Experiențele neplăcute pe Facebook poate duce la depresie

Germano Luders (/)

Facebook nu este la fel de inocent pe cât pare. Acest lucru este demonstrat de un studiu recent de la Universitatea Brown din Statele Unite. „Este important ca oamenii să ia mai în serios utilizarea de rețele sociale și de a înțelege că impactul său nu este mai puțin semnificativă doar pentru că este o experiență virtuală și nu personal”, a spus medicul epidemiolog, Samantha Rosenthal, liderul de munca, site-ul universității. În cercetare, ea și echipa ei au examinat relația dintre 264 adulți tineri cu platforma de relații creat de către Mark Zuckerberg. Interesant este faptul că acești participanți au fost adolescenți, când a înscris într-un alt proiect, în 2002, în jurul momentul în care Facebook nu exista. Asta este, expertii ar putea compara situația tinerilor înainte și după apariția de cunoscuta rețea de socializare.

  • Navigați rețelele sociale, fără a-ți pune sănătatea în pericolquery_builder 16 mai 2017 – 09h05
  • Medicinaaduce Atingere este rău pentru sănătatequery_builder pe 28 iunie 2016 – 11h06

ei Bine, în analiza actuală, oamenii de stiinta au confirmat imediat că 82% din acest grup s-a trecut deja de ceva rău situație care implică site-ul, și 63% au raportat cel puțin patru experiențe neplăcute de-a lungul tineret. Un alt fapt important: 24% dintre voluntari au arătat simptome moderate sau severe de depresie. După trecerea în revistă aceste și alte figuri, timp de Samantha a ajuns la următoarea concluzie: orice fel de experiență negativă pe Facebook crește de 3,2 ori probabilitatea de a dezvolta o boală care se caracterizează printr-o profundă tristețe. Cu toate acestea, acest risc variază în funcție de tipul de situație cu care se confruntă persoana. De exemplu: conform studiului, intimidarea crește de 3,5 ori riscul de depresie, în timp ce așa-numita „neintenționată contact” face acest pericol 2,5 ori.

  • 8 tipuri de agresiunequery_builder 7 aprilie 2018 – 10h04
  • Depresie: simptome, diagnostic, prevenirea și tratamentulquery_builder 29 apr 2017 – 14h04

Și, după cum vă puteți imagina, frecvența de plictiseala este, de asemenea, important. Doar un episod de agresiune deja ar pleca de la individ mai vulnerabil la depresie. Dar numai patru sau mai multe cazuri de contacte nedorite sau dezacorduri, la rândul său, va contribui la debutul bolii. „Am fost în măsură să răspundă la această întrebare despre pui si un ou. Asta este, ce a fost mai intai: efectele negative ale Facebook, sau depresie și stima de sine scazuta?”, cauzat epidemiolog Stephen Buka, co-autor al cercetării.

Category: Fără categorie