Sentimentul de ridicol la copii

rușinea, timiditatea, sentimentul de ridicol sunt sentimentele interconectate care începe să fie resimțite de întreaga primii ani și va evolua în timpul dezvoltării.

Apar ca mecanismele evoluției, care ajuta copiii să se adapteze la nou.

de Ce copiii nu au sens de ridicol

Anumite situații în viața unui copil poate duce la apariția acestui tip de sentimente: mutarea într-o casă, la sosirea de un frate mai mic, începând de la grădiniță, În general, acest pas de rușine, timiditate sau sentiment de ridicol este temporară, durata de doar câteva săptămâni.

Există studii care arată că 15% dintre copii se nasc cu o predispoziție de a fi timid. Deși acest lucru nu este decisiv. Ceea ce este important pentru evoluția unor astfel de sentimente este o intervenție pozitivă sau negativă pentru părinți să preia dezvoltarea copilului lor și asupra mediului.

Cum sunt copiii timizi, cu un sentiment de ridicol

copil timid poate arăta următoarele atitudini:

– Încercați să evitați oamenii care nu sunt familiarizați cu.

– Preferă să fie singur, mai degrabă decât să se alăture unui grup.

Dacă sunteți cu alți minori pot fi foarte liniștit și puțin participativ.

– se Arată a fi fricos și se teme, cu tot ceea ce ei nu știu.

părinții ar trebui să fie de alertă în fața acestor semnale, cu scopul de a evita aceste primele semne de timiditate poate crește și de a obține mai târziu într-o dificultate de a stabili relații sociale.

Cum pentru a ajuta copiii cu un sentiment de ridicol

stima De sine are un rol-cheie în acest aspect. Începe să construiască încă din fragedă copilărie și se va schimba în dezvoltarea ta ca o funcție de experiența pe care o avem și relațiile cu sine și cu ceilalți.

reacțiile de părinți, membri ai familiei, profesori sau prieteni înainte de a copilului de a face sunt importante din afective punct de vedere și care produce cel mai mare impact asupra stimei de sine. Deci, sunt de fapt oameni mai aproape de copil poate influența copilul să aibă o mai mare stima de sine, și cu ea, mai puțin timiditate și un sentiment de ridicol nu apare ca o problemă. Cum pentru a ajuta la ei?

– Nu pune etichete, nu chiar pentru a scuza comportamentul lui. Cea mai spunem și de a asculta la ceea ce este stânjenit în prezența altora, mai mult vă va convinge că este și va dura mai mult pentru a depăși problema ta.

– Nu obligă pe care nu doriți să. Forța să dea un sărut sau să demonstreze ceva care te face bine, creste nesiguranta lor și, prin urmare, sentimentul lor de ridicol.

– Invata cu exemplu. pentru a Explica copilului, cu cuvinte foarte simple, pe care oamenii, de asemenea, simt rușine să întreb lucruri necunoscute, cum ar fi, de exemplu, unde am găsit-o pe stradă. Și apoi, pentru a merge la o persoană care ne poate arăta ținta pe care o cautam.

– consolidarea relațiilor cu alte mici. Fi apropiat de cel al lor similare și se referă la ele vă vor ajuta cu acest lucru fiind de ridicol într-un mod pozitiv.

Borja Cepuri Abergel

Psiholog educațional și învățământ de coaching

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


 • Comentarios
 • Legate

  Educe simțul umorului de copii

  Cum să obțineți copilul să fie mai sociabil

  Cum să obțineți copilul să fie mai sociabil

  cauzele de stima de sine scazuta la copii

  Cum pentru a ajuta copiii suspecte

  0 comentarii

  O mais visitado

  10 idei pentru a vă conecta cu copilul tau

  copiii pot învăța cu visele lor

  riscurile muncii la o femeie gravidă

  provocarea de a fi o femeie, o mamă și un lucrător

 • Quem somos
 • Termos de uso e privacidade
 • Leute știu
 • Anunciantes
 • Mapa face site-ul
 • GuiaInfantil.com este un lider în audiență între site-uri pentru părinți cu 8,5 milioane de vizitatori unici în Brazilia, America latină și Spania

  Toate direitos reservados Degetul mare Media S. L. © 2000-2018. Licență SGAE SGAERRDD/5/267/10111012