Intoxicații la copii, ce să fac!

curiozitatea poate fi problematică la băieți, de la mici zgarieturi la obstacole ca intoxicație prin ingerarea de substanțe toxice. Accidentele din acest motiv pot fi evitate dacă părinții au grijă de anumite aspecte acasă.

 • Intoxicații alimentare
 • intoxicații
 • Cauze de intoxicații mai frecvente

  potrivit rapoarte de specialitate, 85% din cazurile de intoxicație cu ingestia de substanțe periculoase sunt accidentale și apar la copii între 1 și 5 ani. Restul procentajului este atribuită interes premeditat pentru a face acest lucru, în special, în cazuri de sinucidere, care apare mai ales la persoanele în vârstă decât vârsta.

  Ce se întâmplă cu acei tipi este că ei trebuie să își atingă substanțele chimice care sunt utilizate în îngrijire, precum și la lucrările de întreținere și de curățare de uz casnic a căror caracteristici chimice pot afecta serios funcționarea organismului, sau chiar provoca moartea persoanei afectate.

  astfel încât să ne putem grupa cele mai comune produse și periculos la domiciliu de forma următoare:

 • Igiena personală. Sampon, apa de colonie și parfumuri, deodorante, sapunuri, creme de ras, pasta de dinti, uleiuri de baie și pudră de talc.
 • Cosmetice. Loțiuni și creme pentru corp si maini, unghii si acetona, oxid de zinc, vopsele și tonice pentru păr, loțiuni de bronzat, depilatoare, și apă oxigenată.
 • masina. Uleiuri și lubrifianți, unsori, combustibil, antigel, lichid pentru baterii.
 • . Abrazivi pentru curățarea metalelor, agent de albire, albire, îndepărtarea petelor, detergenți și aditivi de înmuiere, amoniac (pentru suprafetele din bucatarie si baie), lavatrastes, curat de sticlă și cuptoare, anti var-scară, se scurge deschizător, sodă caustică, ceara de pardoseli, insecticide, îngrășăminte pentru grădinărit, îngrășăminte și erbicide. De asemenea, trebuie să aveți grijă deosebită cu vopsele, lacuri, solvenți (terebentină sau solvent), ulei, alcool, ciment, var nestins, un rodenticid, o parafină sau ceară, unsoare pentru încălțăminte, adezivi, markere, text, markeri, creioane, cerneluri, printre altele.
 • Masă într-un stat sărac.
 • Medicamente.
 • Cum ai trata o otrăvire?

  tratamentul de intoxicații va depinde direct substanței ingerate, precum și simptomele produse, dar în acest fel vă va fi capabil să identifice ce organe au fost afectate. Pentru a explica mai bine, mai jos sunt grupuri care tind să împartă toxice:

  Substanțe corozive. De compoziția sa chimică va deteriora în mod semnificativ țesuturile cu care vine în contact cu. Acestea pot fi acizi, cum ar fi sulfuric, clorhidric, azotic, fosforic și acid acetic, printre altele (prezente în detergenți, produse de curățare, conducte, medicamente, coloranți, îmbrăcăminte, produse chimice pentru fotografie, sau de albire de haine), sau substanțe alcaline, cum ar fi amoniac si fenol (derivate din petrol și folosit în solvenți) sau alcooli pentru uz industrial, cum ar fi metil sau vinil, care declanșează senzația de arsură în gură (care pot sângera), gât, esofag și stomac, în plus, greață și vărsături; pot fi, de asemenea, pierderea vocii, și febră, dificultate la înghițire și respirație, precum și un miros anormal de respirație sau corpului.

  Iritante. Nu distruge direct țesutul, dar produce inflamarea fel. Este elemente, cum ar fi iod, fosfor, arsen, clorură de zinc și nitrat de potasiu, printre altele, care, în general, fac parte din formulele de otrava pentru sobolani sau gandaci, pesticide și erbicide. Produc greață, vărsături, diaree, crampe dureri abdominale; atât în vomă și în scaun poate apărea sânge.

  Interesant. Stimula sistemul nervos central. Include stricnină, camfor, și cloruri. Că pielea caldă și uscată, convulsii, spasme, sentimentul de asfixie și dificultate de respirație, puls rapid, și dilatarea sau contracția pupilei.

  Depresiv. Opusul celor de mai sus, deprimă sistemul nervos central, inclusiv barbiturice, alcool, alcaloizi (atropină, morfină) și multe anestezice locale. Ei încep, de obicei, cu efect de stimulare de scurtă durată și, ulterior, apare dimpotrivă, scăderea mișcărilor respiratorii, somn excesiv, relaxare musculară, pupilele contractate sau dilatate, piele umedă și rece. Au tendința de a fi greață, vărsături, diaree, și dureri abdominale.

  Ce să facă în cazul unei intoxicații la copii?

  În primul rând, chiar dacă situația devine dificilă, ar trebui să nu-și piardă calmul, și dacă micuțul tău este conștient, pentru a afla ce substanță a fost înghițit. Fă-o repede pentru că micuțul s-ar putea pierde cunoștința în orice moment.

  Acum, ia în considerare faptul că veți avea nevoie pentru a muta în stare de ebrietate persoana care a primit îngrijiri medicale la centrul de îngrijire de urgență cel mai apropiat; în același timp, puteți face următoarele:

 • Urmărește apropierea victimei-un recipient care conține lichide periculoase.
 • Dacă persoana afectată a vomitat, să ia o mostră de deșeuri.
 • Dacă pacientul este inconștient, să-și verifice căile respiratorii (nas și gât), și respirație, și dacă aceasta este slabă este de a oferi aer ai nevoie prin tehnica de respirație gură-la-gură în ambele primi atenție profesională.
 • Fii atent că otrava nu intră în gura ta, și pentru a evita respirație în respirație victimei.
 • vărsături pentru a afectat numai atunci când substanțele ingerate sunt rasfatata de alimente sau medicamente.
 • evita vărsături când starea de conștiență afectată este modificată; substanța toxică este petroliere sau unul dintre derivatele sale (gaz); au fost lichide ingerate vin spumant (ca fiind aspirat ar putea duce la sufocare); sau, în caz de substanțe caustice și corozive, deoarece acestea pot deteriora grav tractului digestiv, de exemplu, esofag, trahee și gât.
 • medicul curant Al pacientului poate fi văzut în dificultate atunci când nu recunoaște substanței ingerate sau dacă ambalajul acest lucru nu explică compoziția produsului.

  În aceste cazuri se poate recurge la compuși care va ajuta la expulzarea de otrava, printre care sunt:

  Antidot. Substanțe care neutralizează otrava înghițită, care trebuie să fie furnizate de către medic, așa că nu este recomandat să folosiți orice remediu, deoarece acesta poate fi contraproductivă pentru afectată. Cu toate acestea, laptele poate fi considerat o excepție atâta timp cât aveți certitudinea că victima a ingerat un anumit tip de solvent, cum ar fi terebentina, diluant, benzina sau ulei. În orice caz, va trebui să caute ajutor profesionist.

  Emetice. Substanțe care provoacă vărsături. În caz că nu aveți unul dintre ei, trebuie să inducă manual cu un asupritor al limbii, precum și mânerul unei linguri atinge partea din spate a gâtului. De asemenea, induce vărsături mare de apă fierbinte sau preparate de la 1 la 3 lingurite de sare intr-un pahar de apa fierbinte, sau praf de mustar (de la 1 la 3 lingurite) într-un pahar de apă caldă.

  Emoliente. Sunt medicamente care diminua disconfortul de stomac și întârzie absorbția de otrava (este mai bine pentru a le gestiona după vărsături). De asemenea, ele sunt utile ou crud alb sau moale aluatul preparat cu faina de orez, porumb sau grâu și un strop de apa (doar astfel încât să poată fi înghițit), sau lapte, care este total contraindicat în caz de intoxicații cu fosfor.

  Purgative. Substanțe care induc golirea intestinale cu scopul de a expulza otrava din stomac prin scaun. Cel mai bine cunoscut este sulfat de sodiu sau sarea Glauber, care pulberea trebuie dizolvată în apă (o linguriță într-un pahar de lichid). Tu nu ar trebui să folosească purgative în caz de intoxicații cu substanțe corozive sau dacă persoana afectată suferă de gastroenterită.

  nu uita că medicul este singurul care poate indica aceste remedii.

  Cum, pentru a evita

  trebuie să aibă întotdeauna în minte că un copil este un mic explorator care ajunge în toate colțurile casei, așa că este esențial să se asigure că sunt disponibile compuși toxici. Ceea ce este indicat este să le ții sub cheie într-un raft înalt și să fie atenți în timp ce utilizați produse de curățare sau alte la fel de periculoase.

  de Asemenea, este important să nu pentru a stoca acest tip de substanțe în sticle și recipiente pentru alimente sau băuturi răcoritoare, deoarece este una dintre principalele cauze ale accidentelor de acest tip. Nu lăsa medicamente la un site la îndemâna copilului, sau de ce nu ispiti sau înșela să-și ia medicamentele, spunându-i că „ei sunt dulci”, deoarece acest lucru dă naștere la confuzie și îngrijorare pentru tine de a dovedi ceea ce veți găsi pe drum.

  Citeste foarte bine eticheta de pe medicamente utilizate sau reteta care indică administrarea lui, ca o confuzie poate duce la supradozaj. În timpul nopții aprinde lumina înainte de a da medicamente pentru cei bolnavi, pentru că au făcut greșeli tragice de greșit medicamente, având în vedere lipsa de iluminat. Verificați periodic cabinet de medicină și dispune de medicamente de foioase, fără ambalaj sau în afara pachetului.

  în cele din Urmă, întotdeauna păstrați la îndemână numărul de medici și spitale, care au serviciile de urgență, nu se știe la ce oră va fi nevoie.

  SABIAS QUE…

  Caracas (Venezuela), Sao Paulo (Brazilia), El Salvador, Guatemala și CDMX sunt orașe din america latină, cu niveluri mai ridicate de stres.

  AM POR TU SALUD

  face un mic Dejun sănătos la bord!

  Tulburări de sânge (boli hematologice)

  de Ce n-ai știut de sarut

  Subiecte Legate de

 • Scorbut: deficit de vitamina C
 • erupții cutanate scutec
 • Urticarie

  ce despre Sexul de dimineață?, de ce nu!