Dieta mediteraneană: un Patrimoniu Cultural al umanității

Dieta mediteraneană a fost declarat Patrimoniu Cultural Imaterial al umanității de către Unesco în 2011. Ce care este de a ajuta pentru a evalua și de a încuraja nu numai produse alimentare din bazinul mediteranean, dacă nu, de asemenea, unn un stil de viață.

Foloseste de dieta mediteraneană

dieta mediteraneană se caracterizează prin mai multe utilizări culinare, cum ar fi:

  • utilizarea de ulei de masline pentru gătit și condimente alimentare.
  • consumul de vin de mese.
  • consumul de alimente vegetale, legume, leguminoase, paste, orez, nuci și fructe.
  • consumul moderat de alimente bogate in proteine de origine animală, cum ar fi pește, carne de pasăre, fructe de mare, produse lactate – lapte, branza, iaurturi-și porții mici de carne.

dieta Este o con mii de ani-que împărtășită de către toate popoarele și culturile care sunt prezentetes în marea Mediterană. Sale de baalimente este deja folosit de grecii antici, pentru că puterea lor s-a bazat într-untigua “Triada”: cereales, măslini și viță de vie.

Un mare avantaj al dietei mediteraneene este că încurajează producția de produse alimentare locale și de sezon șis respectuos cu mediul.

cu toate acestea, dieta mediteraneană nu este doar o modalitate de a mânca foarte sănătos, bogat și echilibrat, apropo. Este, de asemenea, o moștenire culturală și o filozofie de viață, și deci de înțeles de către Unesco.

Spun asta pentru că dieta mediteraneană este, de asemenea, o modalitate de a de a interacționa cu mediul, cu naturaleza, agricultură și creșterea animalelor.

acesta Este, de asemenea, o formă depentru a genera artă: románico, gotic, baroc, renascentist. genera istorie: popoarele iberică, etrusce, romane, greacă, turcă, arabă…lista este fără sfârșit.

Toate aceste popoare au fost unite de aceeași cultură culinară, fiecare contribuind cu noi rețete și tradiții de mai multe milenii.

saun stil de viață în comun,,și dieta mediteraneană se caracterizează prin mânca în familie sau cu prietenii, cu un timp de adunare, și să se bucure de mâncare bună într-o companie bună.

Beneficiile pentru sanatate ale Dietei mediteraneene

după Cum am văzut deja, dieta mediteraneană nu este doar un mod de a mânca, bea, și să trăiască: servește, de Asemenea, pentru a reduce inflamatia care cauzeaza obezitate și de a pierde in greutate sau de a menține o greutate sanatoasa.Aceasta dieta are o bună reputație în ceea ce privește prevenirea anumitor boli.

care sunt beneficiile pentru sanatate ale dietei mediteraneene?

dieta mediteraneană este bun pentru prevenirea anumitor boli

baza de dieta mediteraneană constă din alimente anti-inflamatorii și construit pe o bază de alimente vegetale și grăsimi sănătoase.

se poate spune că dieta mediteraneană ar putea proteja impotriva dezvoltarea de boli de inima, complicații metabolice, depresie, cancer, diabet de tip 2, obezitate, demență, lenfermedad de Alzheimer și Parkinson.

potrivit Harvard School of Public Health, “Urmeze o dieta mediteraneană, împreună cu activitate fizică regulată și nu a fumat, vă permite în mai mult de 80% poate preveni boala coronariana, și în 90% din diabetul zaharat de tip 2.

ceea ce par a fi motive bune pentru a începe să faci ceva în privința asta?