Calculi biliari

calculele pentru vezica biliară (sau litiaza biliara) sunt pietre mici, care se formează în vezica biliară și poate fi foarte periculos.

vezica biliară este un organ în formă de pară, este situat pe partea dreapta a’a abdomenului, chiar sub ficat. Vezica biliara contine un lichid digestiv numit bilă, care este turnat în’în intestinul subțire.

calculi biliari pot fi de diferite dimensiuni, de la fel de mici ca un bob de nisip la fel de mare ca o minge de golf.

Migrare de calcul din vezica biliară de canalul biliar
Într-un biliare cu calcule, de obicei de proporții mici (cei mari nu trec) piatra migrează din vezica biliară de canalul biliar comun sau canalului biliar comun.

duct biliar este împărțit în canalul hepatic comun și choledochus conductă care este situată sub joncțiunea dintre canalul hepatic comun și canalul cistic și ajunge în duoden. Calculul poate rămâne în canalul biliar comun de mai jos colon și poate rămâne asimptomatică pentru câteva zile, săptămâni sau luni.
Piatra poate fi fragmentată, și apoi, dacă sunt diferite.
Puteți face unele calcule de la prima migrat din colecist să umple prin bilă.
Consecința poate fi formarea de pietre la nivelul canalului biliar comun.

Tipuri de calculi biliari:

 • Calcule gălbui, cu o componentă principală a colesterolului. Cele mai frecvente calculele sunt cauzate de cristalizarea și precipitarea colesterolului.
 • Calcule maroniu, cu o cantitate mare de pigmenți biliari
 • Calcule negru, siformano în caz de boli ale sângelui sau ciroză hepatică
 • Calcule mixte, cu o substanțială componentă de calciu
 • în Cazul în care persoana suferă de o patologie hematologică sau măduvă roșie (de exemplu, l’anemie, marea mediterană) este probabil să crească în concentrația fracției de bilă din vezica biliară atunci acesta poate fi calculele de un pigment biliar, chiar și în copii și tineri.

  Cauze de calculi biliari în vezica biliară

 • sono alit de calitate di colesterolo nella cistifellea
 • Bilirubina alta ( prodotto di scarto della decomposizione declick globuli rossi) ’interno della colecisti
 • Questi squilibri chimici causano la formazione di piccoli cristalli nella bilei che isus sviluppano gradualmente (spesso molti ani) e diventano pietre solide.

  Donne in gravidanza, soprattutto durante il terzo trimestre un causa degli alti valori di estrogeni

  Personal în sovrappeso e ob

  Individui di puțin 40 anni

  Personal con cirrosi epatica

  Personal con il morbo di Crohn e altri disturbi digestivi sindromul del colon irritabile (IBS)

  Personal con o famigliarità di calcoli biliari

  Individui che hanno persan peso

  Gente che presupune onu antibiotico chiamato ceftriaxona che si statele unite ale americii pe tante infezioni, prin cui polmonite, meningite e gonoree

  Le donne che prendono pillola anticoncezionale oral o onu farmaco con alte dosi di estrogeni ( trattare l’osteoporosi, il tumore compilatie e i sintomi della menopausa)

  Simptomele de calculi biliari

  1) Durere calcul care rămâne în canalul biliar comun următoarele fluxului biliar, și pot obstrucționa mecanic duct biliar, și apoi apare o colică biliară.
  Diferența cu colici ale vezicii biliare, depinde de’inervație (nervul care controlează l’organ).
  În caz de calcule de duct biliar, apare în hipertensiunea acută cu un foarte ascuțit durere între baza de piept și ficat, dar se radiază în umărul drept, în caz de colici cauzate de un calcul al vezicii biliare.

  2) Cel de-al doilea simptom este dat’obstrucție care determină l’hipertensiune arterială și l’icter. În canalelor biliare cu c’este o presiune scăzută, de aproximativ 6-7 cm de apă în cazul în care presiunea ajunge la aproximativ 25 cm de apă,provoacă o inversare a fluxului în mici biliare intrahepatice. Rezultatul este trecerea de bilă secretată de ficat (care contine bilirubina conjugată) în capilarele sanguine și vasele limfatice, și apoi intră în circulația sângelui și pentru că l’icter.
  L’obstrucție poate fi la diferite niveluri.
  Când l’epatocita (celula hepatică) nu este în măsură de a secreta bila în bilă, se poate elibera această substanță direct în vasele de sânge.
  De bilirubină și săruri biliare intra în fluxul de sânge și provoacă tenul gălbui culoare ale sclerei (galben a ochilor și a pielii, scaune de culoare, urină închisă la culoare și mâncărime.

  3) Cel de-al treilea simptom este frecvent l’infecție ca urmare a trecerii de bacterii din tractul digestiv pentru a canalelor biliare, care sunt un mediu ideal pentru bacterii, deoarece acestea conțin mucus, bilă și săruri la 37° C de temperatura.
  Febra ajunge la 40° C, dar trece dimineața, după o noapte transpirații remarcabil.
  În seara pacientul încă are o febră de 40° C, cu frisoane.

  Alte simptome

  Unii pacienti observa o să aveți litiază biliară după o colică biliară pentru:

 • Dureri de stomac in zona ficatului
 • dureri de stomac
 • Dureri în piept și spate, care radiază în umărul (și de aici la nivelul coloanei vertebrale cervicale)
 • Gura amar, arsuri la stomac, reflux gastroesofagian, burping excesiv, și halena (respirația urât mirositoare)
 • Vărsături
 • Greata
 • Umflarea abdomenului (burta)
 • dureri de Cap (mai puțin frecvente)
 • dureri de spate
 • Scaun, galben (pentru a’inflamație a vezicii biliare)
 • Complicatii ale litiazei biliare

  calculi biliari, puteți trimite cu sindrom dispeptica: pacientul nu se digera bine, balonare, flatulență, constipație, și pierderea în greutate.
  Un pacient cu litiază biliară poate dezvolta o colecistita acuta.
  Vezica biliara este conectat la canalul biliar comun prin ductul cistic.
  Un calcul puteți opri în’gâtul vezicii biliare și provoacă o’inflamație a supapelor de’chordate aproape, vezicii biliare devine o cavitate închisă cu mucus (produs de mucoasa iritata), bila, etc…).
  Într-un biliare „închis” sau blocat se poate obține cu ușurință o colonie bacteriană din sânge sau sistemul limfatic .
  Se formează o colecistita acuta empiematosa cu aceste simptome: durere localizata care se agraveaza cu respirația și cu palparea profundă pe peretele abdominal.
  Colecistita poate să apară de-a lungul cu febra, leucocitoza (leucocite mare), oboseală, și o’infecții ale căilor biliare.
  Printre complicațiile c’este, de asemenea, perforarea vezicii biliare: edem, congestie, și presiunea de a provoca ischemie microcirculația, și apoi vă puteți dezvolta o perforare.

  în Cazul în care calculele sunt în mișcare, și evită staza, rezolvă situația, în caz contrar, pacientul poate dezvolta sepsis cu un prejudiciu d’s organism, care cu ușurință pacientul dezvoltă insuficiență renală și simptome neurologice, cum ar fi pierderea de sensibilitate, dezorientare și confuzie, pentru a ajunge la șoc septic pentru a’infecție a bilei.
  În aceste condiții, în rinichi se obține substanțe, cum ar fi bilirubină și săruri biliare care pot irita la nivelul tubilor renali. Puteți verifica necroza tubilor din cauza deshidratării la transpirație excesivă și la presiune scăzută cauzată de febră și sepsis.

  colecistita acută nu provoacă întotdeauna o perforare, după terapie, poate evolua într colecistita cronica organele din jur încearcă să circumscrie procesul inflamator.
  În acest caz, puteți forma aderențe între vezica biliară și duoden, apoi calculele pot migra de la vezica biliara la duoden printr-un fistula colecisto-duodenale care se formează la nivelul de’prindere.
  Dacă un calcul este mai mare de 4 mm în diametru, în’intestin se va mări deoarece absoarbe celulele de exfoliere, bacterii, și suc de intestin.
  Când vine vorba de’ultima bucla ileum (de la intersecția cu cecum), diametrul intestinului este mai mică și nu poate fi o ocluzie ileum care provoacă durere și vărsături.

  cu Ultrasunete a vezicii biliare în calcul

  Diagnosticul de calculi biliari în vezica biliară

  Dacă, în camera de urgență vine o persoană cu durere în tipul de colic in partea dreapta, aveți nevoie pentru a face:

 • Exclude o creștere a bilirubinei directe (a nu se icter)
 • primul nivel de Diagnosticare

 • cu Ultrasunete, într-un astfel de pacient poate da un diagnostic precis. (servește pentru studiul de rinichi sau de ficat).
 • au Constatat diagnosticul de calculi biliari este simplu biliare cu sau fara colecistita, dacă există o dilatare a canalelor biliare sonographically detectabilă dacă pacientul este icter sau nu a fost, și amilază sunt normale, există două posibilități:

 • Pentru calculi biliari simplu și asimptomatice nu este indicat0 l’de intervenție.
 • In caz de litiaza simplu simptomatic este indicat l’colecistectomia laparoscopica.
 • un Pacient cu suspiciune de litiaza complicată, în camera de urgență se realizează:

 • Indici de colestază (de exemplu, hiperbilirubinemie)
 • Alt (de obicei mare)
 • Fosfatazei alcaline (mare)
 • Gamma-glutamyltranspeptidase (Gamma-gt), care este de obicei ridicată
 • cu Ultrasunete a tractului biliar. L’ultrasunete poate avea limitări cauzate de umfla, apoi de multe ori te face fiind examinat de rezonanță cu l’unitatea de imagistica prin rezonanta magnetica sau TOMOGRAFIE, care permite de a reconstrui biliare pentru a vedea dacă există orice alte calcule.
 • Un colangiografia, patologică arată o biliar comun mult dilatate. O bilă conductă de calibru mai sus norma (cu un diametru > 6-7 mm c’este suspiciunea de litiaza tractului biliar trecut sau prezent)
 • în Cazul în care calculul este în duct biliar (a se vedea a fi examinat de rezonanță) este necesar să se facă o colangiopancreatografiei endoscopice retrograde

  Tratament pentru calculi biliari

  pe L’scopul îngrijirii este eliminarea din calcule, și scoateți-l’obstacol.
  Droguri oferă medicament care poate dizolva pietre de dimensiuni mici (sub 5 mm), compuse din colesterol.
  Între aceste medicamente c’se l’acid ursodeoxicolic (Ratiopharm).
  Pentru durere și vărsături, medicul poate prescrie scopolamină (Buscopan) este un antispastic (reduce contractiile musculare, dureri abdominale).

  în Cazul în care medicamentele nu sunt suficiente pentru a elimina calcule sau în caz de urgență, aveți nevoie pentru a utiliza tehnici chirurgicale sau endoscopice invazive.

  Printre îngrijire sunt:

 • unda de șoc litotripsie (bombardament cu valuri d’impact) și măcinare cu laser, acum nu mai este utilizat, deoarece acestea pot avea efecte secundare grave.
 • tehnica endoscopică este numit gastroduodenoscopia, chirurgul localizează în canalele biliare cu o sondă la coș, intră în canalul biliar comun, și extracte de calcul, apoi se întoarce cu calculul și sears. În acest caz, nu trebuie să meargă la sala de operație.
  Dacă pacientul este purtător al unei calculi biliari, elimina chirurgical vezica biliară.
 • Când să funcționeze?
  Trebuie să ia în considerare tipul de calcul:

 • Un calcul numai, mare, cu greu cauzele unei litiaze complicate (care este, de duct biliar), dar aceasta poate provoca colecistite acute, care poate progresa spre empiem, apoi gangrena până la ruptura a vezicii biliare și peritonita, sau pot forma o fistula cysto-duodenal, și ileus biliar (când biliare gangrenoasă se sprijina pe duoden). Acesta este cazul unui pacient care prezintă la o distanță de două luni, de un acut (durere abdominală severă cu febră) cu blocarea (ocluzia) din intestinale mecanice. Un x-ray în alb de pe abdomen, și a vedea în cazul în care calculul este radioopac (de obicei, se oprește la nivelul valvei ileo-cecală).
 • O litiaza mai multe pietre mici a vezicii biliare este mult mai probabil de a provoca migrarea unui calcul din colecist a canalului biliar comun. Posibilele consecințe icter și pancreatita acută. Acțiunea recomandată în aceste cazuri este colecistectomia laparoscopica. Chirurgul poate efectua, de asemenea, colangiografia intraoperatorie, care constă în introducerea unui mic cateter în canalul cistic prin care să se injectează substanță de contrast pentru vizualizarea căilor biliare. Acest lucru vă permite pentru a vedea dacă există pietre în tractul biliar.
 • colecistectomia laparoscopică (o operațiune de open sky) a face atunci când vă confruntați cu complicații în timpul l’operatie laparoscopie.
  Procedura poate include colecistectomie, choledochotomy, extracție de calculi din ductul biliar.
  Dacă duct biliar este în stare bună, puteți plasa un tub Kehr (T-tub, cu scurte în canalul biliar comun, timp partea care iese lateral de canalul biliar comun, trece pe peretele abdominal și se scurge în exterior) pentru a proteja sutura canalului biliar comun după choledochotomy.
  Puteți face choledochotomy fără drenaj, dar de obicei, este convenabil pentru a proteja sutura, și pentru că permite cholangiogram postoperatorie trans-Kher.

  Complicatii operative de calculi biliari

  complicatiile cele mai periculoase de’deschide funcționare sunt:

 • Perforarea peretelui duodenului (dacă papillosfinterotomia se face prea adânc se perforează duoden);
 • Pancreatita acută (din cauza dificultății de a canularea de duct biliar).
 • Colecistectomia laparoscopica

  complicația principală, deși rare (aproximativ 0,2%), este de o leziune dintre principalele biliar (datorat, în principal, de formă variabilă a canalului cistic).

  Dieta si nutritie pentru prevenirea calculilor biliari

  Alimente recomandate

 • Barbabietole
 • Verdeata vin eu cetrioli
 • Fagiolini non sono le date essiccato
 • Bame
 • Patate dolci
 • Avocado
 • Apple, tutti i tipi
 • de Usturoi, aiuta un pulire clickam fegato
 • Pomodori
 • Trota, cu somon, pesci di acqua serita
 • Limone (suc di limone al mattino con acqua apa aiuta pulire il fegato)
 • Uva e suc d’uva biologico fresca
 • Frutti di bosco, papaia, oțet de cidru de mere, pere
 • Zenzero
 • Oli omega 3 lenjerie sau canapa. Utilizzare questi con il suc di limone sau l’mere nell’insalata. Non friggere.
 • Cosa non mangiare per i calcoli alla cistifellea? Alimenti da evitare