Sindromul Wernicke-Korsakoff, mână în mână cu alcoolism

După o noapte de beție, nu-ți amintești nimic? Ce se întâmplă cu tine în mod constant? Feriți-vă! Acesta poate fi începutul de o afecțiune cunoscută sub numele de sindromul Wernicke-Korsakoff, caracterizat prin leziuni cerebrale și tulburări de memorie pentru deficiența de tiamină (vitamina B1), o afectiune frecventa la persoanele care sufera de alcoolism.

Vitaminas

Alcoholismo, problematică hereditario

Acest tip de tulburari sunt dovezi clare ale impactului neurologice care determină alcool. În principiu, sindromul Wernicke-Korsakoff (SWK) este cauzată de deficiența de tiamină (vitamina B1), care joacă un rol cheie în metabolismul sau de procesare de glucoză (zahăr) este transformată în energie care trebuie să ajungă la creier.

Astfel, un deficit de tiamina: reprezinta scădere a energiei necesare pentru a hipotalamusului, astfel că nu vor fi modificări în temperatura corpului și pofta de mâncare, precum și modificări notabile în răspunsurile emoționale, metabolismul (utilizarea de substante nutritive) si secretia de hormoni. La bolnav, prin urmare, veți vedea diminuat facultățile sale, neuronale, în special cei care se referă la memorie.

acesta Este relevant să observăm că a fost în 1881 când neurolog și psihiatru German Carl Wernicke a descris pentru prima tulburare care-i poartă numele, care a fost posibil datorită studiul a trei cazuri: doi pacienți cu alcoolism cronică și una cu vărsături persistente cauzate de intoxicații cu acid sulfuric.

simptome pe care medicul germano detectat incluse tulburări oculare, dificultati cu motor și mental sever ca apatie, scăderea atenției, precum și dezorientare în timp și spațiu. După 50 de ani de cercetare a avut certitudinea că deficiența de tiamină a fost central cauza acestui sindrom.

pe de altă parte, în 1887 a fost descris pentru prima dată și bine și sindrom amnestic acum cunoscut sub numele de psihoza Korsakoff. Acesta este, pe scurt, de o varietate de manifestări care includ delir și recentele pierderi de memorie, cu o relativă conservare a celorlalte funcții intelectuale. În 1971 ambele tulburări s-au alăturat împreună, și din acel moment au fost cunoscute sub numele de sindromul Wernicke-Korsakoff.

Semnale care indică SWK

statisticile existente indică faptul că acest sindrom apare în foarte puține cazuri (între 0,4 și 2,8% din autopsii înregistrate), dar specialiști în domeniu cred că boala poate fi încă subdiagnosticată, care este de a spune, există mai puține rapoarte de conectat cazuri reale.

Care suferă de acest rău va fi pradă mentale, confuzie, amnezie (pierderea permanenta a unor amintiri) și tulburări de memorie pe termen scurt, efectele apar la 80% dintre pacienți. De asemenea, pacientul va fi clar afectarea capacității sale de a încorpora cele mai recente informații și de a învăța noi sarcini, în plus față de ataxie (slăbiciune la nivelul membrelor sau lipsa de coordonare musculara care determină un mers nesigur), mers pe jos lent, și mișcări oculare rapide și tremurătoare.

acesta Este comun, de asemenea, să strice funcții motorii (mișcarea mâinilor și a degetelor, de exemplu), precum și simțul mirosului; în stadiile avansate poate provoca comă (stare de inconștiență prelungită în cazul în care persoana nu răspunde la stimuli externi).

Este cunoscut faptul că există tratamente de succes, mai ales dacă problema este detectat devreme și dacă pacientul prezinta dorințele reale de recuperare. Cu toate acestea, rata mortalității a SWK este relativ mare, între 10% și 20%.

Sindromul Wernicke-Korsakoff microscop

Un expert medicul va suspecta sindromul Wernicke-Korsakoff dacă observați oricare dintre simptomele descrise deja, dar în scopul de a obține exacte diagnostic veți avea nevoie pentru a comanda anumite teste, cum ar fi analiza de sange de celule somatice, control de electroliți, teste ale funcției hepatice. Specialistul poate aplica, în plus, imagistica prin rezonanta magnetica sau tomografie computerizata pentru a întreba despre o posibilă leziune a creierului.

Este evident că istoria clinică a pacientului ar trebui să includă fundal referitoare la consumul de băuturi alcoolice și pentru a face acest lucru, va fi crucială pentru mărturii de familie și prieteni, pentru că este bine cunoscut faptul că dependenții mint cu usurinta.

Tiamina, care este cheia pentru recuperare

Ați putea crede că prognosticul pentru persoanele care suferă de sindromul Wernicke-Korsakoff este rău, dar ceea ce este sigur este că acesta este un dezechilibru care poate anticipa și de a răspunde cu succes dacă acționează în timp. La indicație medicală este simplu, tot timpul care este recomandat terapie bazată pe administrarea de tiamina: este completat cu consumul de alte vitamine.

Fiecare caz este diferit și, prin urmare, medicul va determina doza de vitamina produse; dacă totul merge bine, asta este de a spune, dacă pacientul părăsește alcool și urmeze tratamentul, va fi capabil să se gândească la o semnificativă reabilitare. Cu toate acestea, trebuie să fie precauți, pentru că este necesar pentru a reduce confuzia mentală a pacientului și de a recupera orice parte a memorie, care poate dura până la un an.

atunci Când vine vorba de a ataca problema într-un stadiu avansat, lucrurile se schimbă, pentru că în mod regulat există leziuni cerebrale ireversibile, care este de a spune, leziuni de durată memorie și partea de motor (lipsa de coordonare musculară și senzație de amorțeală sau slăbiciune la nivelul membrelor, de exemplu).

Repercusiuni asupra familiilor de alcool și SWK

de Obicei, de îngrijire a unui pacient cu sindromul Wernicke-Korsakoff este complicată, pentru că ar trebui să se ocupe cu dementa simptome de lungă durată și tulburări motorii, precum și cu comportamente care sunt ciudat sau nepotrivit, care, uneori, sunt interpretate ca episoade de consumul excesiv de alcool, deși pacientul nu mai bea.

de Asemenea, se adauga disconfortul pe care le poate simti insotitor, mai ales dacă este o rudă bolnavă. Aceasta este comun că există curaj și neputința de a avea pentru a ajuta pe cineva care a suferit de la alcoolism cronice și a fost cauza unor conflicte sau de familie dizolvare, deși poate apărea, de asemenea, jenat sau în refuzul de a accepta această realitate.

Pentru acest motiv, nu este puțin probabil că, în unele cazuri, o alegere prin plasarea pacientului într-o instituție specializată, sau, în situații extreme, se lasă la individ la soarta lui.

consultați medicul dumneavoastră dacă tu, un membru al familiei sau o cunoștință avea probleme controlul alcool.