Cancer de vezica urinara

Ce’este cancerul vezicii urinare?

Acest tip de cancer este o masă de celule tumorale în vezica urinară.

mecanismele normale organismul nu mai poate controla aceste celule. Un nodul care se dezvoltă toate’în interiorul vezicii urinare pot fi maligne sau benigne.
Vezica urinara este un organ gol, muscular în formă de balon care stochează l’urină (un lichid care conține apă și deșeuri produse care nu sunt necesare de către organism). Rinichi separă deșeurile produse din sânge, care trece deșeurilor la vezica urinara pentru a fi eliminate din organism.

Acest tip de cancer este clasificate în diferite tipuri, în baza toate’aspectul celulelor la microscop.

tipuri sunt:

 • Carcinom cu celule de tranziție (un tip de frecvent cancerul vezicii urinare, care se dezvoltă în celulele prezente în peretele interior al vezicii urinare)
 • Carcinom cu celule scuamoase,
 • Carcinom de celule glandulare, este, de asemenea, cunoscut sub numele de adenocarcinom.
 • clasificarea este, de asemenea, în funcție de natura tumorii și pe’gradul de răspândire.

 • Vă vorbesc despre cancer vezical superficial în cazul în care cancerul nu a trecut dincolo de pereții vezicii urinare și nu s-a răspândit în alte părți.
 • cancerul este declarat a fi invaziv în cazul în care începe să afecteze musculare din pereții vezicii urinare (acest tip are o probabilitate mai mare de a ajunge la alte părți ale corpului).
 • Cauze si factori de risc de cancer de vezica urinara

  la fel Ca orice alt tip de cancer, persoanele vârstnice (care au 60 de ani și mai mult) au un risc mai mare de a dezvolta cancer de vezica urinara.
  Statisticile arată că această boală este mai ales pentru bărbați. (printre cei care sufera de acest tip de cancer, aproximativ 70% sunt de sex masculin).
  În cancerul vezicii urinare este foarte rar la tineri (sub 35 de ani).

  Potrivit unui studiu, riscul crește, deoarece de’obezitatea, fumatul, și nutriție proastă, mai degrabă, că fructele și legumele.
  În plus, persoanele care suferă de hematurie sunt, de asemenea, extrem de predispuse la a contracta această boală.
  Ele sunt extrem de predispuse la această boală sunt oamenii care vin în contact cu minerale precum fier și oțel, și alte toxine de mediu care cauzeaza cancer.

  Cum se manifestă? Simptomele de cancer de vezica urinara

  din motive necunoscute, la bărbați chisturi ale vezicii urinare apar mai des decât femeile, dar simptomele sunt aproape similare. Cu toate acestea, semnele pot fi diferite în funcție de mărimea, tipul și răspândirea bolii. Primele semne pot fi ușoare și sunt de multe ori trecute cu vederea.
  Unul dintre primele simptome vizibile sunt urme de sânge în’urină, însoțită de durere și senzație de arsură în timpul urinării.
  Această boală este cunoscut sub numele de hematurie și poate fi, de asemenea, unul dintre semnele de cancer de vezica urinara.
  Pot exista dureri intense de spate sau dureri de stomac, care pot radia la alte părți ale corpului. Uneori, durerea sau disconfortul pot fi atât de intense încât mișcările să devină dificil.
  Unele persoane pot suferi de incontinență urinară și poate, de asemenea, nevoie de a urina des.
  Unele dintre comune simptome de cancer de vezica urinara sunt pierderea poftei de mâncare și scădere în greutate inexplicabilă.

  Simptome de cancer de vezica urinara la femei

  simptomele de cancer de vezica urinara care apar la femei nu sunt diferite de cele care afectează oamenii.
  Un simptom precoce care poate indica dezvoltarea bolii este prezența de sânge în’s urină.
  Această boală este cunoscut sub numele de hematurie și poate duce la colorarea urinei, roșiatică sau similare cu coca-cola.
  În plus, pot exista puls frecvent urinare și dureri în timpul urinării.
  O complicație care poate să apară (în plus față de toate aceste simptome) o’infecții ale tractului urinar. Cancerul poate provoca, de asemenea dureri de spate și dureri abdominale.

  Diagnosticul de cancer de vezica urinara

  pentru a diagnostica această boală prin evaluarea:
  1. Istoricul medical al pacientului și simptome,
  2. Examenul fizic și analize de urină (care sunt leucocite și celule roșii din sânge),
  3. Ultrasunete,
  4. X-ray,
  5. Imagistica prin rezonanță magnetică,
  6. Cistoscopie,
  7. O biopsie (dacă este necesar).
  Ca și cu alte tipuri de cancer, poate fi vindecat cu l’ajutor de chimioterapie, radioterapie, chirurgie și terapie biologică.
  În cea de-a treia și a patra etapă, cancerul invadează ganglionii limfatici, în special a celor de iliace și peritoneală.
  Extinderea la organele din apropiere poate implica l’uretra, și rinichii (prin uretere), prostata, l’uterului și peritoneului.
  În faza terminală a bolii forma metastaze, cele mai frecvente sunt la nivelul oaselor, ficat, plămâni și intestine.

  Clasificarea în funcție de stadiul
  Stadiul T1 – în cazul în care cancerul vezicii urinare se dezvoltă în țesutul conjunctiv de sub l’urothelium.
  T2-etapa – atunci Când cancerul s-a infiltrat în vezica musculare.
  Stadiul T3 – în Cazul în care cancerul se mută de la mușchiul vezicii toate’în afara și în grăsimea din jurul vezicii urinare.
  T4 stadiul – atunci Când cancerul de vezica urinara se dezvolta toate’în afara vezicii urinare și țesutul înconjurător:peritoneu, prostata, uterul sau vaginul.

  Nota
  Clasa 1 (scăzut) este mai puțin agresiv și mai puțin probabil să se răspândească
  Clasa 2 este moderat agresive
  Gradul 3 (ridicată) este cel mai agresiv și cel mai probabil să crească și să formeze metastaze.

  Tratament pentru cancerul vezicii urinare

  Există în principal trei tipuri de interventii chirurgicale care se execută pentru l’excizia tumorii:

 • Cystectomy
 • Rezectie transuretrala a prostatei,
 • diversiune urinar.
 • Printre efectele secundare ale’îndepărtarea vezicii urinare sunt l’incontinență urinară și l’impotenta (la barbati).
  După îndepărtarea vezicii urinare, chirurgul efectuează reconstrucția (neovescia ortotopica) utilizând o parte din’intestinul subțire sau colon-sigma.

  pacient inoperabil poate fi vindecat cu alte tipuri de terapii.

  chimioterapia presupune administrarea de medicamente pentru a distruge celulele canceroase, în timp ce radioterapia utilizează energie grinzi pentru acest scop.
  Terapia biologică (de asemenea, numit imunoterapie) acționează prin stimularea și dirijarea sistemului imunitar pentru a lupta celulele canceroase și pentru a controla creșterea acestor celule.

  indicații pentru terapia

  Unele semne severe de cancer de vezica urinara sunt sânge în’urină și dureri în timpul urinării, o persoană ar trebui să consulte un medic imediat după ce a văzut aceste semne.
  Unele simptome frecvente ale cancerului sunt frecvente urinare și dureri de spate mai mici. După diagnostic confirmat de cancer cu l’ajuta de o scanare CT, biopsie, sau cistoscopie, medicul informează pacientul despre diferitele opțiuni de tratament.
  Planificarea de cancer de vezica urinara vă ajută să determine corect de îngrijire. În funcție de mărimea și răspândirea cancerului, descrie boala în stadiul 0, 1, 2, 3, 4 de cancer.
  Principalele opțiuni de tratament disponibile sunt chirurgia, chimioterapia, radioterapia și terapia biologică. L’imunoterapie crește natural de apărare al organismului (sistemul imunitar) sa atace cancerul.
  Șansele de vindecare sunt bune în primele etape, în timp ce etapa a 4-a este foarte dificil de a obține remisiune completă a tumorii.

  Ce este terapia de bacillus Calmette-Guérin (BCG) pentru cancerul vezicii urinare?

  s-a Vândut sub numele de marcă TICE BCG, este l’intervenția terapeutică de elecție pentru managementul simptomelor de cancer de vezica urinara.
  Specifice doza de BCG este eficient pentru tratarea pacienților diagnosticați cu cancer de vezica urinara la stadiul 0 și 1.
  În plus, este eficient pentru a preveni creșterea recurente ale celulelor de cancer la vezica urinara.
  Unii medici recomanda BCG ca post-operatorie terapie după ce ați eliminat cancerul printr-o’operație de rezecție transuretrală de prostată.

  BCG pentru cancerul vezicii urinare provine de la o formă atenuată de bacteria tuberculozei bovine (denumirea științifică Mycobacterium tuberculosis), care a fost cultivat în situații controlate de mai mulți ani.
  După cultivarea în laborator pentru un timp, ei slăbi organisme. Atunci când introducem în organism, nu produc tuberculoza, ci mai degrabă BCG ajută sistemul imunitar pentru a restabili mecanism natural de apărare a organismului.

  Pentru acest tratament, medicul prescrie măsuri pregătitoare pentru fiecare pacient. Pentru a obține l’eficiență maximă, trebuie să dea BCG pe vezica goală. Deci, o persoană ar trebui să nu bea nimic timp de 4 ore înainte de tratament.
  În timpul tratamentului, utilizați un cateter urinar pentru administrarea BCG direct la vezica urinara.
  O’un alt considerent este de a menține droguri în contact direct cu pereții vezicii urinare pentru cel putin 2 ore.
  Apoi, pentru cele mai bune rezultate, ar trebui să nu urineze timp de două ore după ce l’la începutul terapiei.

  După administrarea BCG pentru tratamentul cancerului vezicii urinare, pacientul ar trebui să reducă l’consumul de lichide pentru următoarele câteva ore. Se cere persoanei să stai culcat și să-și schimbe poziția la fiecare 15-20 de minute. Acest lucru ajută la spălare completă de pereții vezicii urinare cu medicina.
  Pentru primele 6 săptămâni, administrarea BCG o dată pe săptămână.
  În cele ce urmează, se efectuează terapia BCG la intervale de 3-6 luni timp de 2 ani.

  Efecte secundare de cancer de vezica urinara

  Această terapie funcționează într-un mod cu totul diferit decât chimioterapia.
  Deoarece această abordare utilizează tulpini bacteriene de a crește răspunsul imun al organismului, efectele secundare ale terapiei de BCG sunt minime, tolerabil și de multe ori temporar.
  În fapt, unii pacienți au reacții negative la această îngrijire.
  Ușoară efectele secundare includ erupții cutanate, tuse, febră, iritații ale vezicii urinare și epuizare extremă. Aceste simptome pot dura timp de aproximativ 3 zile.

  Dieta si nutritie împotriva cancerului de vezica

  pe L’nutriție corectă este printre cele mai bune remedii naturale pentru a lupta impotriva cancerului de vezica urinara, de fapt, există unele alimente care promovează dezvoltarea bolii, în timp ce alte alimente pot crea un mediu ostil pentru celulele canceroase.
  Dieta pentru cancer include:
  1. Fructe,
  2. Legume,
  3. Leguminoase,
  4. Alimente de origine vegetală.

  Alimente de evitat:
  1. Proteine animale,
  2. Prajit,
  3. Produse lactate,
  4. Alimentele procesate,
  5. Dulce.

  de Supraviețuire a persoanelor cu cancer de vezica urinara

  de-a Lungul anilor ’80 rata de deces a fost foarte mare, dar după anul 2000 este mult diminuat.
  Procent de supraviețuire de diferite etape de cancer de vezica urinara

  Stadio 0 -98%

  Stadio 1 – 88%
  Stadio 2 – 63%
  Stadio 3 – 46%

  Stadio 4 – 15%

  datele provin din baza de date a Institutul Național de Cancer este VĂZĂTOR.

  Cum trăiești? Speranța de viață pentru cancer în stadiul 4

  cu toate Acestea, este foarte dificil de a prezice o rată de supraviețuire tocmai pentru c’este o rată ridicată de recurență.

  Rata de supraviețuire este adesea exprimat ca l’speranța de viață a pacienților cu cancer în următorii cinci ani.
  Fiecare individ este diferit, și situația fiecărui pacient cu cancer este unic.
  Cancerul afectează fiecare pacient în mod diferit, astfel încât prognosticul nu poate fi generalizată.

  În Italia, 70% din oameni supraviețuiesc 5 ani de la diagnosticul de cancer de vezica urinara.

  Category: Fără categorie