Chimioterapie, ceea ce trebuie să știți

chimioterapie este una dintre cele mai utilizate tehnici în tratamentul cancerului, capabil să ofere o mai bună așteptările de viață pentru pacienți și familiile lor. Știi cum funcționează medicamente care sunt utilizate, ce efecte secundare pot să apară și ce să se aștepte de la chimioterapie.

 • Cancerul, impactul emoțional pentru familie și prieteni
 • Supraviețuitor de cancer de sân
 • Cum face cancer?

  celulele corpului nostru de a reglementa dezvoltarea acestuia printr-un mecanism care poate să nu reușească, să apară provoacă unele celule să crească fără control, prin modificarea lor genetică, structura și provocând tendintasi cancer. Procesul poate fi accelerat de factori, cum ar fi poluanți chimici, virusuri, și lumina soarelui, printre altele, și posibilitățile sunt multiplicate dacă individul continuă să obiceiuri proaste (fumat sau consum de alcool) sau au un istoric familial al bolii.

  O singură celulă afectată poate juca milioane de celulele canceroase, care va forma o masă de țesut cunoscut ca un tumora. Atunci când are un trilion de celulele canceroase va avea o greutate de aproximativ ½ kg, și dacă nu s-a oprit va continua să crească, invadează organele adiacente (metastaze), și este propagată de către organism. Aceasta a fost dovedit științific că celulele care nu au fost afectate nu poate împiedica deteriorat continua să se înmulțească.

  cresterea celulelor canceroase poate ajunge la 5 cm între 8 și 10 ani, timp în care pot exista daune considerabile. „Prin urmare, importanța de această problemă este detectat în stadii incipiente, atunci când mai puteți acționa pentru a o eradica,” a spus Dr. Ruben Herrera Aguilera, specialist în Oncologie (medicale de specialitate, în studiul de cancer).

  Pentru mai mulți ani cuvântul cancer face referire la o idee de fatalism, dar acum știința a permis ca acesta să fie modificat. „Trebuie să ne fie clar că nu există încă nici un tratament pentru această afecțiune, dar Oncologie a oferit progrese importante, de la tehnici de diagnostic la tratament, astfel încât timpul de supravietuire au crescut.”

  Ce este chimioterapia?

  „din totalul De cazuri cancer 25%, 50% sunt controlate și restul de 25% nu au un leac, dar poate fi îmbunătățit în mod semnificativ calitatea vieții pacienților”, spune specialistul. Unul dintre instrumentele pentru a realiza acest lucru este chimioterapie sau utilizarea de medicamente pentru a lupta și de a preveni creșterea, multiplicarea și răspândirea de celulele canceroase.

  medicamente de chimioterapie care folosește știința sunt mai mult de 100; prescrierea de una sau mai multe dintre ele depind de tipul de problemă, locația și starea generală de sănătate a pacientului. Unele tipuri de management cele mai frecvente sunt:

 • iv. Trebuie să fie aplicate de către un specialist în biroul unui medic, spital sau clinica. Permite intrarea rapidă a unui medicament în sânge, care este responsabil pentru transportul pe tot corpul. Acesta este cel mai comun de forme administrare de chimioterapie și poate dura de la câteva minute până la câteva ore. Poate fi folosit în catetere, „permanent”, astfel încât să nu pentru a înțepa pacientului de fiecare dată când ai o sesiune (atunci când nu este acoperit de un dop de heparină, care previne formarea cheagurilor de sânge, și este ușor pentru a elimina). Este de remarcat faptul că unele medicamente de chimioterapie poate irita, inflama și, chiar, să ardă venelor (flebită), care se manifestă cu dureri și de întărire a la fel.
 • oral. Permite pacientului să nu iasă din casă, aceste medicamente sunt acoperite de un strat protector, care este rupt în jos cu sucurile digestive din stomac. Acizi gastrice dizolva stratul de protecție și eliberare de droguri, care este apoi absorbit prin pereții stomacului.
 • Un criteriu important de a alege oricare dintre căile de administrare este caracteristica de vene. Dacă sunteți foarte subțire nu este recomandat pentru administrare intravenoasă, deoarece substanțele se pot sparge cu ușurință și pot provoca arsuri în țesuturile adiacente.

  de Asemenea, sesiuni chimioterapie poate fi zilnic, săptămânal sau lunar, care va varia în funcție de caracteristicile de cancer și de reacție a pacientului la medicament.

  Efecte secundare ale chimioterapiei

  primul obiectiv al medicamente utilizate în chimioterapie este de a opri creșterea rapidă și reproducerea celulele canceroase. Din păcate, acest lucru poate afecta celulele normale, provocând efecte secundare nedorite, care pot varia de la un pacient la altul.

  Pe ocazie, unele dintre aceste sechele sunt prezente doar atunci când combinați chimioterapie cu alte medicamente, anumite alimente sau de alcool, pentru care medicul trebuie să informeze pacientul ce puteți consuma în timpul tratamentului.

  Unele dintre principalele efecte secundare ale chimioterapiei și tratamentul lor sunt:

 • Greață. Senzatia de stomac instabil atunci când în contact cu produsele alimentare pot declansa vărsături, din acest motiv, mulți oameni, de asemenea, de multe ori prezent pierdere în greutate. Puteți alege să mănânce cantități mici de mai multe ori pe zi sau consuma alimente care imbunatatesc greață (zăpadă lamaie, lichid inghetata sau biscuiti); păstrați gratuit camere de mirosuri neplăcute sau alimente pentru a găti. Chiar dacă vă simțiți greață, nu te opri la medicamente, trebuie să respecte orarele și ori numit de administrație.
 • Epuizare. oboseala după chimioterapie este o nedorite caracteristice, acest lucru este de ce restul este recomandat după tratament și să urmeze o dietă sănătoasă, în plus față de ingerarea unei cantități mai mari de proteine și calorii.
 • Alopecie. pierderea parului pentru chimioterapie este favorizat de unele medicamente. Deși părul este recuperat după aproximativ patru săptămâni după terminarea tratamentului (mai subțire și rupte, dar cu o îmbunătățire de-a lungul timpului), unele persoane suferă de chelie, astfel încât este convenabil să se pregătească cu peruci, eșarfe, pălării, berete sau capace.
 • Leziuni în gură. chimioterapie tinde de a provoca sensibilitate în gură și gât, de aceea este recomandat ca pacienții să se consulte cu medicul dentist înainte de a începe tratamentul, care le pot învăța cel mai bun mod de a curata dintii si gingiile, și poate sugera cum pentru a calma disconfortul de leziuni în gură de chimioterapie.
 • Condiții în măduva osoasă. Unele substanțe pot provoca daune la această structură este responsabilă pentru producerea de sânge, care afectează celulele albe din sânge (apărare al organismului împotriva infecțiilor) și trombocite, care, în opinia lor s-a diminuat cantitatea (trombocitopenie) reduce controlul hemoragiei, care se manifestă în hemoragii persistente de răni sau ușurința de a crea echimoze și peteșii (hemoragii roșie de mărimea unui cap de pe picioare sau in interiorul gurii). Ceea ce este indicat este să evitați activitățile care implică un risc de accidentare, cum ar fi gradinaritul sau joc de sport de contact; dacă suferiți de orice, oricât de nesemnificativă ar părea, se spală imediat cu apă și săpun, se aplică presiune pe site-ului pentru cel puțin 10 minute, în timp ce primea îngrijiri medicale (nu ai autorrecetes). Dacă aveți sângerare nas, apăsați pe nări în timp ce stai așezat sau de picior, și se aplică gheață înfășurat într-o pânză de pe frunte.
 • Anemie. Acesta este adesea prezentat de scăderea celulelor roșii din sânge și se caracterizează prin slăbiciune, somnolență, dureri de cap, oboseală, dificultăți de respirație și palpitații. Atunci când este prezent, unii pacienți au nevoie de transfuzie de sange, dar majoritatea vine cu suplimente prescrise de medic.
 • este de remarcat faptul că pot apărea infertilitate din cauza chimioterapiei (temporară sau permanentă), care este de ce este recomandabil de a învăța despre medicamente anterior cu medicul oncolog. De asemenea, este posibil să se observe pielea uscata si unghiile întunecat, efecte place cel mai mult dintre cele de mai sus dispar atunci când tratamentul se încheie și celulele sănătoase au o șansă să se reproducă pentru a ajunge la nivelul normal.

  în plus, chimioterapie durata sarcinii poate duce la malformatii grave sau deces al nou-născutului; prin urmare, este recomandat să evite sarcina în timpul tratamentului. Cu toate acestea, chimioterapie nu este un impediment pentru o viață sexuală împlinită și plină de satisfacții.

  aceasta Este comun pentru pacientii de a experimenta starea de spirit leagăne de chimioterapie cum ar fi sentimente de teamă, furie și depresie. Acesta este motivul pentru care pacienții și membrii lor de familie sau prieteni apropiați trebuie să învețe pentru a reduce durerea și tensiunea simți, uneori, utilizarea de terapie de grup.

  Desi efecte secundare ale chimioterapiei poate deveni de nesuportat, pacientul ar trebui să fie disciplinat și constant, ca chimioterapie are un ciclu de viață care, dacă nu sunt respectate pot provoca probleme; cu alte cuvinte, nu trebuie să ratați întâlnirile sau să ignore instrucțiunile medicului, ca sol acumulată poate fi pierdut prin nepăsare, și cancer poate fi făcut din nou prezent.

  DATO CURIOSO…

  probabilitatea ca un pasager cu o gripă de la infectarea oamenii care stau lângă tine într-un avion depășește 80%, potrivit cercetătorilor.

  AM POR TU SALUD

  Autism: cauze și diagnostic

  Vacanta: periculos bronzare

  Creierul uman: structura și funcțiile

  Subiecte Legate de

 • Viruși, „parazitii din celulele vii”
 • Negi
 • Menopauza, o parte din climaterice

  Ciuperca în piscină, nu fi surprins!