Schimbări emoționale în fetele dupa prima menstruatie

Chiar asta depinde de fiecare copil, sunt fete care la prima menstruație apare între 9 și 0 la 12 ani și în această etapă doar o experiență fizică modificări la normal, dar, de asemenea, experiență emoțională, modificări în etapa de pubertate. Unele schimbări sunt pozitive, dar altele pot fi foarte dificil pentru ei. Dar, ce sunt schimbari emotionale că fetele pot experimenta după prima menstruație?

5 schimbari emotionale de fetele dupa prima menstruatie

1. Sunt prea sensibil. in Timpul pubertatii este normal sa te simti ciudat cu schimbările cu care se confruntă iar acest lucru poate face sa se simta foarte sensibile în ceea ce privește aspectul lor fizic. Ceea ce este rezultatul? Poate fi foarte furios, își pierd răbdarea, și chiar se simt deprimat… Dar, aceste schimbări de comportament va fi, de asemenea, legate în mod direct cu vârtej de hormoni care începe să se întâmple în interiorul tău. Dacă observați că fiica ta se simte foarte iritat nu evita conversațiile cu ei că dacă te simți mai bine.

2. Simt diferit. Este posibil ca fetele înainte de prima menstruație (menarha) simt diferit de la prietenii lor (mai ales cei care nu au avut inca menstruatie). Este necesar ca fetele să se simtă în siguranță și să știe că este ceva normal ca toate fetele trec prin asta, fie înainte sau după… Este inevitabil atunci când se maturizeze.

3. În căutarea unei identități. În pubertate, copiii sunt în tranziție de a deveni un adult și, în acest timp, ei sunt în căutarea propriei identități. Este posibil pentru a încerca să stabilească ce îl face diferit de celelalte, ceea ce este rolul tău în lume… Și atât de iminent veți dori să se simtă mult mai independent, pentru fiecare familie.

4. Noi sentimente romantice și sexuale. în Această eră de pubertate este, de asemenea, scena când fetele încep să înțeleagă mai bine sex și cum, datorită menstruatiei, este posibil de a avea copii. Începe să aibă curiozitatea de sex și va începe să se simtă atras fizic de către alte persoane. Este posibil să aveți mai multe întrebări despre sex sau despre reacțiile lor normale atunci când vizionați o scenă romantică. Este necesar de a avea suficientă încredere în părinții lor pentru a vorbi despre sex și să fie atât de bine informat.

5. Schimbări în starea de spirit. fetele inainte de prima menstruatie pot experimenta, de asemenea, importante modificări ale dispoziției din cauza hormonilor. Vă puteți simți fericit și dintr-o dată fi total iritat și deprimat.

părinții trebuie să vorbesc cu fetele despre menstruație înainte de a ajunge la faptul că atunci când se întâmplă, ei știu ce este, ce este și ce înseamnă. Astfel, deși au experiență schimbări inevitabile după prima menstruație și debutul pubertății, ea va ști ce este și de ce apare, și se simt mai liniștit.

María José Roldan

Master în Educație Specială (Terapeutic Pedagogie)

Psicopedagoga

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


 • Comentarios
 • Legate

  Sarcina în adolescență. Riscurile și consecințele

  ramane insarcinata in timpul menstruatiei este posibil

  Ingrijire speciala pentru o sarcina la adolescente

  riscurile sarcinii la adolescente

  schimbări emoționale în pre-adolescență,

  0 comentarii

  O mais visitado

  10 idei pentru a vă conecta cu copilul tau

  copiii pot învăța cu visele lor

  riscurile muncii la o femeie gravidă

  provocarea de a fi o femeie, o mamă și un lucrător

 • Quem somos
 • Termos de uso e privacidade
 • Leute știu
 • Anunciantes
 • Mapa face site-ul
 • GuiaInfantil.com este un lider în audiență între site-uri pentru părinți cu 8,5 milioane de vizitatori unici în Brazilia, America latină și Spania

  Toate direitos reservados Degetul mare Media S. L. © 2000-2018. Licență SGAE SGAERRDD/5/267/10111012