Riscul de a folosi telefonul mobil in timpul sarcinii

ce vom face astăzi fără telefon mobil? „Într-o dimineață ai uitat acasă sau bateria se termină și de rutină de zi se schimbă în rău. Te simți deconectat și lipsă de ceva… Pentru majoritatea oamenilor telefonul mobil nu este doar un telefon. Este programul, internet, facebook, twitter…

Fara a ne da seama că avem de a face utilizarea fără discernământ a telefonului mobil, fără a se gândi despre modul în care undele electromagnetice pot fi dăunătoare pentru sănătate, mai ales în timpul sarcinii.

Utilizați telefonul mobil în timpul sarcinii, o dilemă

Tocmai asta este ceea ce o echipa de cercetatori de la Departamentul de Obstetrica, Ginecologie si Reproducere Științe, Universitatea Yale, s-a întrebat și a ajuns la concluzia că utilizarea telefonului mobil în timpul sarcinii poate duce pentru mai târziu tulburări de comportament la copil și poate afecta dezvoltarea creierului fătului, care ar putea da naștere la probleme de concentrare si hiperactivitate.

experimentul A fost realizat cu șoareci în gestație, care au fost prezentate la radiații de un telefon mobil de pe și în tăcere, plasat pe partea de sus a lui cage. Echipa măsurat activitatea electrică a creierului șoarecilor adulți care au fost expuși la radiații și le-a făcut o serie de examinări psihologice și de comportament. Cercetatorii au descoperit răspunsuri la șoarecii care au fost expuși la radiații tendinta de a fi mai hiperactiv și a scăzut capacitatea sa de memorare.

se Crede că aceste schimbări în comportamentul ca urmare a efectului de care cauză în timpul sarcinii de soareci pentru a undelor electromagnetice, pe dezvoltarea de neuroni în regiunea co cortexul pre-frontal al creierului. Și această descoperire este legată de Deficit de Atenție cu Hiperactivitate (ADHD), care este o tulburare care este situat în aceeași regiune a creierului.

cu toate acestea, este încă prea devreme pentru a se referă la consecințele radiațiilor telefonului mobil la șoareci și la om, pentru că sarcina de rozătoare durează doar pentru 19 zile, iar puii se nasc cu un creier mai dezvoltat decât bebelușii umani, așa că vor fi necesare cercetări suplimentare pentru a determina dacă riscurile potențiale de expunere la radiații sunt similare în timpul sarcinii la om.

Marisol Nuevo

Scriitor Guiainfantil.com

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


 • Comentarios
 • Legate

  10 motive pentru interzicerea smartphone-uri pentru copiii sub 12 ani

  telefonul mobil nu este o jucărie

  Părinții dependenți de noile tehnologii

  dependenta de telefonul mobil face copilul sa se simta ignorat

  0 comentarii

  O mais visitado

  10 idei pentru a vă conecta cu copilul tau

  copiii pot învăța cu visele lor

  riscurile muncii la o femeie gravidă

  provocarea de a fi o femeie, o mamă și un lucrător

 • Quem somos
 • Termos de uso e privacidade
 • Leute știu
 • Anunciantes
 • Mapa face site-ul
 • GuiaInfantil.com este un lider în audiență între site-uri pentru părinți cu 8,5 milioane de vizitatori unici în Brazilia, America latină și Spania

  Toate direitos reservados Degetul mare Media S. L. © 2000-2018. Licență SGAE SGAERRDD/5/267/10111012