatura de tantar de sex feminin ‘Aedes aegypti, dar au fost cazuri cu transmitere sexuală.

virusul este transmis în alăptare? Nu este transmis să-și alăpteze copilul.

– care sunt simptomele ei? Pete roșii pe piele, febră, dureri musculare și articulare și dureri de cap. Simptomele dispar după șapte zile, cu excepția durerii în articulații, care persista pentru mai mult timp.

– Ca și în cazul vindecarea zika virus? Nu există nici un vaccin pentru a vindeca și singurul tratament până acum este efectuată prin utilizarea de paracetamol pentru a controla durerea și febra.

Alba Caraballo

Editor de GuiaInfantil.com

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


 • Comentarios
 • Legate

  ce se poate întâmpla cu copilul dumneavoastră dacă sunteți gravidă și să bea alcool

  examinarea amniocenteza a fost pozitiv. Și acum?

  zika virus este legat de epidemia de Microcefalie la sugari

  Zika virus și copii

  circumferinta capului copilului

  0 comentarii

  O mais visitado

  10 idei pentru a vă conecta cu copilul tau

  copiii pot învăța cu visele lor

  riscurile muncii la o femeie gravidă

  provocarea de a fi o femeie, o mamă și un lucrător

 • Quem somos
 • Termos de uso e privacidade
 • Leute știu
 • Anunciantes
 • Mapa face site-ul
 • GuiaInfantil.com este un lider în audiență între site-uri pentru părinți cu 8,5 milioane de vizitatori unici în Brazilia, America latină și Spania

  Toate direitos reservados Degetul mare Media S. L. © 2000-2018. Licență SGAE SGAERRDD/5/267/10111012