Sindromul Brugada, precursor de moarte subita

cazuri de moarte subita nu sunt exclusive pentru sportivi; tinerii pot avea o afecțiune congenitală (ceea ce se întâmplă în timp ce copilul se dezvoltă în interiorul corpului mamei sale), indiferent de arestare subita de cauza cardiaca. ¡Cuídate pentru!

 • Teste pentru a stabili starea de sănătate a inimii
 • Moartea subită la sportivi, este o coincidență sau o epidemie?
 • boli Cardiace congenitale

  sindromul Brugada boli cardiace congenitale puțin frecvente de la sistemul electric al inimii. Deși persoanele afectate se nasc cu aceasta afectiune, cel mai descoperi până la a treia sau a patra decadă de viață.

  de obicei, aceasta este o problemă ereditară, care este, transmise între membrii unei familii, fiind mai frecvente la bărbați adulți, de la 25 la 50 de ani (rar înregistrează la copiii mici).

  Simptome de sindrom Brugada

  Având în vedere că aceasta este o condiție care a fost descrisă în urmă cu puțin timp (1992) de către frații Josep și Pedro Brugada, există încă multe întrebări despre această tulburare care cauzeaza moarte subita. Ceea ce este adevărat este că, deși mulți pacienți nu dezvoltă semne de această condiție (și, prin urmare, nu sunt constienti ca o au), medicii au identificat următoarele simptome de sindrom Brugada:

 • Pierderea conștienței (sincopa).
 • bătăi neregulate ale Inimii (aritmii) sau palpitații apar.
 • Arestare subita de cauza cardiaca
 • Este important să se clarifice faptul că arestare subita de cauza cardiaca este diferit de la un atac de cord, deoarece, în primul rând inima se oprește brusc, prevenind de sânge bogat în oxigen ajunge la creier și alte organe, în timp ce în cel de-al doilea, de asemenea, numit infarct miocardic sunt beats, dar se reduce sau se oprește complet fluxul de sange la o parte a inimii, de obicei din cauza ruptura placii într-o arteră coronară, care poate duce la stop cardiac.

  Salud cardiovasculare

  În sistemul electric al inimii, impulsurile trebuie să fie transmise prin mijloace de țesuturi specializate și mușchiul cardiac (miocard), care poate efectua de energie electrică datorită anumitor molecule (canale ionice) care permit particule pozitive și negative de taxă prin pereții celulei.

  atunci Când cineva are sindromul Brugada, unul dintre aceste canale ionice au un defect, care poate provoca fibrilație ventriculară, care este de a spune, de a declanșa periculos ritmul cardiac problemă care constă în a bate mult mai repede, și dezorganizat (poate fi de până la 300 pe minut), care face inima să pompeze prea puțin sânge la creier și restul corpului.

  Cum este un diagnostic de sindrom Brugada?

  Pentru a pune diagnosticul, medicul va, de obicei, pentru o electrocardiogramă, în scopul de a analiza curenți electrici de inima. Acest lucru vă permite pentru a identifica un anumit tip de aritmie numit semnul Brugada, care se caracterizează printr-o serie de batai care sunt văzute doar la persoanele cu acest sindrom.

  cu toate acestea, nu toți pacienții au acest semnal, astfel încât electrocardiograma poate părea complet normal; în acest caz, probabil va fi nevoie de mai multe teste similare în diferite oportunități sau, chiar, este posibil de a oferi individului cu un medicament la care semnul Brugada fi mai evident.

  Acum, dacă semnul menționate este prezent, dar nu a fost detectat simptome de condiție, de obicei, efectuate studiile electrofiziologice (într-un laborator de cateterism) pentru a afla ce tip de aritmie care le au și de unde provine.

  Moartea subită la sportivi

  cazuri de sportivii care au suferit moarte subita sun mereu atenția și, deși nu este de multe ori că mass-media detaliază cauza medicala, cheie includ, de obicei, boli cardiace congenitale, inclusiv sindromul Brugada.

  Pentru acest motiv, comunitatea medicală insistă asupra importanței de a oferi asistență imediată pentru cei care sufera de arestare subita de cauza cardiaca pentru a reduce numărul de decese. În acest sens, este cunoscut faptul că, de îngrijire în timp util este cheia, iar ideal este ca manevrele de recuperare sunt realizate imediat, pentru că fiecare minut care este întârziată cu ajutorul pacientului scade 10% șanse de supraviețuire (în fapt, dincolo de 10 minute, fără acțiune, șansele de a ieși în viață sunt foarte mici).

  Tratament pentru sindromul Brugada

  problema cu acest aritmie ereditare este că aceasta duce la o emoție atât de repede în ventricule că sângele nu poate circula eficient, astfel încât pacientul își pierde cunoștința și poate muri în doar câteva minute, dacă inima nu-și recupera ritmul normal.

  Pentru a controla această condiție, singurul tratament dovedit constă în utilizarea unui defibrilator cardioverter implantabil, un dispozitiv care monitorizează ritmul cardiac și trimite șocuri electrice atunci când este necesar pentru a controla anormale ale inimii.

  Este important să rețineți că o persoană cu sindromul Brugada poate duce o viață normală dacă sunt păstrate sub atenta supraveghere a lui sănătatea cardiovasculară, care este de a spune, dacă acestea sunt supuse unor controale medicale în mod regulat, pentru a se asigura că starea este sub control.

  DATO CURIOSO…

  probabilitatea ca un pasager cu o gripă de la infectarea oamenii care stau lângă tine într-un avion depășește 80%, potrivit cercetătorilor.