Spondilolistesi e spondilolisi

Spondilolistezis înseamnă alunecarea unei vertebre cu privire la un alt, este un semn de instabilitate vertebrală.

INDICE

 • Spondilolistezis
 • Spondilolisi
 • Simptome
 • Diagnostic
 • Ce să fac? Terapia
 • vertebre afectate cel mai frecvent sunt L5 și L4, în timp ce este foarte rar la nivelul superior vertebre.

  exercitarea lombare extensia

  Cele mai multe dintre spondilolistezis sunt anterolistesi, adică alunecarea înainte, este rar pentru a găsi un lo + lis + te sau laterolistesi.
  Aceasta afectează aproximativ 5% din populație.

  Tip de spondilolistesi

  în funcție de gravitatea este împărțit în grade, de la I la V°, listesi de gradul întâi corespunde la o deplasare a corpului vertebral mai puțin de 25% din lungimea corpului vertebral.
  Celelalte grade sunt progresiv mai severe până la a cincea sau spondiloptosi care corespunde la un derapaj de aproximativ întreaga bază de vertebră până să stea în fața vertebrei de mai jos. În această condiție, este ușor pentru că spatele este inflamate si dureroase.
  Există două tipuri de spondilolistezis, boli degenerative și cele cu spondilolisi.

  Spondilolistesi e spondilolisi

  prima apar, în general, de’artrita, care le determină să-și piardă relațiile în articulațiile între vertebre, în general, nu depășesc gradul al doilea, și afectează predominant la sexul feminin și subiecții de peste 50 de ani.
  De spondilolistezis degenerativ boli poate fi o complicație a chirurgiei, sau poate fi rezultatul unei infecții sau a unui neoplasm.
  Situația este mai gravă în caz de degenerare a ligamentelor (longitudinale, ale articulațiilor zigoapofisarie și capsulo-legamentose structuri.
  Degenerative spondiloza este caracterizat prin canalul vertebral îngust, și un conflict radicular.

  Spondilolisi

  spondilolisi l’o întrerupere a continuității’istmul coloanei vertebrale anume l’ os care se alătură superior procese pentru cei mai mici și la procesul spinos.
  Spondilolistezis poate fi asociat cu spondilolisi.

  Această fractură orgina încet la pacientii predispusi genetic pentru a fi în jurul valorii de 6 ani, evoluează în timpul de dezvoltare, dar, în general, stabilizeaza la adult și suferă nici o modificare.
  Prejudiciul poate apărea, de asemenea, după repetitive microtrauma (fracturi de stres), dacă nu’istmul nu este foarte rezistent și, cu timpul, nu pot fi consolidate. Cu trecerea timpului, corpul vertebral și superior procese și transversale tind să se mute în jos și înainte în comparație cu vertebre de mai jos (spondilolistezis).
  În unele cazuri, de a începe un proces de vindecare, care reunește l’istmul, dar vertebrei va fi prelungit și sa mutat înainte, este posibil ca rimargini doar dintr-o parte.

  care sunt simptomele de spondilolistezis și spondilolisi?

  Este posibil ca pacienții care suferă de sponsilolistesi nu simt nici o durere, dar dacă ajungi la un x-ray făcut și se pare că spondilolistezis, probabil, au fost unele episoade de dureri de spate.

  un Model al coloanei vertebrale lombare cu vertebre, rădăcinile nervoase și discuri

  episoade de dureri de spate sunt mai frecvente la adulți decât la copii.
  Durerile de spate pot fi simple sau, în cazurile mai severe, însoțite de dureri radiculare ca lombo-sciatic nevralgie, sau lombare-cruralgia.
  Durerea nu este puternic și este localizat în zona în care vertebra a alunecat.
  L’extensia accentuează simptomatologia, declinul a reduce durerea. Rareori, o hernie de disc între două vertebre implicate, dar acest lucru este de multe ori la partea de sus a ei.

  Cum pentru a ajunge la diagnosticul de spondilolistezis și spondilolisi?

  imagistica prin Rezonanta magnetica a L5 cu liză în partea posterioară a vertebrei

  pe L’de a revizui cel mai indicat este x-ray lombo-sacrală. Într-o proiecție laterală a coloanei poate afișa: severitatea alunecarea vertebrei, l’înălțimea de fond al sistemului de disc, și o posibilă leziune în istmic.
  Foile funcționale sunt în poziția de maximă flexie și extensie maximă, dacă îndoire înainte listesi crește, în timp ce scade arcuiesc spatele, ai dovada că vertebrei este instabil.
  Imagistica prin rezonanță magnetică arată o posibilă compresie a nervilor, în special a celor sub vertebra este mutat. Discul intervertebral în’ca un adult, el merge pentru a satisface puternic degenerare, și, prin urmare, reduce spațiul disponibil pentru a radacinile nervoase.
  Pentru a evalua funcția de nervi care provin din vertebre, iar obiectul de spondilolistezis, este util de l’emg care prezinta conducerii nervoase și orice suferință rădăcină.

  Ce să fac? Care este tratamentul pentru spondiloza și spondilolisi?

  Apprecchio de Diatermie.

  tratamentul poate fi conservator sau chirurgical.
  Tratamentul conservator este de preferat să se evite l’de intervenție, dacă spondilolistezis este modest, rezultatele pot fi excelente.
  Exerciții posturale exerciții: întărirea musculaturii abdominale și paravertebrale da o mai mare stabilitate la nivelul coloanei vertebrale lombare. Dacă durerea nu scade, specialistii recomanda de multe ori cu ultrasunete sau tecar terapia® pentru a reduce l’inflamație.
  Astăzi, nu prescrie pacientului de corsete rigide și imobiliza o parte din coloană, și de a reduce l’hyperlordosis.

  pe termen lung, discul pe care este situată sub vertebra a alunecat poate să degenereze și să devină mai subțire, până când acestea dispar. În acest fel, cele două vertebre se apropie până la toate’uniunea și osificare.
  Dacă durerea este cronică și foarte puternic, acesta poate fi demonstrat l’intervenția artrodeza, și anume o stabilizare a vertebrelor printr-o sinteza care fixează o’.