Leziune a colateral medial

Pentru’è la lesione del collaterale mediale?

ligament colateral medial (MCL) este o bandă de țesut fibros mare și gros care ruleaza de-a lungul interiorul genunchiului de la femur la tibie.

INDICE

 • Pentru’e?
 • Cauze
 • Simptome
 • Diagnostic
 • investigatii
 • Terapie
 • Complicatii
 • chirurgie
 • Program de recuperare
 • Prognostic
 • de-a lungul aproximativ patru-șase centimetri. Funcția principală a MCL este de a preveni ca piciorul se va indoi prea mult spre l’interne (de conducție), de asemenea, vă ajută să păstrați genunchi stabil și permite să se rotească.

  Cauze de leziune de ligament colateral medial al genunchiului

  de obicei, ruptura de colateral medial apare în timpul activităților care se întind excesiv, ligament. Acest lucru se întâmplă dintr-o dată din cauza unui traumatism, dar poate apărea, de asemenea, din cauza eforturilor repetate.

  Există două mișcări în principal, care pune tensiune pe colateral medial:

 • poftă de mâncare,
 • forțele în valgus (’în afara de a l’termen) pe genunchi.
 • atunci Când aceste mișcări (sau o combinație a acestora) sunt excesiv, dincolo de capacitatea de rezistenta a ligamentului, se poate produce o leziune la ligamentul colateral medial.
  Lacrima de pe MCL este văzut în primul rând în sporturile de contact sau a celor care necesită schimbări rapide de direcție.
  Sportivii, care mai frecvent suferă de acest prejudiciu sunt: fotbaliști, jucători de tenis, jucatori de baschet, iar cei care practica schi alpin.
  De obicei mecanism este:

 • o mișcare de răsucire a genunchiului, în timp ce greutatea corpului se sprijină pe piciorul, care rămâne fixat la sol (mai ales atunci când aterizare dintr-un salt)
 • Poate fi din cauza unui traumatism direct pe partea exterioară a genunchiului, forțând genunchi să se aplece în direcția opusă (de exemplu, dacă un alt jucător scade față de partea exterioară a genunchiului). Rareori o leziune LCM poate dezvolta cu timpul, din cauza sarcini repetitive, cum ar fi broasca în aer.
 • Simptome de leziune a ligamentului colateral de la genunchiul

  Cel mai frecvent simptom după un prejudiciu colateral medial este durerea de ligament, adică în partea interioară a genunchiului.
  Pot apărea mult umflare la nivelul de ligament rupt.
  În 2 zile de la leziune, rețineți un hematom, genunchi umflat, iar subiectul șchiopătând.
  În leziuni mai severe, pacientii raporteaza ca genunchiul se simte instabil, sau ei simt că se vinde.

  simptomele de o leziune la LCM sunt proporționale cu dimensiunea de lacrimă.
  Leziuni ale colateral medial sunt, de obicei, evaluat pe o scară de la I la III.

  Clasa
  Aceasta este o leziune incompletă a LCM. Tendonul este încă mai continuă, și, de obicei, simptomele sunt minime. Pacienții se plâng de dureri la presiune pe ligamente și poate fi capabil să se întoarcă la sportul lor rapid.
  Cele mai multe dintre sportivii vor pierde 1-2 săptămâni de joc.

  Clasa a II-a
  Leziunile de gradul al doilea sunt considerate incomplete, dar pacienții raportează instabilitate atunci când încercați filare sau te trezești devreme. Durerea și umflarea sunt mai importante decât clasa întâi și, de obicei, necesită o perioadă de repaus de 3-4 săptămâni.

  Clasa a III-a
  O leziune de gradul al treilea este o ruptura totala de ligament. Pacientii se prezinta cu umflături și dureri importante. De multe ori au dificultăți în a îndoi genunchiul. Instabilitate și surpare sunt o caracteristică comună în ruptura de colateral medial. De obicei, o proteză de genunchi sau o proteză de genunchi sunt necesare pentru a proteja l’de articulare și de vindecare are nevoie de cel puțin 6 săptămâni.

  Diagnosticul de leziune a ligamentului colateral de la genunchiul

  Testul de distragere a atenției sau perturbarea de ligament colateral medial

  medicul vă cere să descrie com’trauma a avut loc, dacă în trecut s-a întâmplat deja, alte accidente similare și cum te simți în genunchi, după l’prejudiciu.
  Test: Se pune presiune pe partea exterioară a genunchiului accidentat în timp ce piciorul este îndoit și atunci când acesta este extins. În funcție de gradul de durere sau rigiditate dellìarticolazione de genunchi, prejudiciul este clasificat ca fiind unul de primul, al doilea, sau al treilea grad.

  în Cazul în care durerea și umflarea în ziua de traume face imposibilă pentru a rula testul, poate fi necesar să poarte o proteză, se aplică gheață și ține pe genunchi.

  Esami strumentali

  odată umflarea și durerea sunt a scăzut, medicul face diagnosticul. Specialistul poate comanda un imagistica prin rezonanță magnetică (IRM) în 90% arată gravitatea prejudiciului. Nu este foarte bun, cu toate acestea, pentru a oferi detalii în cazul rupturilor parțiale.

  RMN-ul arată bine l’anatomie a țesuturilor moi și este indicată dacă suspectați o leziune la meniscul sau ligamentele încrucișate. Este util pentru a localiza edem, os sau o fractură osteo-condrale. Rezonanta este util pentru a identifica punctul de leziune de colateral medial, dar nu este o examinare precisă pentru a determina gradul de lacrima.

  pe L’cu ultrasunete este o altă metodă pentru evaluarea leziunilor țesuturilor moi ale genunchiului, chiar dacă RMN-ul rămâne în prezent procedura de diagnosticare mai precisă.

  tratament pentru leziunea de colateral medial al genunchiului

  tratamentul inițial pentru toate entorse este similar, protocolul să urmeze OREZ odihnă, gheață, compresie și de altitudine. Sarcina dev’pentru a fi parțială și va trebui să folosească cârje până când este moale.
  La ligamentul colateral medial are o bună aprovizionare de sange si de obicei răspunde bine la tratament non-chirurgical. Dacă ruptura nu este severă, poate fi suficientă odihnă, l’imobilizarea genunchiului cu o proteza, anti-inflamatorii pastile medicamente, cum ar fi l’ibuprofen (brufen) și fizioterapie.
  Pentru a menține genunchiul în repaus, medicul poate recomanda o proteză de genunchi, care permite genunchi să se aplece și să se extindă, dar restricționează deplasarea laterală.
  Această proteză este prescris pentru primele 72 de ore. Bazat pe ameliorarea durerii și umflarea, puteți începe un program de reabilitare în câteva zile.

  presa Picior, exercitii pentru reabilitare post-operatorie genunchi

  Când simptomele au dispărut, ar trebui să fie în măsură pentru a începe exerciții pentru a restabili puterea și gama de mișcare a genunchiului. Dacă vă simțiți durere în timpul l’executarea de exerciții, ar trebui să procedeze încet pentru a preveni iritarea în continuare. Poate fi necesar de la o săptămână până la opt săptămâni pentru a recupera pe deplin, în funcție de gravitatea leziunii.

  distorsiuni de gradul i și ii nu sunt tratate chirurgical. L’articularea dev’pentru a fi întărit cu o fașă sau o’ortezare genunchi, care se leagă de mai sus și de mai jos de rotula. Cârjele sunt necesare doar pentru câteva zile.

  În trecut, rupt complet s-au făcut, dar în prezent nu sunt menționate la chirurgie. Astăzi, consolidarea este o’ortezare genunchi articulat cu blocare si reglare a’amplitudinea de flexie și extensie. Unii autori recomanda ca l’creștere imediată în’gama de mișcare (ROM), în timp ce alții preferă să aștepte până la 6 săptămâni cu genunchiul în 30° de flexie.

  cârje sunt de obicei necesare pentru 1-2 săptămâni.
  obiectivele physiokinetic terapiei sunt de a reduce durerea, de a restabili ROM și putere.
  exerciții pentru recuperarea circulație a efectua în piscină sau pasiv.
  consolidarea cvadriceps începe cu contracții izometrice de cvadriceps și progresează cu exerciții în lanț închis.
  de obicei, sportivii cu leziuni de clasa întâi și a doua a venit să joace în termen de 2-3 săptămâni. Orice persoană care a suferit o ruptură completă a ligamentului necesită 6 sau mai multe săptămâni înainte de a reveni pentru a juca.

  prevenirea în continuare prejudiciu colateral medial constă în consolidarea vast medial oblic de cvadriceps, care este de multe ori slab din sportivii care au suferit un prejudiciu de LCM.

  Complicații medicale

  Poate persista cu instabilitate și laxitate a genunchiului, care necesită tratament chirurgical.

  Intervento chirurgico

  L’opinia comună este că fracturile într-o parte izolată a MCL rareori necesita reparatii chirurgicale, există un studiu care arată rezultate bune atât în caz de intervenție în caz contrar.
  tratamentul de o ruptura de colateral medial combinate ruptură a ligamentului încrucișat anterior sau posterior, necesită chirurgicale de reconstrucție.
  O’cerere pentru l’chirurgia este persistentă instabilitate, în acest caz, chirurgul a optat pentru armarea cu alogrefa.

  Programma di recupero

  Studii pe termen lung rezultatele au arătat că aproape toți pacienții cu leziuni de gradul întîi și al doilea, și s-au întors la sport fără probleme în termen de 3 luni.
  În caz de rănire, de gradul al treilea izolat c’este o întoarcere la pre-leziune 6-9 luni.

  Prognosticul leziunea de ligament colateral medial al genunchiului

  Cu management adecvat, majoritatea pacienților cu leziuni minore ale MCL poate reveni la sport și activitățile normale de zi cu zi de viață în 2-8 săptămâni.

  Pacienții cu ruptură completă de colateral medial necesită o perioadă lungă de reabilitare a obține cele mai bune de funcționare.
  pacienții cu o leziune de ligament colateral medial, și au, de asemenea, rănirea a altor structuri ale genunchiului, cum ar fi ligamentele încrucișate sau menisc trebuie să urmeze o perioadă de reabilitare prelungită.