Hiperamoniemie: otravă în sângele nou-născutului

Vărsături, convulsii, letargie, în primele zile de viață al nou sunt semne de avertizare, deoarece acest lucru poate fi hiperamoniemie tulburare caracterizata prin concentrare mare de amoniu în sânge căror consecințe grave pentru sănătatea și chiar fatale.

 • Caracteristici ale nou-născutului
 • Ce este sindromul Reye?
 • Dacă sunteți în ultimele săptămâni de gravidă sau stii pe cineva care este în curând să devină mamă, această informație va fi de interes.

  Hiperamoniemie: nou-născuți în pericol de moarte

  Deși este o tulburare mai puțin frecvente (se estimează că 1 din fiecare 25 de mii de nou-nascuti ar putea fi la risc de a suferi de aceasta), este una dintre cele mai grave în starea de sănătate a nou-născutului, prin urmare, că atunci când este prezent necesită atenție imediată.

  În condiții normale se produce amoniac, atunci când bacteriile din tractul digestiv descompun proteinele în intestine; astfel, este capturat de către ficat și transformat, printre alte substanțe, în uree, un compus chimic care este cea mai mare parte a materiei organice din urină.

  dezavantaj apare, cu toate acestea, atunci când ficatul este în imposibilitatea de a se ocupa (filtru) de amoniac să ia din sângele uree, se ridică nivelurile de amoniac peste 150 mg/dl (valori normale au tendința de a fi între 15-45 mg/dl), care este cunoscut sub numele de hiperamoniemie.

  condiții care pot crește nivelurile de amoniac în sânge sunt numeroase, printre ele:

 • Deficit ereditar de orice enzimelor ciclului ureei.
 • Leucemie.
 • Sindromul Reye.
 • Insuficienta hepatica.
 • Insuficiență cardiacă congestivă severă.
 • Hemoragii gastro-intestinale.
 • Întârziere în apariția de enzime ale ciclului, care este propice pentru o stare de hiperamoniemie temporară. Este cunoscut faptul că o mare parte a copiilor prematuri cu greutate mică la naștere suferă de câteva săptămâni (de la 6 la 8) hiperamoniemie, tranzitorii, ușoară, fără simptome și nu de deficite neurologice.
 • primele semne de hiperamoniemie în timpul alăptării

  Una dintre primele simptome de hiperamoniemie apare atunci când nou-născutul începe alăptează.

  Acest lucru se întâmplă deoarece corpul tau respinge proteine care conține lapte, care provoacă vărsături; în plus, se prezintă slab suge, letargie (somnolență profundă și de lungă), respirație neregulată, convulsii. Din păcate, aceste simptome progresul rapid la comă și moarte timpurie, care este de ce este atât de important să se identifice imediat problema să-l trateze și să-l urmeze.

  prin studiu de niveluri de amoniu în sânge, medicul poate diagnostica această condiție în copilul în termen de câteva zile de la naștere.

  În acest caz, rezultatele vor arăta creștere semnificativă a nivelului de amoniac în sânge, deoarece organismul este incapabil de a metaboliza și elimina-l în mod corect, cu toate acestea, nu indica cauza.

  Atenție în timp util este esențială pentru nou-născutului cu amoniac în sânge

  În virtutea căreia condiția este congenitale la origine, este imposibil de a preveni. Cu toate acestea, identificarea precoce facilitează inițierea unui tratament adecvat și de a crește șansele de a reduce consecințele.

  după ce ați făcut un diagnostic corect, medicul poate:

 • Prescrie medicamente pentru a reduce los nivelurile de amoniac în sânge, care transformă această substanță în forme solubile în apă, astfel încât rinichii pot elimina.
 • Modifica dieta de mici pentru a include alimente care sunt scăzute în proteine.
 • nivelurile de amoniac în sânge sunt critice, trebuie să înceapă de hemodializă imediat, ca și medicamentele și dieta dura prea mult să-și arate efectele, și dacă nivelul de amoniac continua să fie crescute, creierul este deosebit de sensibile la daune (encefalopatie). Pentru acest motiv, hemodializă este esențială, deoarece elimină toxinele din sânge atunci când ficatul sau rinichii nu sunt capabili să funcționeze.
 • în ciuda faptului că afectiune rara, ar trebui să fie informat în detaliu despre asta, pentru că, după cum sa menționat, diagnosticul și îngrijirile necesare din partea unor medici cu experiență permite copilului să aibă o dezvoltare normală la partea familiei sale.

  DATO CURIOSO…

  probabilitatea ca un pasager cu o gripă de la infectarea oamenii care stau lângă tine într-un avion depășește 80%, potrivit cercetătorilor.

  AM POR TU SALUD

  Autism: cauze și diagnostic

  Vacanta: periculos bronzare

  Creierul uman: structura și funcțiile

  Subiecte Legate de

 • Hidrocefalie, excesul de apă în creier
 • Sindromul abstinenței neonatale
 • Deshidratare

  Ciuperca în piscină, nu fi surprins!