Prin care celebrează Hanuka sau Festivalul luminilor

Hanukkah, sau Chanukah (sau Hanukkah) este un festival liturgic ebraic, care este, de asemenea, cunoscut sub numele de Festivalul luminilor, așa cum este tradiția de a umple casa de candelabre cu lumânări, care se aprind în timp ce se bucură de o cină în familie.

Acest festival are loc pe parcursul a 8 zile, care comemorează revolta oamenilor perioada macabeilor, în secolul al II-lea A. C, în cazul în care poporul evreu și-a recâștigat independența față de greci și au reușit să recucerească Templul din Ierusalim.

Tradiții în timpul sărbătorii de Hanuka

Hanukkah este sărbătorită pe data de 25 Kislev din calendarul evreiesc, care este, între sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie a calendarului folosit în occident, care este, gregorian, și este sărbătorită de sute de ani.

Chanukah este una dintre sărbătorile religioase celebrate în lume. Este un foarte festiv alegre, în cazul în care lumina este esența. Pe parcursul a opt zile, evreii, indiferent de nivelul lor de credință religioasă transporta aceste tradiții:

– aprind candelabre, fie cu lumanari sau ulei: funcția de lămpi este de a ilumina interiorul casei, dar lumina, de asemenea,, așa că, dacă ai pus candelabre lângă ferestrele sau ușa de la stradă. Deci, oamenii care trec le-ar putea vedea și amintiți-vă miracol de vacanță.

– Există schimburi de cadouri: este o sărbătoare într-un sens similar cu Crăciun, este obiceiul de a lua cina cu prietenii și familia și de a face schimb de cadouri.

– joc dreidel: este un fel de dat cu patru fețe și fiecare parte are o literă a alfabetului ebraic, sau acrostih cu patru litere care înseamnă: un miracol s-a întâmplat aici.

– Este cântat melodia ‘Maoz Tzur’, un cântec care explică modul în care Dumnezeu îi protejează pe evrei de orice inamic sau imperiu care încearcă să le distrugă.

– mănâncă retete: ca sufganiot, un fel de vis, clătite, găluște de cartofi și ceapă, care este servit ca un acompaniament sau rugelach, un dulce traditional.

Și, în plus față de toate tradițiile, esența de această sărbătoare este spirituală. Este luminat cu valorile și trece-le împotriva întunericului și să o împărtășească cu alții.

Alba Caraballo

Editor de GuiaInfantil.com

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


 • Comentarios
 • Legate

  Ce bine ar fi întotdeauna de Crăciun pentru copii

  de Ziua Recunoștinței. Îi învață pe copii

  ce este de Crăciun

  regula celor patru cadouri de Crăciun

  Ornamente de Crăciun: distracție și creativitate

  0 comentarii

  O mais visitado

  10 idei pentru a vă conecta cu copilul tau

  copiii pot învăța cu visele lor

  riscurile muncii la o femeie gravidă

  provocarea de a fi o femeie, o mamă și un lucrător

 • Quem somos
 • Termos de uso e privacidade
 • Leute știu
 • Anunciantes
 • Mapa face site-ul
 • GuiaInfantil.com este un lider în audiență între site-uri pentru părinți cu 8,5 milioane de vizitatori unici în Brazilia, America latină și Spania

  Toate direitos reservados Degetul mare Media S. L. © 2000-2018. Licență SGAE SGAERRDD/5/267/10111012