Cancer, bariera de erotism

cancer nu este numai caracterizează prin apariția de tumori și celule anormale, dar, de asemenea, pentru că generează disfuncție sexuală. Acest lucru este pentru că afectează stima de sine și gradul de certitudine a speranței de viață, fără a uita că tratamentul modifică funcția hormonale și imaginea personală.

 • atunci Când dorința sexuală este pierdut
 • Cancerul de sân
 • factorii care modelează identitatea umană sunt feminitate sau masculinitate, de maternitate sau de paternitate, rolul social pe care vom juca, și erotic, și toate dintre ele pot fi afectate în diferite grade de diagnosticul și tratamentul cancerului.

  „timpul de detectare a evidenția echilibrul psihologic al pacientului și, desigur, viața ta sexuală, deoarece organismul este structurat astfel încât expresia erotic devine secundar imediate de pericole. De atunci, ce se întâmplă cu viața intimă a pacientului cu cancer va depinde prognosticul bolii și modul în care să-și modifice imaginea de sine”, spune terapeutul sexual Martha Olivia Jimenez Ponce.

  Imagen caporal

  modul În care fiecare persoană se vede este înregistrat în subconștient și, așa cum am cresc, acesta este actualizat. Această imagine ne permite, printre altele, structurarea nostru sexualitatea; cu toate acestea, să fie afectate din cauza unor boli, cum ar fi cancer, modificarea este percepută într-un mod similar cu o mutilare, deși nu întotdeauna implică extracția sau de intervenție în orice parte a corpului.

  „De exemplu, mulți pacienți care au fost supuși la histerectomie (îndepărtarea uterului sau uter) tind să simtă că au golit și, prin urmare, a încetat să mai fie femei. Situația de bărbați care s-au retras pentru a prostatei sau a testiculelor nu este bine studiat, dar se pune întrebarea dacă ei vor lucra sexual sau nu”, spune specialistul.

  Pentru a face acest lucru, este important ca toate părțile implicate să participe la terapie psihologica pentru a recupera imaginea corpului tău, care este o parte de sex masculin și de sex feminin de identitate, precum și pentru a depăși etape de doliu. „De asemenea, este important de a lucra cu cuplul, deoarece un procent mare de femei care au avut cancer de sân, sau au fost tratate cu histerectomie raport care colegii lor deja nu se apropie de ei”, spune Jimenez Ponce.

  ar trebui să Fie remarcat faptul că orice parte a corpului este monopol de erotism, dar pentru a merge printr-o astfel de criză, este comun pentru a experimenta sentimentul de a fi mutilat, așa că ar trebui să lucreze în recuperare a capacității de erotic și bucurie.

  la nivelul locului de administrare

  potrivit National Cancer Institute din Statele unite, jumătate din femeile tratate pentru gynecologic cancer (în diferite părți ale orga) și de sân cu disfuncție sexuală pe termen lung. În plus, bărbații care au primit îngrijiri pentru cancerul de prostata au raportat disfuncție erectilă, care variază în funcție de tipul de tratament primit.

  Cele mai frecvente probleme care pacienții experiență sunt pierderea dorinței sexuale, deosebit, dificultate de a atinge erectia și ține-o la bărbați și durere in timpul actului sexual la femei. De asemenea, bărbații pot suferi de incapacitatea de a ejacula și incapacitatea de a atinge orgasmul, în timp ce femela sector prezintă modificări în sensibilitatea genital, senzație de amorțeală și capacitatea redusă de a ajunge la summit-ul de plăcere.

  „pe de altă parte, multe persoane simt frica și/sau anxietate despre prima lui experiență sexuală după tratament, care provoacă-le pentru a evita intimitatea cu partenerul tau, mangaierea, si activitatea sexuala. Este posibil ca aceste probleme nu au fost rezolvate în primii doi ani de supraviețuire liberă de boală, așa că ar trebui să fie văzut de un specialist”, spune sexologul.

  noduli la san

  sanii sunt un semn vizibil de feminitate, atât social, cât și personal; prin urmare, în termeni de imagine personală este parametrul cel mai afectat de tipul de operație care se efectuează atunci când este diagnosticată cancer de sân.

  Dacă tratamente conservatoare nu par să modifice în mod semnificativ calitatea vieții sau sexualitatea pe termen lung, s-a constatat că 44% dintre femeile cu îndepărtarea de sân (mastectomie) parțială și 83% dintre cei cu reconstrucția sânilor cu experiență scăzut de placere cu mângâieri în acea zonă.

  pe de altă parte, s-a raportat reducerea erecția mamelonului, o situație asociată cu mic piept de sensibilitate din cauza intervenției chirurgicale și de rușinea pe care o simt unii pacienți pentru a arăta de sân operat. Diverse studii, de asemenea, arată că 61% dintre pacienți prezintă dificultate de a deveni excitat, și 57% suferă de deficit de lubrifiere vaginală.

  Alte tipuri de cancer

  totul A devenit clar că ginecologice, tumori, cum ar fi de san, afectează exercitarea de sexualitate pentru diagnosticul în sine și tratamentul aplicat, care reduce calitatea vieții. Vazut unu-la-unu au următoarele caracteristici:

  Cancerul de col uterin (gâtul uterului sau uter). de Obicei, afectează femeile de varsta mijlocie (51.5 ani, în medie), deși în ultimii ani este în creștere la femeile tinere; în fapt, se estimează că 15% dintre supraviețuitori sunt sub vârsta de 40 de ani. Atunci cand sunt depistate precoce tratamente sunt efectuate conservator, care este de a spune, de a scoate parte a uterului este deteriorat sau în întregime.

  cu toate acestea, atunci când tumorile se extind necesită intervenție chirurgicală radicală, care include, în plus, îndepărtarea ovarelor și a ganglionilor limfatici, o procedura care duce la menopauza prematura si de scurtare a vaginului. După aplicarea pelviene radioterapie (tratament cu radiații pentru a elimina celulele maligne) pot fi complicații în vezica urinară și rect (incontinență), care se deteriorează în continuare expresia erotic, imaginea corpului și încrederea în sine.

  Cancer endometrial. provine din captuseala interioara a uterului și apare de obicei după menopauză (ani după ultima menstruație). Printre factorii de risc evidențiază obezitate din cauza țesuturile grase produce un anumit tip de estrogen, numit estronă, care în concentrații mari poate cauza cancer. Atunci când sunt depistate în stadii incipiente este necesar histerectomie simplu (interventii chirurgicale pentru a elimina uterului și colul uterin).

  Cancer la ovare. Există în principal două grupe de vârstă de risc, fiind cea mai mare în menopauză și minore timpul celui de al doilea deceniu de viață. Are un puternic impact asupra calității vieții și feminitate de agresivitate a bolii si tratamentele necesare.

  La pacienții care suferă de pierdere în greutate pentru lipsa poftei de mâncare din cauza de boală și de chimioterapia (folosind medicamente care omoara celulele tumorale), creșterea abdominală, modificări ale funcției intestinale și dureri ventral (pe burta) persistente.

  tumori care afectează pacienții tineri vin să necesite intervenție chirurgicală conservatoare, fie monolateral (doar scos un ovar) sau bilaterale (eliminat doi), cu conservarea uterului. În scopul de a părăsi matrice, atunci când este posibil, este că o femeie experiența perioadelor menstruale prin terapia de substitutie hormonala si chiar sarcina prin donarea de ovule.

  Cancer pe vulva. se dezvoltă în țesuturile organelor genitale feminine externe. La tineri sunt prezentate, de obicei, leziuni precanceroase asociate cu infecție de virus papilloma uman, și în forma invazive apare în postmenopauza. În primul caz, vom folosi tratamente conservatoare (de exemplu, bazate pe laser), iar al doilea poate fi realizat de vulvectomie (îndepărtarea vulvei).

  Implicațiile

  Toate cele de mai sus poate răni un simbolic și psihologic, senzualitate și sex-appeal, ca pacienții percep pe ei înșiși ca mutilate sau „defecte”, mai ales dacă radioterapie a cauzat reducerea și scurtarea dureros vagin, care se agravează la viața sexuală. Aceasta din urmă este, de asemenea, afectate în mod semnificativ după aplicarea de chimioterapie (combinat cu intervenții chirurgicale în caz de cancer ovarian), se creează oboseală, căderea părului, greață, diaree, anxietate și depresie.

  pe de altă parte, atunci când este supus la îndepărtarea de ambele ovare, pacientul se manifesta menopauza precoce, pentru că nu mai produc estrogen; în consecință, se reduce libidoul ca un efect de uscăciune vaginală și durere în timpul actului sexual.

  supravietuitorii de cancer au nevoie pentru a suplimenta lor tratament cu terapie psihologică și sexuală, care va permite recuperarea este completă și în mai puțin timp pentru a avea o bună calitate a vieții.

  DATO CURIOSO…

  probabilitatea ca un pasager cu o gripă de la infectarea oamenii care stau lângă tine într-un avion depășește 80%, potrivit cercetătorilor.

  AM POR TU SALUD

  Autism: cauze și diagnostic

  Vacanta: periculos bronzare

  Creierul uman: structura și funcțiile

  Subiecte Legate de

 • Infectii vaginale
 • Condylomata acuminata, mereu cu HPV!
 • Viruși, „parazitii din celulele vii”

  Controlează ejacularea cu exercitiile Kegel