Antibiotice crește riscul de alergii alimentare la copii

Dercílio (/)

Infecții, cum ar fi gripe și răceli în primul an de viață poate fi letală. De multe ori, tratamentul cu antibiotice este prima opțiune pentru a rezolva problema. Dar există o eroare gravă în această alegere: o bună parte din copilărie boli sunt cauzate de virusuri, nu de bacterii. Prin urmare, să adopte această clasă de căi de atac — care au doar efect împotriva bacteriilor — nu rezolva problema. Mai rău: se poate aduce riscuri grave pentru sănătate și pentru mediu.

Citeste si: Cum fac bacterii crea rezistență la antibiotice?

știți Deja că utilizarea inutilă a antibioticelor încurajează rezistența bacteriană, un proces în care aceste micro-organisme sunt mai puternice și nu mor cu acțiune de droguri. Și acum, cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Sud, în Statele Unite, a constatat că în practică pot fi, de asemenea, responsabil pentru alergii alimentare. Conform bazei noastre de date de 1 504 copii, cei care au luat antibiotice în primele 12 luni de viata au fost cu 21% mai multe sanse de a dezvolta un anumit tip de alergie. Frecvența crescută a unui anumit remediu crescut pentru a fi demn de acest risc. Utilizați un același medicament de trei ori a crescut cu 31% probabilitatea de a dezvolta o reacție exacerbată la orice ingredient din dieta. Dacă individul a folosit compus din patru oportunități, rata a crescut la 43%.

Citește și: să Înțeleagă diferențele între intoleranță și alergie alimentară

antibioticul cel mai frecvent folosit în timpul studiului a fost penicilina, dar o cefalosporină și sulfonamidele, două alte medicamente din clasa, au fost campioni în promovarea alergii. Prin urmare, experții cere atenție înainte de a pleca să prescrie nici un remediu. De multe ori, diagnosticul este inexactă și inutilă utilizarea afecteaza sistemul imunitar și bacteriile care formează flora intestinală, set de micro-organisme care trăiesc în stomac și intestine, și are un rol principal în echilibru a corpului nostru.

Category: Fără categorie