Cauze și simptome de insecuritate la copii

insecuritate la copii este un tip de teamă că experiența copiilor în fața oricărui fapt, reale sau imaginare, ceea ce implică fasaie, pierde iubirea sau atentia de la părinți sau persoane de referință specială. Este o stare emoțională negativă, care determină modificări cognitive, comportamentale și sociale.

Cunoscând cauzele și simptomele de insecuritate la copii ne va permite pentru a le ajuta să-și recapete încrederea în ei înșiși și să se simtă iubit și valoros în familie, la școală și printre un grup de egali.

Cauze de insecuritate în copii

Printre multiplele cauze care pot genera sentimente de insecuritate la copii, vom evidenția trei având în vedere că cele mai importante care pot fi evitate:

1. Stiluri educaționale prea sever, autoritar sau prea protectoare submina dezvoltarea autonomiei copilului. Aceste stiluri educaționale preveni propriile decizii, fie pentru că părinții se tem că se întâmplă ceva cu copiii dumneavoastră sau de rigiditatea cu care educa. Fie ca aceasta poate, în cele trei tipuri de cazuri sunt părinții care decid și control ce, cum și când să-și educe copiii. Acest tip de educație, cerând, strict, sau protectoare cauze de-a lungul timpului:

– Sentimente de inferioritate la copii.

– Pierderea încrederii în sine.

– Perda de stima de sine.

– Teama de a greși, de a eșua sau de a lua orice decizie, deoarece de fiecare dată când copilul încearcă orice pentru ea nu există cineva care face pentru ea, interzice sau mustre.

2. Lipsa de afecțiune, afecțiune sau respingere explicită. Copiii au nevoie să se simtă prețuită, valoros, important și pentru părinții lor. Excesul de critici, sau chiar umilința negativ în crearea conceptului de sine și stima de sine a copiilor noștri. Părinții ar trebui să le asigure un mediu familial sigur și stabil, astfel încât acestea să poată dezvolta o buna echilibrul emoțional care facilitează dezvoltarea competențelor social-emoționale a dezvolta în mod corespunzător în lume.

3. Comparațiile între frați și gelozia nu este depășită. Nașterea unui frate poate provoca sentimente de insecuritate la copil care crede că deja nu este suficient de important pentru părinții lor să cred că să acorde o atenție mai mult la nou-născut. Aceste sentimente pot deveni cronice dacă să crească, părinții să rămână în mod constant compararea copiilor, indiferent de capacitățile și supervalorizando altul.

Cum copilul este nesigur

copilul nesigur, nu au încredere în ei înșiși, nici în abilitățile lor, sau calități. Este un copil care se îndoiește în față de orice decizie pe care trebuie să le ia, cu un mare sentiment de ridicol care subminează lor de spontaneitate și prospețime, și vă împiedică de la a face prieteni sau de a stabili relații personale de lungă durată și stabilă. Acesta este un copil cu stimă de sine scăzută și o toleranță scăzută la frustrare, foarte sensibil la orice critici și că poți renunța la primul obstacol. În final ne confruntăm cu un copil care este:

– un Îndoiesc foarte mult fata de orice decizie pe care trebuie să le ia.

– Șterge sau zero foarte mult desenele tale sau exerciții de școală.

– Arata frica în fața de eroare, și preferă să-și inhiba înainte de a eșua.

– Frustrat-cu ușurință.

– Se cu venituri mici la școală.

– un copil Este extrem de dependentă, mic nesupravegheat, cere întotdeauna un adult pentru ajutor.

Costurile pentru a face prieteni și atunci când nu există copii care sunt mai tineri decât ea, cu care ei se pot simți mai confortabil.

– Este posibil ca exprima nesiguranța prin neascultare și agresivitate, sau total opusul, fiind rușinos, pasiv sau supus.

– Evaluează negativ și nu crezi în tine. Puteți verbalizate ori de câte ori puteți.

– un copil cu multe temeri, nepotrivite pentru vârsta lor sau mult mai intens decât era de așteptat.

– Au coșmaruri sau probleme de somn.

Sara Tarrés Corominas

Psiholog copil

Consilier și copil

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


 • Comentarios
 • Legate

  Simptome ale unui copil overprotected

  Părinți și profesori pentru a îmbunătăți performanța academică a copilului

  de Ce nu ar trebui să lase copilul să plângă

  Cum de a crea o legătură cu copiii la o adopție

  0 comentarii

  O mais visitado

  10 idei pentru a vă conecta cu copilul tau

  copiii pot învăța cu visele lor

  riscurile muncii la o femeie gravidă

  provocarea de a fi o femeie, o mamă și un lucrător

 • Quem somos
 • Termos de uso e privacidade
 • Leute știu
 • Anunciantes
 • Mapa face site-ul
 • GuiaInfantil.com este un lider în audiență între site-uri pentru părinți cu 8,5 milioane de vizitatori unici în Brazilia, America latină și Spania

  Toate direitos reservados Degetul mare Media S. L. © 2000-2018. Licență SGAE SGAERRDD/5/267/10111012