Cancerul la copii: Retinoblastomul

statistici despre cazuri de cancer nu sunt încurajatoare. Cazurile de cancer crește, și că boala părea să afecteze numai adulții, în fiecare zi, dacă se cunosc numeroase cazuri în rândul copiilor. Înainte, mulți părinți au trăit problema închis în familie de bază. De astăzi caută informații, asociații, și mai presus de toate de sprijin și încurajare.

Acum câțiva ani am primit trista veste că fiica mică a unor prieteni a fost diagnosticat cu cancer. Un retinoblastom în ochiul stâng. Copilul nu a avut un an de vârstă, și deja ar trebui să treacă prin două etape de chimioterapie, și, desigur, pe care le-a zguduit pe toți, dar mai ales pentru frumoasa lui familie. Astăzi, după câțiva ani, copilul este foarte bine. Și-a pierdut un pic de vizibilitate a ochiului pacientului, dar s-a adaptat foarte bine la tratament și continuă ca și cum nimic nu s-a întâmplat, dar întotdeauna pe bilet.

ce este retinoblastomul

Cazuri similare cu acesta trebuie, de asemenea, s-a întâmplat peste tot în lume. Dar, ce să spun pentru părinții unui copil bolnav de cancer? Eu cred că declarațiile de speranță și de sprijin sunt binevenite în aceste cazuri, dar în cele din urmă nimeni nu poate face nimic în plus, și în urma prin intermediul cu tratamentul și rochie de o mulțime de putere și curaj. Dacă vă confruntați cu o problemă similară, și dacă-l ajută, poate că această mărturie pe care o mama ne-a trimis poate fi de alinare și speranță:

‘am avut, de asemenea, retinoblastom. Am fost detectate la 22 de luni și 25 de luni mi-au făcut o enucleerea (indepartarea globului ocular). Fără îndoială, tatăl și mama mea a suferit foarte mult, dar despre asta nu pot vorbi pentru că nu-mi amintesc, dar aici este cineva la fel de dovada vie că copilul dumneavoastră se va îmbunătăți. Azi am 22 de ani și au o viață normală. În anumite ocazii, nu a fost atât de ușor pentru că am avut de a utiliza o proteză și a trebuit să se confrunte cu răul oamenilor, dar Dumnezeu mi-a dat o familie care mă iubește, așa cum sunt și mi-a dat încrederea și puterea de a fi normal, astfel că toți cei care se confruntă cu o situație similară, încurajare, și de credință. ‘

Dacă copilul dumneavoastră a fost diagnosticat cu retinoblastom, nu dispera. Este o boală în care se formează celulele canceroase in tesuturile de la nivelul retinei, care poate prezenta la orice varsta, desi cel mai frecvent la copii sub vârsta de 5 ani. Poate fi ereditară (dacă ajunge la cei doi ochi) și nu sunt ereditare (doar la un ochi, și curabile.

Printre posibilele semne ale cancerului includ alb elev, și durere sau roșeață în partea alba a ochilor. Diagnosticul se face prin diferite teste în retină: scanează, examen fizic, imagistica prin rezonanță magnetică, etc. Cât de mult tratamentul va depinde de fiecare caz.

Vilma Medina

Directorul de GuiaInfantil.com

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


 • Comentarios
 • Legate

  leucemia este cancerul cel mai frecvent la copii

  atunci Când un copil are cancer

  80% din copiii cu cancer sunt capabili de a depăși boala

  Biberoane și suzete copilul tau poate conține substanțe cancerigene

  Cum de a lupta cu cancerul de piele încă din copilărie

  0 comentarii

  O mais visitado

  10 idei pentru a vă conecta cu copilul tau

  copiii pot învăța cu visele lor

  riscurile muncii la o femeie gravidă

  provocarea de a fi o femeie, o mamă și un lucrător

 • Quem somos
 • Termos de uso e privacidade
 • Leute știu
 • Anunciantes
 • Mapa face site-ul
 • GuiaInfantil.com este un lider în audiență între site-uri pentru părinți cu 8,5 milioane de vizitatori unici în Brazilia, America latină și Spania

  Toate direitos reservados Degetul mare Media S. L. © 2000-2018. Licență SGAE SGAERRDD/5/267/10111012