Acanthosis nigricans, riscul de infarct este văzut pe piele

Dacă observați pete pe gat, sau în alte falduri de piele, ar putea fi mai mult decât o problemă cosmetică, pentru că acanthosis nigricans este asociat cu condiții, cum ar fi ca un obezitate, diabet zaharat , și probleme circulatorii. Nu o lua ușor, detéctala timp și salvează-ți viața!

 • Diabesidad, alianța de moarte
 • atacurile de cord, Atacurile tot mai frecvente la persoanele sub 45 de ani
 • Detectarea de acanthosis nigricans

  acanthosis nigricans se manifestă pete pe gat și flexibil domenii, cum ar fi axile, coate, genunchi, mâini și engleză. Aceste falduri ale corpului deveni închis, gros si aspectul și neg-ca și „catifelat”. Deși provoacă doar disconfort estetic arata individuale, originea sa este asociată cu afecțiuni care cauzează boli ale sistemului circulator , care, în stadii avansate, generate de blocarea sau ruperea arterelor, ceea ce duce la accidente vasculare cerebrale sau creier.

  Mulți experți sunt de acord că diagnosticul precoce al boli ale sistemului circulator, tulburări hormonale și boli cronice (numai control, nu vindeca, și să evolueze lent) este de o importanță vitală pentru un tratament eficient al acanthosis nigricans.

  mult mai Mult decât pete intunecate pe piele

  de asemenea, numit acanthosis nigricans poate apărea din cauza unor factori genetici (moștenit de la părinți la copii), în special la persoanele de rasă neagră sau cu strămoșii din acest grup rasial. Dermatologii sunt de acord că, în cele mai multe cazuri, pete intunecate pe piele nu sunt din cauza unor probleme ale epidermei, dar sunt o reflectare a dezechilibrelor interne generate de boli.

  cauze de acanthosis nigricans sunt medicamente, deoarece poate stimula celulele pielii și de a genera un fundal întunecat, precum și îngroșarea pielii. În special, utilizare de contraceptive, creste nivelul de estrogen, hormon de creștere și care este utilizat în tratamentul de probleme de dezvoltare, ca sindroamele Turner (boală genetică care afectează fetele și determină nanism), și Prader-Willy (produce obezitate extreme, lipsa de forță musculară, retard mental). În aceste cazuri, este posibil de a controla sau de a reduce problemele de piele, atunci când medicul ajustează doza utilizată.

  Acanthosis nigricans, de mână de diabet zaharat și obezitate

  acanthosis nigricans poate dezvălui debutul probleme circulatorii legate cu sindrom metabolic sau rezistenta la insulina, din care decurg probleme, cum ar fi diabet zaharat (cota de nivelurile de glucoză din sânge, care creează daune la rinichi, ochi și nervoase terminale), ateroscleroza (acumularea de grăsime în artere și vene) și hipertensiune arterială (hipertensiune arterială), care, împreună, sunt responsabil pentru că mulți oameni pentru a vedea diminuat calitatea vieții lor și o cantitate mare de decese care sunt înregistrate în fiecare an.

  Este important să se clarifice faptul că, spre deosebire de cei care suferă de diabet zaharat avansat, persoana cu sindrom metabolic nu are un deficit de insulina (un hormon generat de pancreas, care ajută celulele corpului metabolicen glucoza care circula in sange, ajuta, de asemenea, pentru a stabiliza nivelurile de grăsime); dar din cauza puțină activitate fizică, obezitate, și o dietă bogată în acizi grași și carbohidrați, nivelul de zahăr sunt crescute în mod constant și organismul încearcă să le reglementeze în vreun fel.

  Astfel, pancreasul functioneaza pentru a produce mai multă insulină, care îngrijirea este de o calitate mai scăzută decât cea generată într-o rutină mod și mai puțin eficace. Din aceasta cauza, vom crea grupuri de grăsime în pereții venelor și arterelor (ateroscleroza), există o creștere a tensiunii arteriale și, atunci când există o predispoziție genetică, pancreasul este epuizat treptat de suprasolicitarea la care suspenda aproape complet activitatea lor.

  Toți acești factori sunt responsabili, pe termen lung, de ruptura sau obstrucție (tromboză sau embolie) a vaselor care hranesc inima sau creier, care generează moarte parțială de țesuturi (miocard ale creierului sau inimii), și, în multe cazuri, incapacitatea sau moartea pacientului. Asta fără a uita că diabet zaharat poate, de asemenea, produce atrofia rinichilor, retinei si terminatii nervoase (neuropatie).

  excesul de insulina din sindrom metabolic stimuleaza celulele pielii și generează acanthosis nigricans. Apoi, pentru guler negru poate fi simptom precoce care raportează cu privire la evoluția unor probleme grave, mai ales atunci când sunt însoțite de alți factori cum ar fi:

 • Istoria familiei. Un istoric familial de infarct, diabet zaharat și hipertensiune arterială, crește riscul de a dezvolta oricare dintre aceste boli.
 • Obezitate abdominal. Este setat atunci când măsurarea circumferinței taliei este mai mare de 102 cm la bărbați și 88 cm la femei.
 • hipertensiune Arterială (130/85mmHg sau mai mare).
 • Nivelurile de glucoza postul de mai sus 110 miligrame pe decilitru (mg/dl).
 • trigliceride crescute, care este de a spune, de peste 150 mg/dl.
 • nivel Scăzut de colesterol „bun” (HDL); cifrele sunt cei sub 40 mg/dl la bărbați și 50 mg/dl la femei.
 • acanthosis nigricans , de asemenea, se manifestă cu diferite tipuri de cancer, cum ar fi cele în organele care sunt implicate în procesele digestiv și urinar, genital regiune și a ganglionilor limfatici (aparținând sistemului imunitar; aceste tumori sunt denumite limfoame). În plus, există leziuni foarte similare cu cele ale acestei boli, care poate fi tip de tumora de la sine.

  Cum poți detecta acanthosis nigricans?

  aspectul de pete intunecate pe piele în orice parte a corpului trebuie să fie raportate imediat la un dermatolog, pentru a depune pentru a revizui și de a efectua studii pentru a clarifica originea sa.

  Dar pentru a identifica acanthosis nigricans este suficient pentru un interviu și observație directă a prejudiciului este important să se sublinieze necesitatea pentru alte studii complementare, cum ar fi testele de sange, raze x și o biopsie (prelevarea unei mostre de țesut pentru studiul în laborator), pentru a determina posibilitatea de sindrom metabolic, diabet zaharat sau diferite tipuri de cancer și de a începe tratamentul indicat pentru fiecare condiție.

  În caz de rezistenta la insulina sau diabet zaharat, măsurile generale pentru tratament acanthosis nigricans :

 • pentru a Reduce consumul de grăsimi, zahăr, sare, și carne roșie (vită, porc, miel), și de a crește aportul de fructe, legume și fibre.
 • pentru a Evita tutun și alcool.
 • exercite în mod regulat.
 • pentru a Monitoriza în mod continuu presiunea arterială, nivelurile de glucoză și gras.
 • să Ia medicamente sau să ia insulină (numai în diabet zaharat) dacă medicul vă spune să.
 • Pentru pacienții cu diferite tipuri de cancer:

 • pentru a Modifica obiceiurile alimentare: prefer cereale integrale, fructe, legume și carne albă (pui, pește), în loc de carne roșie și alimente grase.
 • Urmați indicațiile medicului, care va stabili dacă trebuie să recurgă la utilizarea de medicamente (chimioterapie), radiații (radioterapie) sau îndepărtarea țesutului afectat de chirurgie.
 • diagnosticul de acanthosis nigricans poate fi de salvare, deoarece vă permite să anticipeze problemele foarte grave și potențial letale. Deci, du-te cu un medic dermatolog dacă observați că aveți guler negru sau dacă aveți pete în alte pliurile pielii.

  DATO CURIOSO…

  probabilitatea ca un pasager cu o gripă de la infectarea oamenii care stau lângă tine într-un avion depășește 80%, potrivit cercetătorilor.

  AM POR TU SALUD

  Autism: cauze și diagnostic

  Vacanta: periculos bronzare

  Creierul uman: structura și funcțiile

  Subiecte Legate de

 • Vitamina D
 • Vitamina a
 • Monitorizează de glucoză

  Ziua Mondială a Sănătății