Ca excesul de televizor afecteaza copiii

în lumea în care trăim astăzi devine indispensabil tehnologia in viata noastra de zi cu zi. Televiziune, calculatoare, tablete, smartphone-uri, etc. Sunt accesibile pentru copii, deoarece acestea sunt foarte mici și acest lucru influențează în procesul de învățare.

Dar, utilizarea acestor dispozitive Este rău pentru sănătate și de învățare ale celor mici? Sau, dimpotrivă, contribuie la dezvoltarea intelectuală și socială?

efectele televiziunii asupra copiilor

La televizor nu este în sine un lucru rău, dar efectul său asupra dezvoltării depinde de mai mulți factori, cum ar fi:

1. Tipul de conținut pe care copilul le vede. mod De programele care se uită la ea poate afecta este strâns legată de capacitatea sa de a înțelege ceea ce se întâmplă pe marele ecran. Acest lucru va dezvolta într-o manieră progresivă în fază incipientă și va îmbunătăți cu experiență.

este important de a reglementa acest tip de conținut. Foarte puțini părinți fac acest lucru pentru că de multe ori de ignoranță, și alții din cauza lipsei de timp. Nu toate conținuturile sunt adecvate pentru copii.

2. Timpul care trece în fața televizorului. numărul mediu de ore pe care un copil o petrece în fața televizorului în Spania, de exemplu, este de 2 ore și 44 de minute pe zi. Această perioadă de timp este un număr care este în creștere tot timpul. Trăim într-o perioadă în care televiziunea s-a transformat de multe ori în anii ‘cangur’ de copii, atunci când părinții nu pot da o atenție la copiii lor.

– și Petreacă o mulțime de timp în fața TELEVIZORULUI poate produce schimbări în somn. Acolo poate fi, de asemenea, o scădere în performanța școlară, izolare, comportament violent, printre alte efecte.

3. Atunci când nu există nici un control asupra utilizării sale în familie comunicarea este rupt. în Plus față de problemele emoționale care pot duce la consumul excesiv de televiziune, pentru că este o activitate sedentară, vă poate aduce probleme cum ar fi excesul de greutate și obezitate din copilarie.

Vezi TV poate fi, de asemenea, pozitiv pentru copil

de Multe ori am identificat copiii ca spectatori pasivi și neputincioși. Dar, departe de această credință că adulții au, copiii au un rol foarte activ în pregătirea de conținut pe care le percepem prin intermediul televiziunii. Părinții ar trebui să fie conștienți de acest lucru și să profite de avantajele pe care acest mediu ne oferă pentru a ajuta copiii dezvolta atitudini critice și de a limita efectele negative.

TV îi ajută pe copii să-și dezvolte anumite abilități. Programe cu conținut educațional are o valoare mult și este deja dovedit că sunt benefice pentru casă mică. Pentru a asigura experiențe pozitive cu TV, părinții pot:

– Uita-te la tv cu copii.

– Impune limite privind cantitatea de timp pe care copiii îl petrec în fața televizorului.

– Ajuta pentru a alege programe adecvate nivelului de dezvoltare al copilului.

– opriți televizorul înainte de a face programe nu este cazul.

– Stimuleaza discuții cu copiii despre ceea ce se uita în timp ce urmăresc programele împreună.

– să Stabilească perioade de timp cu televizorul, cum ar fi orele de masă și a perioadelor de studii.

Borja Cepuri Abergel

Psiholog educațional și de coaching de educație

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


 • Comentarios
 • Legate

  dușmani de comunicare în familie

  efectele televiziunii asupra copiilor

  Prea mulți stimuli pot încânta și inspira copiii noștri

  efectele afective ale violenței la televiziune pentru copii

  părinții ar trebui să învețe cum un copil ar trebui să ma uit la tv

  mai Puțin de televiziune pentru copii

  0 comentarii

  O mais visitado

  10 idei pentru a vă conecta cu copilul tau

  copiii pot învăța cu visele lor

  riscurile muncii la o femeie gravidă

  provocarea de a fi o femeie, o mamă și un lucrător

 • Quem somos
 • Termos de uso e privacidade
 • Leute știu
 • Anunciantes
 • Mapa face site-ul
 • GuiaInfantil.com este un lider în audiență între site-uri pentru părinți cu 8,5 milioane de vizitatori unici în Brazilia, America latină și Spania

  Toate direitos reservados Degetul mare Media S. L. © 2000-2018. Licență SGAE SGAERRDD/5/267/10111012