Edem papilar Cauze, Simptome și Tratament

edem papilar apare atunci când există o acumulare a presiunii intracraniene, care provoaca nervul optic dacă să se umfle. Este fundamental pentru a identifica cauza de edem papilar, pentru că apariția lor poate fi fatală. Poate aparea la un ochi sau la ambii ochi.Este considerată o urgență medicală.

edem papilar compromite fluxul axoplásmico în nervii optici, comprimarea nervului optic extern și poate duce la pierderea vederii.

 • Această condiție poate fi tratată în moduri diferite, în funcție de cauza.
 • Dacă nu este tratată, poate provoca deteriorarea permanentă a vederii.
 • O problemă gravă la nivelul creierului poate provoca umflarea nervului optic, și pot experimenta dureri de cap și modificări vizuale ca urmare.
 • Causas

  nervul optic este un mănunchi de fibre care transmit informația vizuală între retină și creier. Zona în care nervul optic pătrunde în partea din spate a globului ocular este cunoscut sub numele de disc optic.

  creierul și nervului optic sunt înconjurat de lichidul cefalorahidian (LCR), care ajută pentru a le menține stabilă și protejată împotriva daunelor cauzate de mișcări bruște.

  edem papilar apare atunci când presiunea crescută a creierului si ale lichidului cefalorahidian este de a apăsa pe nervul optic.

  Acest lucru provoacă nervoase este umflat care intră în globul ocular în interiorul discului optic.

  Există unele afecțiuni grave, care pot provoca această presiune crescută poate dezvolta, inclusiv:

 • Traumatism cranian
 • Inflamație a creierului
 • hipertensiune arterială severă
 • infecție în creier
 • Tumoare pe creier
 • Hemoragie cerebrală
 • Anomalii ale craniului
 • Hipertensiune Intracraniană idiopatică
 • hipertensiune intracraniană idiopatică (HII) este o afecțiune rară în care organismul produce excesul de lichid cefalorahidian. Acest lucru duce la o creștere a presiunii în creier.

  simptome ale „inițierii în hermetism” includ, de obicei, dureri de cap, tulburări de vedere și zgomote în urechi.

  cauza exactă a acestei afecțiuni este necunoscută și nu este legată de orice boală a creierului sau leziuni.

  HII afecteaza de obicei femeile mai tinere și obezi. Poate fi, de asemenea, asociate cu medicamente, cum ar fi litiu, antibiotice , tratamentul cu hormoni tiroidieni și corticosteroizi.

  tratamentul de edem papilar va varia în funcție de cauză:

  Quando causado por HII

  În cazul HII, tratamente comune includ pierderea in greutate, dieta cu conținut scăzut de sare, și medicamente, cum ar fi acetazolamida, furosemid, sau topiramatului.

  o intervenție chirurgicală este de obicei luată în considerare numai atunci când modificarea stilului de viata si medicamente nu sunt eficiente.

  Când cauzate de tumori, leziuni la cap sau infecție

  Anumite condiții de fond al sistemului nevoie de mult mai agresive. De exemplu, o tumoare pe creier, sau sângerare în interiorul creierului, un cheag de sânge sau alte condiții necesita de obicei interventie chirurgicala

  tipuri de proceduri chirurgicale utilizate depinde ce se întâmplă dacă aveți nevoie pentru a repara.

  Infecții, pe de altă parte, sunt de obicei tratate cu antibiotice sau medicamente antivirale.

  Când cauzate de hipertensiune arterială

  În cazuri rare, edem papilar pot fi cauzate de tensiunea arterială extrem de mare, de exemplu, mai mare decât 180/120.

  atunci Când tensiunea arterială este prea mare, este cunoscut ca o criză hipertensivă și necesită îngrijire medicală de urgență. În aceste cazuri, tensiunea arterială ar trebui să fie redusă pentru a evita deteriorarea mai grave. Acest lucru va însemna un tratament medical în camera de urgență și terapie intensivă.

  Tratament pentru alte cauze

  Există o mare varietate de probleme și alte condiții medicale care pot duce la creșterea presiunii în creier.

  după ce a crescut presiunea la nivelul creierului este cauza de edem papilar, simptomele pot include:

 • dureri de cap
 • greata
 • vărsături
 • tulburări ale vederii, inclusiv diplopie (vedere dublă)
 • un sunet de apel în urechi, de multe ori, ca un pulsar.
 • Diagnostic

  diagnosticul implică, de obicei, un instrument numit oftalmoscop, un instrument care seamănă cu un stilou cu un iluminat cerc la sfat.

  oftalmoscop este folosit pentru a inspecta fundului de ochi prin pupila. Acest lucru poate necesita ca ochiul dilatat, în cazul în care picăturile sunt plasate în ochi pentru a forța elevul să devină mai mari.

  Dacă există semne de edem papilar, va fi necesar pentru scanări ale creierului imagine. Acestea pot include imagistica prin rezonanță magnetică (RMI) sau tomografie computerizata (CT).

  Teste de sânge și o puncție lombară de testare sau care necesită un eșantion de lichid cefalorahidian poate fi, de asemenea, necesare.

  În toate cazurile, este esențial să se stabilească motivele care duce la creșterea presiunii din creier.

  Sursa:

  TAKAYANAGUI, Osvaldo Massaiti. Edem papilar și Hipertensiune Intracraniană Idiopatică. Buletin de Neuro Curent, v. 6, n. 6, 2014.

  PINA, S. et al. Edem papilar sau pseudo-edem papilar. CLINICE ÎNTÂLNIRE ÎN SERVICIUL DE OFTALMOLOGIE A FFL, 2012.

  BEVILAQUA, Clovis Sbrighi. Modificările de fond de ochi în boli neurologice. Jurnalul de Medicina, v. 62, n. 2, p. 3-5, 1980.

  Credite imagine:

  <a href=”https://www.freepik.com/free-photos-vectors/technology”>Tehnologia de imagine creat de Creativeart Freepik.com</a>