Sindromul di Quervain

ceea Ce’este sindromul de Quervain?

sindromul de Quervain este o tenovaginite de teaca de extensor scurt și abduttore de-a lungul degetului mare.

mișcările de extensie și de abducție a degetului mare (se deplasează departe de’index) sunt permise, în principal, de doi muschi care provin din’antebraț și se introduc în primul deget: abduttore lung și scurt drafter de degetul mare.

Tenosinovite di quervain

tendoanele acestor doi mușchi rula într-un înveliș a fibrei, care servește pentru a reduce l’de frecare în timpul mișcărilor.
Tendoanele și tecile sunt situate într-un canal delimitat de oasele carpiene (de mână) și tija de sympodial epifite, a extensorilor, care este, un ligament transversal, perpendicular pe tendoanele extensoare ale mâinii care le conține.
Inflamație a tecii provocând o creștere a volumului și o stenoza (îngustarea) din diametrul interior unde acesta curge de la tendoanele care sunt comprimate.
Stenoza pe care le creați în canalul de ligamente, care traversează carp, numit primul compartiment și o coloană vertebrală poate deveni o movilă vizibil și previne deplasarea în continuare a tendoanelor.
Sindromul De Quevrain, mișcarea degetului mare va rula cu o mulțime de frecare internă a tendoanelor pe peretele interior al tecii autoalimentando inflamație.

care sunt cauzele sindromului de Quervain?

inflamație a tecii extensor scurt și abduttore lung deget afectează în primul rând femeile care au între 45 și 65 de ani.
Predispoziția la tendinopatie este un factor de risc care este foarte important în tendinita de mână, în fapt, același pacient poate prezenta în ambulatoriu, la o distanță de un pic de timp, de asemenea, pentru degetul de pe trăgaci și sindromul de tunel carpian.
În’omul apare mai ales la persoanele care practica un sport sau munca manuală cu mișcări repetitive care produce o supraîncărcare a tendonului la nivelul policelui și al mâinii.

activitățile care cel mai des duce la sindromul de Quervain se joacă, se coase toate’de croșetat și de dactilografiere.
Noi mamele după naștere au un dezechilibru hormonal din cauza sarcinii la care se adaugă efortul de a ridica și țineți copilul în brațe, acest lucru se poate inflama tendoanele degetului mare.

L’post-traumatic origine este o cauza rara, dar după o cădere, este posibil de a dezvolta această afecțiune.

care sunt simptomele sindromului de Quervain?

simptomele sindromului de Quervain includ durere, umflarea mână la nivelul cutelor de încheietura mâinii,la nivelul tecii extensorilor degetului mare.
Umflarea este vizibil nu este o creștere de os ca ei cred mulți pacienți, dar inflamatorii lichid.
Ca toate tendinita disconfort este simțit cu presiune cu degetul și l’alungirea de tendon.
Simptomele sunt resimțite la încheietura mâinii, dar dens poți ajunge în partea dorsală a degetului mare sau de-a lungul l’antebraț.
Puteți simți durerea de noapte, dacă dormi mai sus de mână sau se confruntă cu o exacerbare de disconfort în dimineața, unii pacienți se plâng de o senzație de furnicături în degetul mare.
Mișcările sau activități sunt cele mai dureroase sunt: rotiți cheia, deschide o sticla sau borcan, sprijinind-o tigaie, se scurge pastele, etc.,

Cum este diagnosticul de sindrom de Quervain?

diagnosticul este în principal clinic, medicul va trebui să verificați-l’anamensi a pacientului, care de multe ori prezintă factori de risc și l’vârsta de debut caracteristic.

Apoi continua cu degetul-presiune pe tendoane extensori de degetul mare, pentru a vedea dacă acest lucru agravează simptomele.
Testul motorii caracteristice sindromului de Quervain este numit semn de Finkelstein, constă în a strânge mâna într-un pumn cu degetul mare în interiorul celelalte degete și, în același timp, îndoiți încheietura mâinii lateral spre degetul mic.
Dacă această „prelungire” a tecilor tendoanelor în extensor scurt și abduttore timp în degetul mare, provoacă dureri severe la nivelul încheieturii mâinii în regiunea cea mai apropiată de degetul mare, testul este pozitiv.

diagnostic diferențial cu alte afecțiuni musculo-scheletice în aceeași zonă: fractura de scafoid, fractură de radius, l‘artrita între oasele carpiană sau rizoartrosi.

în General, pentru a confirma diagnosticul de sindrom de Quervain este suficient pentru a vizita x consultarea cu un specialist sau ortopedice, profesionist vă poate cere să efectuați o scanare cu ultrasunete pentru a evalua starea de tendoane.
X-ray pot fi utile doar pentru a exclude fractura sau inflamatiei din artrita.

Val’otru pe tendinita di Quervain

ceea Ce’e leac pentru sindromul De Quervain?

în Cazul în care durerea a apărut recent și este suportabil, puteți începe o medicație terapie cu medicamente anti-inflamatorii, o proteză care imobilizează degetul mare și încheietura mâinii pentru a evita eforturi.

Între tratamentul tenosinovita de Quervain sunt instrumentale fizioterapie, medicamente, bretele, kinesio taping, și dacă nu a avut succes, chirurgul poate recomanda l’de intervenție.

instrumental include fizioterapie, terapie cu Laser, ultrasunete, și mai ales valurile d’cucui care stimulează vindecarea tendonului.
De obicei, nevoie de 3 sesiuni de val-d’impact, în timp ce ciclul normal pentru cea cu Laser și cea cu ultrasunete este de 10 sedinte.

Inregistrari pentru rizoartrosi, boala De Quervain, distorsiuni metacarpiene-falangea degetului mare

Kinesio Taping pe la sindromul di Quervain

Acțiune: golire. Forma: 1 strip ””. Lungime: 15-20cm. De ancorare banda de toate’unghiei de la degetul mare printr-un orificiu circular în bandă.
Aplica kinesio taping fără tensiune, țineți apăsat degetul mare și următoarele cursul tabacheră anatomică(extensor scurt al degetului mare și adductor de-a lungul degetului mare).

Sindromul di Quervain

Dacă aceste măsuri nu au fost suficiente pentru alte terapii enumerate sunt infiltrare de cortizon fizică și terapie manuală, care servește pentru a elimina cauza de tulburare.
Dacă toate conservator nu este suficient, va trece cu l’s operație.
L’funcționarea sindromul De Quevrain este în’deschide teaca tendoanelor, și în curățarea materialelor textile.

L’o intervenție chirurgicală este efectuată în ziua în spital cu anestezie locală și durează doar 15 minute.
Reabilitarea nu este necesară dacă l’s operația a decurs bine, iar condițiile de pre-intervenție a pacientului a fost bună.