Columbia și El Salvador cere pentru a evita timpul sarcinii, din cauza virusul zika

Ministerele Sănătății din țări precum Honduras, Ecuador și Columbia se recomanda la femeile care au evite să rămână gravide în timpul anului 2016, și, în unele cazuri, cum ar fi El Salvador, de asemenea, în 2017. Motivul? La zika virus, a căror răspândire este în creștere de cazuri de microcefalie la sugari născuți din mame care au devenit infectate în timpul sarcinii.

răspândirea rapidă a virusului a făcut toate agențiile de sănătate, inclusiv CINE să dea alerta ca virusul să ajungă la toată America, cu excepția Chile și Canada, și recomandă femeilor însărcinate să se consulte medicul dumneavoastră înainte de după vizita zonele endemice.

Unele țări sfătui împotriva sarcinii din cauza zika virus

zika virusul este transmis prin muscatura de Aedes aegypti de țânțari, purtător al bolii și simptomele acesteia sunt febră, dureri musculare și articulare, oboseală și erupții cutanate. În plus, în ultimele luni, există, de asemenea, legate de nasterea de copii cu microcefalie, o tulburare a neuronale care determină copilul să se nască cu capul mai mic decât ar trebui, și că nu are nici un leac, nici tratament.

Acest virus este prezent în principal în țările din America Centrală și de Sud, și nu a fost conștient de multe cazuri din 1947, când a fost identificat pentru prima dată, dar în ultimele luni a crescut alarmant numărul celor infectați de zika. Atât de mult, astfel că în Brazilia există deja aproape 4.000 de cazuri de copii născuți cu microcefalie. Acolo este, potrivit experților, o relație directă între microcefalie și infecția cu virusul zika de mame în primele luni de sarcină.

La agențiile de sănătate în uniunea europeană, americană și CARE sunt deja recomanda ca femeile gravide să nu călătorească în țări cu cazuri de zika, dar măsurile preventive nu se opresc aici. Ministerele Sănătății din El Salvador, Ecuador și Columbia sunt îndemnând femeile să evite să rămână gravide în acest moment.

Ca aceste declarații au generat critici puternice, guvernele respective se apăra spunând că nu este vorba de măsuri de control al nașterii, dar și recomandări de sănătate și că sunt tații și mamele care au de a decide cu privire la aceasta.

Alte măsuri preventive pentru a evita contaminarea în timpul sarcinii sunt: folosiți împotriva insectelor, a pus plase de țânțari pe paturi și pe ecranele ușile și ferestrele și să prevină acumularea de apă în picioare în ghivece cu plante, anvelope, sticle, jgheaburi de case, pentru care țânțar purtător al zika virusul nu se poate reproduce.

Alba Caraballo

Editor de GuiaInfantil.com

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


 • Comentarios
 • Legate

  circumferinta capului copilului

  zika virus determină microcefalie la nou-nascuti

  Zika virus. Ceea ce este și așa cum se întâmplă de contagiune

  Cele 4 boli transmise de țânțari Aedes aegypti

  zika virusul poate fi transmis prin contact sexual

  0 comentarii

  O mais visitado

  10 idei pentru a vă conecta cu copilul tau

  copiii pot învăța cu visele lor

  riscurile muncii la o femeie gravidă

  provocarea de a fi o femeie, o mamă și un lucrător

 • Quem somos
 • Termos de uso e privacidade
 • Leute știu
 • Anunciantes
 • Mapa face site-ul
 • GuiaInfantil.com este un lider în audiență între site-uri pentru părinți cu 8,5 milioane de vizitatori unici în Brazilia, America latină și Spania

  Toate direitos reservados Degetul mare Media S. L. © 2000-2018. Licență SGAE SGAERRDD/5/267/10111012