Cancerul de sân este cel mai frecvent în Mexic

cifrele arată că cancer de sân este în creștere și, în scurt timp, va fi o tumora mai frecvente în Mexic. Cauzele: genetica si stilul de viata nesanatos obiceiuri; soluții: evita excesul de greutate și fumat, precum și detectarea în timp util.

 • Cum de a preveni cancerul de sân
 • Auto-examinare a sânilor
 • Cele mai recente date de la Institutul Național de Statistică, Geografie și Informatică subliniez că, cancerul este a treia cauza de deces in Mexic, și reprezintă de 14,9% din numărul total de decese (31.500 de decese pe an). În special, cancer de sân este practic legat cu uterul, sau matrice; prima reprezintă 13,3% din tumorile, iar al doilea de 13,5%.

  mai mulți factori converg spre o creștere a incidenței acestei boli la femei mexicane, dar unul dintre cele mai importante se bazează pe obiceiurile alimentare adoptate în ultimele decenii, un stil de viață tipic de țările dezvoltate în care boala a devenit un adevărat flagel.

  Astfel relevanță are această patologie că luna octombrie a fost aleasă la nivel global pentru a evidenția lupta împotriva cancer de sân, o boala care, din fericire, pot fi prevenite și care are în informațiile de unul dintre cei mai buni războinici.

  Depistarea precoce, succes

  Dr. Victor Lira Puerto, fostul șef al serviciului de Oncologie Medicală de la Spitalul Oncologic de la Centrul Național de Medicină Siglo XXI de Instituto Mexicano del Seguro Social (IMSS, situat în mexico City, Mexic), a vorbit cu Sănătate și Medicină în jurul valorii de importanța depistării precoce a cancerului de sân, mituri în jurul valorii de ea, și progresele în domeniul de cercetări farmacologice.

  În principiu, de prestigiu de specialitate confirmă cifrele oficiale citate mai sus și adaugă că leziunile în piept și gât matricei reprezintă 25% din toate tumorile maligne, „o sumă foarte mare dacă avem în vedere că există aproape 100 de tipuri diferite de cancer.”

  Acum, spune el, trebuie să distingem două lucruri: cauza de mortalitate și frecvența unei boli. „cancer de sân nu este de aceeași probleme de sănătate, care duce la mai multe decese, dar da, este o problemă care este în creștere. Insist că un lucru este faptul că ai o boală și un alt câți oameni omoară.”

  În acest sens, există și alte tipuri de cancer cu mortalitate crescută, „de exemplu stomac sau pulmonar; san este mai frecvent, dar provoacă mai puțin de decese, ceea ce este de explicat, pentru că de fiecare dată când se detectează mai devreme, în ciuda faptului că este nevoie de o mult mai scumpe (mamografie, un sistem de imagistica a sanului țesuturi cu ajutorul razelor X) examenul Pap„, spune.

  sunt unele mituri care împiedică îngrijire în timp util, spune oncolog cu experiență, astfel încât, în primul rând, este important să menționăm că fumat este o afecțiune care crește riscul de a dezvolta acest rău, deși o mulțime de oameni demite. Apropo, este pe deplin dovedit că cronice, fumatul au o eficiență mai mică intelectuală și care sunt la risc de infarct miocardic, tulburări vasculare, emfizem, bronșită cronică, sau leziuni ale creierului.

  Mulți oameni cred că ei nu sunt de gând să se întâmple”, spune specialistul, și că riscul este altul: „Trebuie să acceptăm faptul că este bine să faci schimbări în stilul nostru de viață și dieta, mananca mai putin, grăsimi saturate și preferând fructe și legume, care sunt cele mai bune antioxidanti pe care le puteți consuma”.

  pe de altă parte, există cei care spun că „implanturile mamare sau chirurgia estetica nu este asociat cu generarea de tumori maligne, nici consumul de conserve de alimente și băuturi cola. Cu toate acestea, în loc de aceasta, trebuie să spun că aceste comestibile sine implicată în probleme cum ar fi hipertensiunea arteriala, diabet și obezitate”.

  profesor de studii postuniversitare al Facultății de Medicină din Universitatea Națională Autonomă din Mexic (UNAM) reflectă: „Insist asupra faptului că, dacă este descoperit la timp, aproape 100% dintre femei sunt salvate. Desigur, depistarea precoce necesită mamografie, pentru că pentru a face acest lucru cu ajutorul explorare presupune că tumora, la acel moment, au o dimensiune cuprinsă între 1 și 2 cm, ceea ce înseamnă că deja există milioane de celule de sub control”.

  practica o mamografie „este ideal, și este echivalent cu avizul dat de către astronomii de la sosirea de o cometa, care se întâmplă o mulțime înainte de care poate fi văzut cu ochiul liber”, propoziție.

  Obezitate și hormoni

  cu Siguranta, obezitate este o vizită foarte inconfortabil și, de asemenea, bat la usa de la cancer de sân. Dr. Lira Port sunt de acord că există o relație între excesul de greutate și tumorale entitate.

  la fel de Bine ca detaliază: „Există o relație bine-cunoscut: mai mult in greutate, mai multe sanse de cancer de sân. Originea acestui neoplasm este necunoscut, dar este incontestabil faptul că o cantitate mai mare de hormoni favorizează aspectul său, și că țesutul adipos este o sursă de producție de hormoni, în special la femei în menopauza„.

  La femeile de vârsta reproductivă, „este evident că cea mai mare cantitate de hormoni sunt produse in ovare, dar după ce au oprit de lucru sunt încă în producerea de hormoni în cantitate mai mică în unele site-uri, cum ar fi glandele suprarenale și țesutul adipos, astfel că este adevărat: pentru cele mai obezitate și a țesutului adipos, mai mult posibilitatea de unele tipuri de cancer.”

  acesta trebuie să fie destul de clar, spune intervievatul, că acest tip de patologie este rar întâlnită la femeile tinere. Este cunoscut faptul că principala cauză a afecțiunii este în vârstă, și în spatele ei fumat.

  Astfel de lucruri, subliniază Dr. Lira Port, „care au atins vârsta de 60 de ani, nu înseamnă că nu a fost scutit de riscul de a dezvolta cancer; dimpotrivă, crește pericolul. Este clar că atunci când apare un cancer de 75 de ani, evoluția bolii este mai lentă și mai puțin agresiv, așa că nu este neobișnuit să vezi că multe femei de aceasta varsta mor de diabet, pneumonie, sau boli cardiovasculare, deși asociată cu o tumoare malignă” se referă la.

  metastaze și genom

  Fiecare tip de tumoare are un comportament diferit, care este de a spune, ceea ce medicii numesc o istorie naturală. În caz de cancer de sân este cunoscut faptul că în 20% din cazuri va metastaze (migra) la creier, deși cel mai comun este că sunt depuse în oase, plămâni și ficat, în primul rând. Acest lucru depinde, spune Lira Puerto, „dimensiunea tumorii, pentru că dacă prins mai devreme, va fi mic, și este puțin probabil să fie extinsă”.

  Acum, „o tumoră în stadiul trei (există patru etape) este răspândit în 70% din cazuri, ca oasele, ficatul și plămânii, dar o tumoare în prima etapă este de gând să se răspândească cu doar 15%. Desigur, vorbim de-al treilea stadiu, tumora măsoară 5 cm, ceea ce înseamnă, fără îndoială, că a fost o greșeală de monumental pacientului”, spune el.

  cursa din mexic are mai puțin de cancer decât societățile dezvoltate. Țări precum Statele unite (mai ales la populația de culoare), Canada, Australia, și partea de vest a Europei, va fi cap de această problemă; în cazul Japoniei, povestea este diferită, pentru că populația are un obiceiurile alimentare este complet diferit, deși, în cazul său cancerul de stomac este un mare risc.

  O speranță pentru acest lucru și multe alte boli constă în cercetarea efectuată din anul 2000, o data în finalizată diagrama harta a genomului uman. Este cunoscut, spune intervievatul, „cancerul este o boală genetică, dar nu a moștenit; trebuie să fii foarte atent cu acest lucru pentru că atunci când am menționat gene sau genetica, ne vin automat în minte ideea de moștenire, și nu este așa.

  genele Noastre și produsele lor (molecule) sunt rupt în jos de-a lungul timpului, „la fel ca becurile, sau șuruburi, într-un mod care suferă de constantă mutație care produc tot felul de boli. În caz de cancer, așa cum am subliniat deja, sunt lucruri care au de-a face cu modul nostru de viață, care sunt de gând pentru a crește daune, ca excesul de grasimi saturate din dieta și fumat, printre alte lucruri.”

  codul genetic este de neprețuit pentru că „au început deja să studieze tulburări de gene și moleculelor în diferite condiții, printre care cancer de sân. Este de așteptat ca în curând, probabil mai devreme decât era de așteptat, disponibilitatea de medicamente de specialitate care corectate mutația celulelor bolnave”, concluzionează el.

  Simptome de cancer de sân

  cancer de sân nu este dureros în faza inițială, și este posibil ca femeia nu avea simptome, la toate. Cu toate acestea, ca tumora creste, simptomele pot include:

 • un Nod sau grosimea în zona de pe piept sau în axile.
 • Schimbare în mărimea sau forma sanilor.
 • Descărcare de gestiune biberon sau sensibilitate.
 • biberonul (retras în piept).
 • Dimpling deasupra sau scufundarea în pielea de pe piept (similar cu coaja de portocala a pielii).
 • Modificări în pielea de pe piept, areolei sau mamelonului (ridicarea temperaturii locale, edem, roseata si descuamarea pielii).
 • sprijinirea Organizațiilor

  Cim*ab Fundație sau Mexican Asociația împotriva Cancerului de Sân, A. C. (înainte de Fundația de Sus)

 • Locatie: Mexico City, D. F.
 • Funcții de bază: de a educa și de a informa societatea mexicană pe diverse forme de detectarea în timp util și tratamentul cancerului de san – .
 • Tipul de suport/service: discuții, marturii, gratuit, sprijin emoțional, telefon și colaborare cu instituțiile medicale și laboratoare.
 • Adresa: Michoacán 20, Col. Hipódromo Condesa.
 • Contact: Ela Gijón Arii.
 • Tels.: (01 55) 5574-9058 și 5574-9073
 • e-Mail: [email protected]
 • Site-ul: www.fundacioncimab.org sau www.fundacioncima.org
 • Grup de Rețea

 • Locatie: Mexico City, D. F.
 • Funcțiile de bază: program educațional, de protezare, de îngrijire paliativă, și chimioterapie.
 • Tipul de suport/service: vă ajuta să atinge de recuperare fizica si emotionala de pacienți afectați de cancer de sân.
 • Adresa: Benjamin Franklin 64, Col. Escandón.
 • Telefon: (01 55) 5277-7874.
 • e-Mail: [email protected]
 • Site-ul: www.gruporeto.org
 • Grup Pro Salud Mamaria (Prosama)

 • Locatie: Mexico City, D. F.
 • Funcțiile de bază: program educațional, sprijin în timpul tratamentului.
 • Tipul de suport/service: vă ajuta să atinge de recuperare fizica si emotionala de pacienți afectați de cancer de sân.
 • Adresa: Agrarianism 221-002, Col. Escandón.
 • Contact: Maricarmen Forgach.
 • Tels.: (01 55) 2623-0130 și 2623-0285.
 • e-Mail: [email protected]
 • SABIAS QUE…

  Caracas (Venezuela), Sao Paulo (Brazilia), El Salvador, Guatemala și CDMX sunt orașe din america latină, cu niveluri mai ridicate de stres.

  AM POR TU SALUD

  face un mic Dejun sănătos la bord!

  Tulburări de sânge (boli hematologice)

  de Ce n-ai știut de sarut

  Subiecte Legate de

 • Proteine
 • Grasime, tipuri și funcții
 • Infectii cu transmitere sexuala

  Alimente care activa
  creierul