Periostita a tibiei

periostita este l’inflamație acută a periostului, care este o membrană de țesut conjunctiv care acoperă osul, de obicei tibiei.

INDICE

 • Cauze
 • Simptome
 • investigatii
 • Ce să fac? Îngrijire
 • Timp de recuperare
 • zona afectată este una în care intră mușchii: tibial posterior și mușchiul solear, alte zone de os nu sunt dureroase.

  durerile sunt foarte intense deoarece periostul este foarte inervat, pentru a folosi termeni pe care toată lumea poate înțelege, e ca un „șut în fluierul piciorului”.

  Test de mobilitate a tibiei, evaluare, sau manevra osteopatic

  spre deosebire de cazul de la periostita infecțioase, cauzată de o’infecție bacteriană este tratată cu antibiotice sau medicamente specifice pentru această afecțiune.

  care sunt cauzele de periositite?

  în persoanele afectate în marea majoritate a cazurilor sunt runner: alergători sau sprinteri, dar, în unele cazuri, periostita afectează jucătorii de fotbal, jucători de baschet și alți sportivi care au o mulțime.
  Sportivii provoca o suprasarcină pe această structură la nivel de front și în interior a tibiei.
  L’inflamație a periostului poate să apară chiar și după o trauma dinsau pe’la os.
  La tibial posterior este un mușchi supinatore, de aceea este crucial în mișcările piciorului pentru echilibru și corectarea posturii.
  Sportivii care sufera mai mult de această problemă sunt cele care au un picior cablu și pronato pentru că ține de întindere tibial posterior muscular suferă în timpul cursei.
  La periostita afectează mai ales în perioadele în care există o creștere considerabilă în distanța parcursă sau de viteză, de asemenea, puteți experimenta reluarea de formare după o pauză.

  compoziția internă a’s os
  guniita/bigstockphoto.com

  Alți factori care contribuie la apariția bolii sunt:

 • Pantofi nu sunt adecvate
 • a Alerga în jos
 • Terenul de joc este prea greu
 • Obezitate
 • Heterometry a membrelor inferioare (de diferite lungimi).
 • care sunt simptomele de periostita?

  durerea poate începe după un traumatism sau de suprasarcină, similar cu o tendinita, simptomele depind de cauza.
  Sportivii au o durere care începe la o intensitate scăzută, dar cu trecerea timpului, creste progresiv a devenit de nesuportat și înțepător, de asemenea, se poate prezenta, de asemenea, de noapte.
  Principalul simptom este durere în regiunea europei centrale și de interior a tibiei, poate doar lovit la un picior, dar poate fi bilateral.

  în Timpul mișcărilor de flexie plantara, de funcționare și sărituri simțit mult mai intens, în repaus, iar simptomele sunt reduse.
  Durerea crește la atingere (prin apăsarea pe’zona de inflamație).

  care sunt examinările instrumentale indicat pentru periostita?

  x-ray este capabil de a evidenția anomalii în periost și tibiei, în timp ce scintigrafie osoasă pentru a exclude alte patologii, de exemplu o tumoare a osului sau o fractură de stres.
  Puteți efectua un rmn, care prezinta un posibil edem al’os.

  Ce să fac? Ceea ce’e leacul pentru periostita?

  În faza acută cel mai bun tratament este de crioterapie (gheata) și restul funcțional, este fundamentală pentru a opri activitățile sportive înainte de periostita poate deveni cronica.
  După primele 2/3 zile, trebuie să înțeleagă ceea ce’se l’sursa problemei pentru a elimina cauza și nu doar simptomele, în caz contrar, reluarea de formare c’este riscul de recurență.
  Trebuie, prin urmare, să înțeleagă în cazul în care:

 • C’e un picior de cablu și pronato,
 • pacientul are un marcat hipotrofie de mușchii: solear si tibial posterior,
 • Trebuie să fi exagerat cu l’de formare pe teren greu și pe o pantă.
 • Periostita a tibiei

  Kinesio Taping pentru periostita tibiala, contractura a gambierului anterior, tendinita al gambierului anterior: Actiune: drenarea și eliminarea stresului. Forma: O dungă ””. Lungime: de la’degetul mare până la capul fibulei. Puneți piciorul în flexie plantară și ancora de bază de bandă, deoarece’degetul mare printr-un orificiu circular. Aplicați banda fără tensiune, în urma cursului de tibial anterior, până la capul fibulei.

  Pentru a acționa pe’inflamație există terapii fizice care au anti-inflamator, cele mai bune alegeri sunt Tecar® terapia și terapia cu Laser sunt excelente remedii pentru că pătrund în țesuturile conjunctive, cum ar fi periost.
  Valurile d’cucui sunt indicate pentru această tulburare, dar zona este foarte dureros, atunci terapia poate face mult rău.

  În același timp, dacă pacientul are un defect de la picioare ar trebui să utilizeze o ortezare pentru a corecta l’de sprijin.
  În cazul în care cauza de tulburare este tipul de antrenament care aveți nevoie pentru a face modificări la suprasarcină mai mică periost tibial, sau se aplică inregistrari adecvate.
  Terapie manuală (osteopatie) eliberează blocuri ale articulațiilor în picior și glezna și pentru a elimina contracturi ale mușchilor. În acest fel piciorul și glezna au o mai mișcării naturale și o suprasarcină pe’os este redusă.

  care sunt ori de recuperare? Prognosticul

  Timpul de vindecare este de aproximativ o lună în cazul în care pacientul revine și spatele de terapii sunt potrivite.
  Prevenirea recidivei este crucială, aveți nevoie pentru a schimba pantofii, teren pentru l’exercițiu, pierde în greutate, și în cele din urmă se adaugă un ortezare în pantofi.