Aromoterapie, vindecarea armonice

Aromaterapie urmărește să inducă corpul nostru la un sentiment de bunăstare fizică și echilibrul minții prin utilizarea de uleiuri esențiale. Acesta are o importantă componentă științifică care le aprobe ca un tratament pentru o cantitate mare de boli și de alta, nu nesemnificative, componentă psihologică.

atunci Când vorbim de uleiuri esențiale sunt referindu-se la substanța obținută din amestecul de elemente chimice prezente în multe plante și care sunt cele care le dau mirosuri caracteristice.

de extracție pot fi de distilare de elemente naturale (rădăcini, coji, semințe,…) sau de compuși sintetici,. Este de uleiuri foarte volatile, foarte concentrat și de mare aromatice putere, care nu ar trebui să fie ingerate sau aplicate direct pe piele.

utilizarea de aromoterapie nu este nou, dar a fost cunoscut din cele mai vechi timpuri. Azi a fost o mare dezvoltare în multe țări occidentale și importanța acestuia este de așa natură încât utilizarea sa a fost recomandat de către Organizația Mondială a Sănătății.

acesta Este un tratament natural pentru excelență, cu toate acestea, nu au o mare recunoaștere în medicina „oficială”, mult mai orientate spre un tip de farmacie bazate pe sinteză chimică, care sunt mai puternice din punct de vedere economic.

Beneficiile de aromoterapie

beneficiile de aromoterapie se bazează pe doi factori:

 1. Factori „subiectivi”, difuzarea de anumite mirosuri transmite un sentiment de bunăstare a creierului cu ce funcționează la relaxare a corpului nostru și, prin urmare, într-un o mai bună funcționalitate a tuturor organelor sale.
  arome plăcute de a stimula memoria de situații plăcute cu ce se dovedesc a fi, în plus, un element armonizator de mare efect de vindecare.
 2. Factori „obiective”. Sunt cel mai clar măsurabile, introducerea anumitor substanțe în corpul nostru prin volatilizare de uleiuri esențiale stimuleaza anumite funcții de vindecare. Cel mai clar exemplu în utilizarea de spray-uri de eucalipt, care stimulează deschiderea cailor respiratorii.

Un parfum pentru fiecare boală

Nu toate aromele sunt valabile pentru toate bolile. Există tabele în care să specificați doza și tipul de miros pentru fiecare dintre ele.

de exemplu, este recomandat ca lavanda este aplicat pe plexul solar pentru a trata durerea, coaja de lamaie, împreună cu alți compuși, cum ar fi scortisoara pentru arterioscleroză, eucalipt, pentru bronșită, lavanda si rozmarin pentru acnee, și busuioc pentru sughiț.

Toate acestea mereu pe baza de extracție de un științifice și obiective de vindecarea lor esențe.

Pentru o aroma terapie este foarte benefic, elementele care o compun trebuie să fie de înaltă calitate și din punct de vedere științific controlat.

Administrarea de aromoterapie

aromaterapie poate fi administrat în mai multe moduri. Cele două cele mai frecvente sunt:

De aplicare cutanată

uleiuri esențiale penetra pielea la baza masaj specifice. În acest caz doza corectă ar trebui să fie:

 • Adulti: 5 picaturi de ulei(s), care sunt esențiale în 10 ml de ulei de operator de transport.
 • Copii: Dacă sunteți sub vârsta de 5 ani, 1 picatura la 10 ml de ulei de operator de transport. Dacă aveți peste vârsta de 5 ani, doza este de 2 picături în 10 ml de ulei de operator de transport.
 • în Vârstă: o judecata profesională

Prin difuzie în aer, în acest caz, este comună de a folosi umidificatoare, special concepute pentru a fi capabil de a adăuga ulei în apă.

 • care sunt încălzite cu lumânare sau arzător, în nevoie de 6 până la 15 picături.
 • humificadores electrice aducă propriile lor sarcini.

măsuri de Precauție cu uleiuri esentiale

În utilizarea de uleiuri esențiale trebuie întotdeauna să fie luate în considerare o serie de măsuri de precauție din cauza utilizării necorespunzătoare a acestora sau de dozare exagerată poate duce la riscuri pentru sănătate.

principalele măsuri de precauție pentru a păstra în minte sunt:

 • Nu folosiți uleiuri esențiale în primele trei luni de sarcină, fără supravegherea unui specialist.
 • Spălați-vă întotdeauna pe mâini după manipularea lor (de exemplu, un masaj).
 • ulei esențial NU ar trebui să fie injectat, nici în venă sau în mușchi.
 • Fii atent la posibile efecte alergice.
 • la îndemâna copiilor.
 • nu utilizați niciodată pe ochi, urechi sau nas, sau zona genitala sau anus.
 • întotdeauna Citiți compoziția pe eticheta de pe sticla acordând o atenție la compoziție și la data de utilizat.

Pentru mai multe informații, am foarte recomandăm să citiți acest articol de Consum.