Rizoartrosi del pollice

rizoartrosi de Forestier sau artroze ale trapez-metacarpiene este un artroza a articulatiei, trapez-metacarpiene, care este un pivot seat în care degetul mare mișcările sunt efectuate cu un arc de mișcare asemănătoare cu un con în care nu’vârful este la nivelul acestui articulare trapez-metacarpica. Fiind foarte folosit, acest mod de articulare este de gând să întâlni mai frecvent decât altele cu osteoartrita. Prin observarea imagine radiologică de o rizo-osteoartrita se vedea prezența de osteofite și dispariția spațiului articular dintre baza de metacarpiene și trapez. Baza primului metacarpian pare a fi proeminent pentru subluxația radial.

simptome este dat de o durere la palpare la baza metacarpiene, și că, de asemenea, apare în legătură cu toate mișcările de la priza.

rizo-artroza ar trebui să fie plasate în diagnosticul diferențial cu alzheimer boala De Quervain: în timp ce în al doilea caz, durerea este localizată la nivelul stiloide de radio, în primul caz, durerea apare la baza metacarpiene.

 

rizo-artroza este o patologie destul de frecventă la persoanele în vârstă, cum ar fi sindromul de tunel carpian, pentru care, în vârstă avansată, este important pentru a investiga prezența de atât.

tratamentul implică posibilitatea de a utiliza un protetice, dar acest lucru este foarte des întâlnire în mobilizare. O altă posibilitate este de a face oartrodeza, prin blocarea, adică l’articularea și eliminarea simptomelor dureroase și, în același timp, posibilitatea de mișcare. Deci, dacă rosturile de celelalte degete sunt intacte, această intervenție poate fi bine tolerat, în timp ce în caz contrar se produce o substanțială deficit funcțional.

Pentru acest motiv, în ultimii ani, folosind o intervenție destul de special, a spus artroplastie în suspensie: în primul rând, este realizată o trapeziectomia, și apoi, pentru a preveni metacarpiene emigri proximal spre scafoid, trapez este înlocuit cu un benzi perdele dell’abduttore mult degetul mare, care este izolat proximal și „făcut”, ca o’hamsie, care este, laminate pe sine pentru a forma o rulmentului în primul metacarpian. Aceasta operatie la tendonul este bine tolerat, deoarece folosind țesut de pacient, și nu produce nici un deficit de’abduttore timp cât acesta este eliminat și doar o bandă. Singura limitare este dată de faptul că pacientul nu trebuie să supună comune la un loc de muncă epuizare, deoarece acest lucru poate duce la o instabilitate de inch.