Cancer de vulva, amenințare dupa menopauza

cancer de vulva de obicei apare la vârsta de 60 de ani încoace, iar incidența lor reprezintă 3 la 4% din toate primară tumori maligne care afectează zona delimitată de labii și clitoris. Uneori este asociat cu infecția cu virusul papilloma uman și diabet zaharat.

 • Virus del humano papiloma (VPH)
 • Astfel de masă, de asemenea, numit leucoplazie, este formată din celule scuamoase, care, împreună, formează un fel de patch-uri de țesut plat, subțire și alb. În acest sens, ob / ginecolog Diana Jessica Gomez Garcia Cano —care fac parte din echipa medicală de la Spitalul de Femei, situat în Mexico City și afiliate la ministerul Sănătății, spune că „pielea vulvei are aceeași origine ca toate care acoperă corpul, care este, de asemenea, susceptibile de a suferi de toate bolile comune ale epidermei (stratul superficial al pielii), cum este cazul de infecții și tumori (tumori)”.

  Și el adaugă că, deși nu a fost identificat ca un agent cauzal pentru dezvoltarea cancer de vulva, există anumiți factori de risc care sunt asociate cu aspectul său, care includ procese infecțioase, și ulcerativos, leziuni eritematoase (rosii si umflate), traumatisme (lovituri) și distrofii (dezvoltarea defecte sau degenerare).

  În termeni de boli care pot juca un rol important în dezvoltarea bolii avem de-a face cu, infecția cu virusul papilloma uman, sifilis (o infecție cu transmitere sexuală cauzată de bacteria Treponema pallidum), diabet zaharat (ridicat nivelul de zahăr în sânge), și cancerul cervical (de col uterin) sau vaginale înainte.

  Cum se manifestă?

  potrivit intervievat, „cel mai comun simptom al bolii în 35% din cazuri, este mâncărime (mâncărime), care nu este întotdeauna luată în considerare și ajunge să fie tratată ca o infecție.” Alte semne care pot sugera prezența de cancer vulvare include ulcerații, îngroșarea și/sau umflatura in labiilor, sau orice loc al vulvei, precum și durere, senzație de arsură, și miros neobișnuit.

  atunci Când a prezentat cu astfel de simptome, este necesar ca ginecolog efectuează diferite teste de laborator pentru a detecta prezența de tumori maligne. În general, studiul a pacientului începe cu observarea și palpamiento a vulvei pentru a identifica dacă există o schimbare în colorație și, sau, zone proeminente; ulterior, este necesar să se facă o biopsie (ia o mostră de țesut) a deranjat zonă.

  „Dacă acest ultim confirmă cancer de vulva, ar trebui să aibă teste suplimentare pentru a determina cât de mult s-a răspândit; de exemplu, examinarea ganglionilor limfatici (glande care ajuta apărare a organismului împotriva infecțiilor) în zonă pentru a vedea dacă au crescut sau nu există durere. În plus, vizibile zone de carcinom (celule tumorale) trebuie să fie măsurate cu precizie, pentru că dacă extensia depășește 2 cm în diametru există posibilitatea ca celulele anormale au răspândit în alte locuri”, avertizează Dr. Gomez Garcia Cano.

  Faze ale bolii

  de Asemenea, este necesar să se identifice stadiul bolii, deoarece permite de a planifica un tratament adecvat. Pe etape de condiție, ob / gyn oferă următoarea descriere:

 • Stadiul 0 sau carcinom in situ. acest lucru Este începutul de cancer care pot fi găsite doar pe portiunea unde biopsie este de a fi luate, fără a încălca dincolo de zona.
 • Etapa I. Afectează vulvă și / sau perineu (zona dintre organele genitale și anus) cu o tumoare la mai puțin de 2 cm; nu ganglionii limfatici palpabil.
 • Etapa a II-a. Tumoră limitată la vulvă; este mai mare de 2 cm și, la ocazii, există noduri ușor umflate.
 • Etapa a III-a. cancer este găsit în vulvei și perineului și poate fi extins la tesuturile vecine, cum ar fi uretra, rect sau vezica urinara. Ganglionii limfatici sunt deja palpabile.
 • Etapa a IV-a. tumorile pot fi de orice dimensiune, cu ganglionii limfatici ușor de a percepe tactil și celule anormale, care au fost dispersate la tesuturile vecine și alte părți ale corpului (de exemplu, metastatic).
 • Diverse tratamente

  în prezent, există tratamente pentru cancer de vulva; în general, a folosit una din cele trei forme:

 • Chirurgie. se referă la îndepărtarea tumorii prin intervenție chirurgicală.
 • radioterapie. Utilizează doze mari de raze X sau de alt tip (dar mare de energie) pentru a elimina celulele canceroase.
 • Chimioterapie. Foloseste medicamente pentru a distruge tesutul afectat.
 • „tratamentul este în principal chirurgical, cu excizia vulvei și ganglionilor limfatici inghinali superficiale și profunde; în cele mai multe cazuri trebuie să fie din ambele părți. În caz de leziuni extinse poate ajuta cu radioterapie, în special la pacienții cu contraindicații pentru a supus unei interventii chirurgicale”, a spus intervievatul.

  La rândul său, intervenția chirurgicală este cea mai comună de tratament pentru cancerul de vulva și, în funcție de specialitate, se poate face în diferite moduri:

 • Vulvectomie de suprafață. Este de a extrage doar cancer de piele a vulvei.
 • Vulvectomie simplă. elimină întregul vulvei, dar fără a scoate nici un nodul limfatic.
 • Vulvectomie parțială. Este eliminat din vulva aproape în întregime.
 • Vulvectomie radicală. În aceste cazuri, elimină întregul vulvei și a ganglionilor limfatici din zona.
 • în Cazul în care cancerul s-a răspândit în afara vulvei și de sex feminin organele genitale, medicul poate elimina mai mici de colon, rect sau vezica urinara (în funcție de locul unde s-a răspândit), împreună cu col uterin, uterului și/sau vagin. De asemenea, este posibil ca pacientul are nevoie să fie sădită de piele din altă parte a organismului și necesită să fie supuse chirurgie plastica pentru a reconstrui un vagin sau vulvei artificială.

  „Este foarte important să păstrați în minte că tratament pentru cancerul de vulva depinde de scenă, precum și de vârsta și starea generală a pacientului”, spune intervievatul.

  în funcție de evoluția problema, este posibil să se aplice următoarele metode:

 • Stadiul 0 sau carcinona in situ. Poate fi practicat excizia (tăiere) locală largă de chirurgie sau cu un fascicul laser, sau o combinație a celor două, precum și vulvectomie suprafață și chimioterapie de droguri în formă de unguent.
 • Etapa I. pacientul poate primi excizie locală largă, vulvectomie radicală și îndepărtarea ganglionilor limfatici a abdomenului și partea superioară a coapsei (pe una sau pe ambele părți ale corpului), sau radioterapie singur.
 • Etapa a II-a. afectate ați putea fi un candidat pentru vulvectomie radicală, îndepărtarea ganglionilor limfatici din zona abdomenului pe ambele părți ale corpului și, în cazul în care acestea sunt celule canceroase in ganglionii limfatici, cu radiații în pelvis după intervenția chirurgicală.
 • Etapa a III-a. pacientul poate suferi de chimioterapie, vulvectomie radicală și îndepărtarea ganglionilor limfatici din zona abdomenului și partea superioară a coapsei pe ambele părți ale corpului. De asemenea, puteți administra radiatii pentru a pelvisului și abdomenului după o intervenție chirurgicală atunci când celulele canceroase se găsesc în ganglionii limfatici, sau doar pentru a vulvei dacă tumora este mare, dar nu s-a răspândit.
 • Etapa a IV-a. pacientul poate fi tratat cu vulvectomie radicală și îndepărtarea colonului inferior, rectului sau vezicii urinare (în funcție de locul unde s-a răspândit cancerul), împreună cu uter, col uterin și/sau vagin.
 • „mai devreme diagnosticul se face cu atât mai bine prognosticul pentru pacienții, totul depinde de implicarea ganglionilor limfatici și țesuturile din jur. Rezultatele tratamentului depind de dimensiunea leziunii, tipul de cancer și dacă există sau nu metastaze”, spune Dr. Gomez Garcia Cano.

  DATO CURIOSO…

  probabilitatea ca un pasager cu o gripă de la infectarea oamenii care stau lângă tine într-un avion depășește 80%, potrivit cercetătorilor.

  AM POR TU SALUD

  Autism: cauze și diagnostic

  Vacanta: periculos bronzare

  Creierul uman: structura și funcțiile

  Subiecte Legate de

 • Condylomata acuminata, mereu cu HPV!
 • Cancerul, producția de celule anormale
 • Infectii cu transmitere sexuala

  Ziua Mondială a Sănătății