Ce să faci când copilul tău vrea să discute

atunci Când un copil de 4 sau 5 ani rambursare pe care tatăl său sau pe mama lui spune că nu e atât de obraznic. Ea doar vrea să impună criteriile sale în prezența altora, pentru că el continuă să creadă că el este centrul lumii și că deține adevărul absolut.

în Această vârstă, să discute și să-l asculte este foarte frecvente, deoarece copilul are deja un vocabular bun și că te simți încrederea în discursul dumneavoastră și doriți să obțineți ceea ce vrei tu așa… Dar, ei nu sunt capabili să înțeleagă logica. Această etapă este atunci când părinții ar trebui să înceapă să se ocupe de aceste situații în mod corect pentru a evita conflictele mai mare în măsura în care copiii sunt în creștere în sus.

Unele situații în care copilul discută

Unele situații în care un copil se discută și care pot fi destul de comună este de a pune pulover în timpul iernii, atunci când ai ieșit în stradă. Un copil care îi place să discute vă va spune că nu se simte frigul, și lupta pentru a nu pune în trening și rezultatul din această situație poate fi întotdeauna o mamă sau un tată supărat, și un copil cu o răceală.

Chiar dacă acesta este un mic exemplu, luptele și accese de furie pot fi pentru orice alt motiv (ora de a merge la culcare, ce vrei, ce nu vrei să luăm cina, timp de baie, etc.). În acest sens, este necesar să se limiteze discuțiile și unele strategii pe care le puteți folosi pentru a reduce aceste mici conflicte la domiciliu. Dar, cum să-l?

Cum de a reduce discuții cu copil mic în casă

– a se Păstra la rece. Încă copilul dumneavoastră să se plieze tot ce spui sau faci, supărat nu este o soluție și se poate termina într-o groaznică luptă pentru putere, sau, mai rău, copilul dumneavoastră poate simți că pot conta pe tine să-și exprime sentimentele. Dacă observați că emoțiile încep să fie negativ, este mai bine să părăsească site-ul și să te calmezi cu respirații adânci. Atunci când simți că te-ai calmat, apoi puteți gestiona situația din nou.

– să Stabilească regulile. copilul tau va avea nevoie să știe că există lucruri în casă, care nu sunt deschis la negociere. Lucruri cum ar fi securitatea, să nu vorbești cu străinii, ia-ți mâna să traverseze strada, etc. Sunt lucruri care nu pot fi supuse discuției. Același lucru se întâmplă cu rutine în casă. Sunt imuabile și nu se poate opune. De exemplu, dacă fiul tău încearcă să mă cert cu tine pentru că ai închis televizorul sau tableta ta, nu intră în discuție dacă este sau nu pentru a continua să faci asta. Dau doar ordine: ‘haide acum spalatul pe dinti la culcare’.

– Sistem de puncte. Dacă fiul tău îi place să discute, sistemul de puncte poate fi un mare ajutor. De exemplu, dacă copilul dumneavoastră are de lucru pentru a obține până în dimineața pentru a merge la școală sau să se spele pe dinți de trei ori pe zi, va fi capabil de a da 1 punct pentru fiecare lucru pe care ai făcut bine și atunci când vei ajunge la 20 de puncte în timpul săptămânii, el poate alege o activitate pentru a face ca o familie, ce să mănânce la micul dejun sau apuca un dulce de la brutărie, la sfârșitul săptămânii. Vei fi uimit de rezultate!

María José Roldan

Psicopedagoga

Master în Educație Specială (Terapeutic Pedagogie)

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


 • Comentarios
 • Legate

  Copii autonome și independente

  10 scopuri de copii pentru anul 2016

  Bine scopurile pentru părinți și copii pentru Anul Nou

  de Ce există copii care au nevoie de mai multă afecțiune decât alte

  Cauze și simptome de insecuritate la copii

  0 comentarii

  O mais visitado

  10 idei pentru a vă conecta cu copilul tau

  copiii pot învăța cu visele lor

  riscurile muncii la o femeie gravidă

  provocarea de a fi o femeie, o mamă și un lucrător

 • Quem somos
 • Termos de uso e privacidade
 • Leute știu
 • Anunciantes
 • Mapa face site-ul
 • GuiaInfantil.com este un lider în audiență între site-uri pentru părinți cu 8,5 milioane de vizitatori unici în Brazilia, America latină și Spania

  Toate direitos reservados Degetul mare Media S. L. © 2000-2018. Licență SGAE SGAERRDD/5/267/10111012