Fibrom uterin

De fibrom uterin (sau miom) este o tumora benigna care își are originea în stratul muscular al peretelui uterin. Acesta este stratul de mijloc, cea care determină contracții în timpul nașterii.

Chiar dacă acesta este alcătuit din aceleași fibre musculare netede din peretele uterin (miometru), este mult mai dens decât miometrul normal.

a Nu se confunda acest training cu polip al uterului care se formează în interiorul’s uter.

în General, fibroamele uterine sunt rotunde sau semicirculare.
Fibroamele sunt mai frecvent la femei între 35 și 50 de ani.
De obicei, mioame nu cauzează probleme. Multe femei nici măcar nu știu de ele.

mioame variază în număr și mărime, de obicei, crește încet și să nu cauzeze simptome.
Fibroamele care nu produc simptome nu trebuie să fie tratate. Aproximativ 25% din mioame provoca simptome și au nevoie de terapie pentru a le repara.
Un fibrom uterin poate să crească ca un singur nodul sau în grupuri, iar dimensiunea poate varia de la 1 mm până la 20 cm de diametru.
La mioame sunt tumorile cele mai frecvente în pelvis de sex feminin, iar principalul motiv care duce o femeie’histerectomie.
Aceasta masa este benigna, nu produce metastaze.

Există patru tipuri diferite de fibrom uterin în funcție de locația în’s uterului.
Cele mai frecvente este miom intramural al uterului.

 • Sottosieroso – acest fibrom se dezvoltă în partea exterioară a’uter și continuă să crească spre l’în afara.
 • Intramural – aceasta se dezvoltă toate’în peretele uterin și se extinde, provocând un sentiment al uterului este mai mare decât în mod normal.
 • Gr – dezvolta doar sub mucoasa cavității uterine.
  Acest tip de fibrom uterin este cea care provoacă sângerarea și menstruale cele mai consistente și este cel care poate cauza probleme de infertilitate si avort spontan.
 • Fibromului pedunculated – fibroame care cresc pe o tulpină mică, care le conectează la perete interior sau exterior dell’s uter.
 • Cauzele fibromului uterin

  medicii nu cunosc cauza de fibrom uterin, dar, de cercetare și clinică au descoperit următorii factori de risc:

 • tulburări genetice. Multe fibroame au gene care sunt diferite de cele ale celulelor musculare de’uter normal. Se pare că există o familiaritate cu fibroame și că gemenii identici au mai probabillità să aibă atât un fibrom comparativ cu gemenii heterozigoți.
 • Hormoni. Estrogen și progesteron, doi hormoni care stimuleaza dezvoltarea mucoasei uterine in timpul unui ciclu menstrual în curs de pregătire pentru timpul sarcinii, apar pentru a promova creșterea fibroamelor.
  Fibroame conțin mai mulți receptori de estrogen și progesteron în comparație cu celulele musculare uterine normale. Fibroamele au tendința de a micsora dupa menopauza, din cauza o scădere în producția de hormoni.
 • Alte. Factorii de crestere insulin-like substanțe produsă de ficat care poate influența dezvoltarea de fibrom uterin.
 • care sunt simptomele fibromului în’uter?

  Pentru cele mai multe femei uterin nu provoaca simptome.

  Simptomelor în funcție de localizarea, mărimea și numărul

  Fibroame uterine submucoase. Fibroame care cresc în cavitatea interioară a’uterul este mult mai probabil pentru a duce la sângerare menstruală abundentă, prelungită și, uneori, sunt o problemă pentru femeile care doresc să rămâneți gravidă.

  fibrom uterin sottosieroso.
  Fibroame sottosierosi proiect spre l’afara’uter, uneori, apasa pe vezica urinara, cauzand simptome de’ale tractului urinar.
  Dacă fibromul se deplasează spre partea din spate a’uter poate apăsați pe rect provoacă o senzație de presiune pe nervii spinali cauzează dureri de spate.

  fibrom uterin intramural. Unele fibroame cresc, deoarece’în peretele muscular al uterului. Dacă acestea devin suficient de mari, ei pot denatura forma’uter și că fazele menstrual prelungit cu sângerări abundente, poate provoca, de asemenea durere și presiune.

  cel Puțin 25% din femeile care au un fibrom uterin detecta următoarele simptome:

 • sângerare Puternică sau menstruație dureroasă (dacă fibromul este submucoso, care este, se dezvoltă în cavitatea uterină),
 • Anemie
 • abdomenul este umflat sau umflarea în abdomen și în zona pelvisului (bazinului),
 • Senzatia de satietate in pelvis,
 • Dureri in timpul actului sexual,
 • Dureri de spate,
 • frecvent Urinare (urinat des).
 • fibromul poate provoca, de asemenea, infertilitate (a nu fi capabil de a obține gravidă), mai ales atunci când este localizată în apropiere de inserție de tub, avort spontan sau nastere prematura (inainte de 37 de saptamani de sarcina), dacă acesta este mai jos de inserție a placentei.

  fibrom uterino diagnostic di

  în Timpul palpare’interiorul vaginului, și de la’abdomen, medicul poate auzi o formă anormală de’uter.

  Gli esami diagnostici sono:

 • cu Ultrasunete. Poti face o ecografie abdominala sau transvaginala (cu o sondă cu toate’interiorul vaginului) pentru a vizualiza l’dell interno’s uter.
 • teste de sânge pot fi utile pentru a înțelege dacă pacientul are anemie din cauza pierderii de sânge cronice și pentru a exclude alte probleme, de exemplu tiroida.
 • Dacă’ecografie tradiționale nu sunt suficiente, medicul poate solicita:

 • imagistica prin rezonanta magnetica
 • Isterosonografia. Acesta este un test cu ultrasunete care utilizează ser fiziologic pentru a extinde cavitatea uterină, astfel încât este ușor de a identifica un fibrom în submucoasă și în’endometru.
 • Histerosalpingografie. este un examen radiologic al’uterului și trompelor uterine cu mediu de contrast.
 • Histeroscopie. Examinarea’, uterului și trompelor uterine prin’introducerea unui histeroscop (un strat subțire de instrument) conectat la un aparat de fotografiat.
 • Tratament si medicamente pentru fibrom uterin

  nu’e un singur mai bună abordare pentru tratamentul de fibrom uterin, dar există mai multe opțiuni de tratament. Dacă vă simțiți simptome, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de tratament.

  L’expectativa vigilenta pentru
  Multe femei cu fibrom uterin nu au semne sau simptome, dar numai disconfort ușoară cu care să poată trăi.

  uterin nu sunt canceroase. Rareori interfera cu sarcina.
  Ei au, de obicei, cresc încet și tind să se micșoreze și calcifica după menopauză, când nivelul de hormoni de reproducere drop.

  Medicamente
  Medicamente pentru fibrom uterin afecteaza hormonii care regleaza ciclul menstrual, servi ca un remediu pentru anumite simptome, cum ar fi sangerari menstruale grele și pelviene presiune.
  Ele nu elimina fibroame, dar ele pot reduce.

  medicamente includ:
  Agoniști de’hormonului eliberator de gonadotrofină.
  Aceste medicamente (denumirea comercială Lupron, Synarel și altele) a trata fibroame prin blocarea producției de estrogen și progesteron, provocând o stare temporară de femei in post-menopauza. În consecință, bloc menstruatiei, fibroame psihiatru și l’anemie de multe ori se îmbunătățește.
  Medicul poate prescrie un agonist’hormonului eliberator de gonadotrofină pentru a reduce dimensiunea fibroamelor înainte de o intervenție chirurgicală planificată.
  Multe femei au semnificativă bufeurile timpul l’utilizarea de medicamente.
  Agoniști de’hormonului eliberator de gonadotrofină sunt utilizate în general pentru nu mai mult de trei până la șase luni, deoarece simptomele revin atunci când vă opriți de medicamente, și l’utilizarea pe termen lung poate cauza pierderea de masa osoasa.

  dispozitiv intrauterin cu eliberare de progesteron (DIU)
  Un dispozitiv care elibereaza progesteron poate scuti de sângerări severe cauzate de fibroame.
  Un DIU amelioreaza doar simptomele, dar nu se contracta sau de a elimina fibroame.

  Alte medicamente
  Medicul poate recomanda alte medicamente, de exemplu, pilula contraceptiva sau progestine poate ajuta la controlul sângerării menstruale, dar nu reduce dimensiunea fibromului.

  nesteroidiene medicamente anti-inflamatorii (AINS) sunt medicamente non-hormonale, pot fi eficiente în’a calma durerea, dar nu se reduce l’hemoragii cauzate de fibroame. Medicul poate recomanda, de asemenea, pe vitamine și fier în caz de sangerari abundente menstruale și anemie.

  ultrasunete focalizate Operatie de fibrom uterin este o’opțiune de tratament non-invaziv pentru fibrom uterin, care păstrează l’uter, nu ai nevoie de nici o incizie și se face în spital de zi.

  Această terapie este făcut tot ce’într-o imagistica prin rezonanta magnetica folosind un traductor de ultrasunete de mare putere pentru tratament.
  Imaginile da medicul l’locatia exacta a fibromului uterin. Atunci când veți găsi locul fibroame, traductor de ultrasunete se concentrează undele de sunet (sonications) în fibromului la căldură și de a distruge mici zone de țesut fibromului.

  tehnologia este noua, cercetătorii nu știu prea multe despre siguranța pe termen lung și pe’s eficacitate.
  Dar, până în prezent, datele colectate arată că Chirurgia cu ultrasunete pentru fibrom uterin este sigur si eficient.

  Când să funcționeze? Când eliminarea fibrom uterin?

  Dacă o femeie are pierderi de sânge semnificative, crampe, dureri menstruale, infertilitate, tulburări de urinare sau de’intestin ar trebui să ia în considerare l’s operație.

  Proceduri minim invazive
  Unele intervenții pot distruge fibrom uterin fără a scoate-le printr-o’chirurgie:

  Embolizarea dell’artera uterină
  Injectați particule mici (agenți, embolice) în arterele care furnizează sânge la l’uter, prin oprirea fluxului de sânge la nivelul fibromului care moare (coagulative necroză).
  Această tehnică poate fi eficientă pentru a micsora fibroamele și ameliorarea simptomelor.
  Complicații pot apărea dacă nu’alimentarea cu sânge a ovarelor sau alte organe este compromisă.

  Mioliză
  În acest proceduri laparoscopice, un curent electric sau de un fascicul laser distruge fibrom uterin si se micsoreaza vasele de sange care-i hrănească.
  O procedură similară numită cryomyolysis îngheață uterin.
  De mioliză nu se practica de multe ori.

  Miomectomie robotice, laparoscopice
  Într-o miomectomie, chirurgul indeparteaza uterin lăsându-l’uter în locul său.
  Daca fibroamele sunt mici și puține, puteți opta pentru o procedura laparoscopica sau robotizate în care aveți de a introduce instrumente sunt lungi și înguste prin incizii mici in’abdomen pentru a elimina fibroame de’s uterului.
  Medicul vede zona abdominală pe un monitor conectat la un mic aparat de fotografiat, care este situat într-unul dintre instrumentele chirurgicale.
  Miomectomie robotică oferă chirurgului o imagine mărită și trei-dimensionale dell’s uter, deci este mult mai precisă decât alte tehnici.
  Pentru aceasta operatie de laparoscopie, femeia este sub anestezie generala, spitalizare este într-o noapte, iar timpul de recuperare este de aproximativ 3-4 săptămâni.

  Miomectomie isteroscopica
  Această procedură poate fi o’opțiune, dacă fibroame sunt cuprinse toate’dell interno’s uterului (submucoase). Chirurgul accesează și elimină uterin, folosind instrumente introdus prin vagin și colul uterin a’s uterului.
  Quest’poate fi făcut în spitalizare de zi și după câteva ore de observație în spital, poti sa te duci acasă.
  Timpul de recuperare este de 3-4 zile de odihnă la domiciliu.

  Ablatie endometrial și rezecția fibromului submucos
  Acest tratament se efectuează cu un instrument special introdus în’uter cu ajutorul căldurii, l’energie de microunde, l’apa calda sau curent electric pentru a distruge peretele interior al’uter, care poate opri menstruatia sau reduce fluxul.
  De obicei, l’ablatie endometrial este eficient în’oprirea sangerari anormale.
  Fibromul submucos pot fi eliminate la data de’histeroscopie pentru ablatie endometrial, dar acest lucru nu afectează uterin în afara căptușeală interior de’s uter.

  tradiționale operatie de fibrom uterin

  opțiuni pentru proceduri chirurgicale tradiționale sunt:

  abdominală Miomectomie
  Dacă aveți mai multe fibroame, fibroame foarte mari (>4 cm) sau foarte profunde, medicul poate efectua o intervenție chirurgicală abdominală deschisă (laparotomie) îndepărtarea fibroamelor.
  Multe femei cred că l’histerectomie este singura lor opțiune, dar puteți face un abdominale miomectomie.
  Acesta trebuie să fie amintit faptul că fibrom uterin poate deveni o tumora maligna, dar este extrem de rar, așa că l’de intervenție servește doar pentru simptome daca medicul nu suspect de cancer, deoarece’s uter.

  Histerectomie
  Quest’operațiunea constă în’îndepărtarea de’, uterul și rămâne de l’s singura soluție permanentă pentru fibrom uterin.
  Problema este că l’histerectomia este o operatie majora, care va elimina orice posibilitate de a avea copii.
  Și dacă alegeți să eliminați, de asemenea, ovare, l’histerectomie cauzele menopauza, deci va trebui să evalueze dacă aceasta este cel mai bun pentru a începe terapia de substituție hormonală.
  Menopauza provoacă modificări hormonale și metabolice, de exemplu, o creștere în greutate, atunci ar trebui să evalueze cu atenție quest’opțiune.
  Majoritatea femeilor cu fibrom uterin pot alege să păstreze ovare.

  pe L’histerectomie abdominala se face sub anestezie generala, cele mai multe femei cheltuit aproximativ 3-4 nopți în spital și timp de recuperare este de aproximativ 6-7 săptămâni.
  Febra post-chirurgie, este normal pentru primele câteva zile, dar în caz de febră și alte simptome, trebuie să contactați chirurg.

  care sunt riscurile și complicațiile de’histerectomie?

  la fel Ca orice operație, de asemenea, l’histerectomie abdominala are riscuri si complicatii, aici sunt cele mai importante:

 • Hemoragie
 • Infecții,
 • Fistula,
 • Cistita,
 • Leziuni a vezicii urinare și ureterelor (tuburi care se conectează la rinichi la vezica urinara),
 • Tromboză venoasă profundă.
 • nu subestima complicatii ulterioare hormonale și psihologice din cauza debutul precoce a menopauzei.
  După ce l’chirurgie puteți avea în continuare relații sexuale, dimpotrivă, ar trebui să simți durerea cauzata de fibrom.

  riscul de a dezvolta fibroame noi (recidiva)

  Pentru toate intervențiile, cu excepția’histerectomie, unele tumori mici ca doctorul să nu detecteze în timpul l’chirurgia poate crește și poate provoca o recidiva.
  Noi uterin poate da simptome, în acest caz, ar trebui să fie manipulate.

  Remedii naturale pentru fibrom uterin
  Nu există nici un leac, fitoterapie sau homeopat natural de vindecare de la fibrom, dar există unele produse care pot reduce simptomele.
  Dieta și l’putere poate ajuta pentru a reduce dimensiunea de aceasta tumora este benigna, dar tot nu este suficient de cercetare pe l’argument.

  Măsuri preventive
  Din păcate, din cauza tumorilor nu este pe deplin cunoscut, acolo’este nici o modalitate de a preveni l’apariția de fibrom uterin.
  Dacă o femeie se încadrează în una dintre categoriile care fac la risc, trebuie să facă controale regulate pentru fibrom de către medicul dumneavoastră.