Alimente Vegan: neajunsurile Sale și cum să-l corecteze

vegan este foarte sănătos dacă complementas lipsa unor substanțe nutritive. O dietă pe bază de plante pot satisface toate nevoile tale nutriționale, dar trebuie să facă un efort pentru acest tip de diete pot fi deficitare.

într-Adevăr, în mâncare vegetariană poate fi dat pentru deficit, lipsa sau mic de absorbție în intestin de mai multe substante nutritive importante.

Aceasta include proteine de înaltă valoare biologică (cea mai mare parte prezente în carne și ouă) omega-3 acizi grași, acid docosahexaenoic (DHA), fier, zinc, calciu și vitaminele D și B12.

Nutritive din alimente vegan

apoi, aveți surse de substanțe nutritive esențiale într-o dietă vegetariană:

Proteine

sursele vegetale de proteine sunt leguminoasele (fasole, mazăre și linte), nuci și semințe, produse din soia și pâine din cereale integrale și cereale (mai ales de amaranth și quinoa).

El de zinc

Zinc: surse sunt leguminoase, nuci, semințe și pâine din cereale integrale și cereale.

Vitamina B12

acesta este Doar găsește în mod natural în alimente de origine animală, Dacă urmați o dietă vegetariană, va trebui să asigurați-vă că pentru a mânca alimente fortificate cu vitamina B12 sau de a lua un supliment de vitamina B12.

Fotbal

Ca o dieta vegetariana nu include produse lactate, este esențial ca nondairy surse de calciu fi consumate pe o bază de zi cu zi.

Unele bune surse vegetale de calciu includ produse fortificate cu calciu, cum ar fi soia, tofu, migdale, pasta de susan, fara coaja (pasta de susan), seminte, legume cu frunze verzi, precum varza sau broccoli.

Vitamina D

Cea mai mare parte din vitamina D provine din acțiunea soarelui asupra pielii. Prin urmare, vegetarienii pot lua vitamina D de la expunerea la soare în același mod. Este, de asemenea, găsite într-un număr limitat de, sau orice supliment alimentar cu vitamina D.

Omega 3

surse de omega 3 pentru alimente vegan includ seminte de in semințe de in și semințe de chia (și uleiuri), nuci, produse din soia, alimente fortificate cu omega-3 acizi grasi, cum ar fi unele tipuri de pâine.

Hierro

sursele sunt leguminoase, tofu, nuci, seminte, cereale integrale (mai ales amaranth si quinoa), nuci și verde-frunze de legume.

vegani pot obține cu ușurință suficient fier din alimentele vegetale. Cu toate acestea, tipul de fier găsite în produsele alimentare de origine vegetală (fier non-hem) nu este absorbit la fel de usor ca tip, care se găsește în alimente de origine animală (fier hem).

Cum, pentru a evita anemia în alimente vegan

în scopul de a crește absorbția fierului din surse vegetale, urmați acești pași simpli:
1. Include un aliment bogat în vitamina C cu alimente pentru a crește absorbția de fier de exemplu, fructe de padure, citrice, kiwi, ardei, rosii sau broccoli

2. este de Bea ceai, între mese cu masa, ca fitați în ceai poate inhiba absorbtia de fier.

Dacă aceste incepand, nu te sfătuiesc să faci un vegan-a lovit, cel mai bine este de a merge încet, pregătește o pereche de carne gratuit feluri de mâncare o săptămână, de exemplu, și du-te schimbarea carne pentru legume.