Cum pentru a ajuta copilul să-și depășească teama de eșec

eșecul este ceva care chiar și adulții se tem de astăzi, dar dacă o fac, este pentru că în copilărie i-a învățat că a face greșeli este ceva care ne ajută să crească și să învețe.

de Obicei, atunci când apare teama de eșec (la copii și adulți) apar gânduri negative care fac forțelor reduce și potențialul de a fi ascunse. Aceasta frica paralizează și poate provoca pe copii să se simtă slab și nu a reușit, ceva care le face în imposibilitatea de a fi capabil de a cuceri lucruri de-a lungul vieții, deși sunt capabili de a face asta.

sfaturi pentru a ajuta copilul dumneavoastră a depăși teama de eșec

pentru a Evita eșecul în viață, sau să nu fi greșit, e ceva aproape imposibil. Nu este ceva care se întâmplă, și înainte de a se văita, dacă trebuie să înveți cu asta. Copiii sunt în curs de dezvoltare abilitățile și sunt într-o continuă învățare pentru a învăța strategii și metode care sunt necesare și de a depăși eșecuri. Pentru a evita eșecul este dificil, dar poate fi inutilă. Ceea ce este important este ca părinții să-și ajute copiii să depășească această teamă de eșec nu ar trebui să fie evitate, dar pentru a depăși!

1. Motiva copilul să participe la activități. Încurajați-vă copilul să ia parte la activități în care știi că poți reuși și de care să vă bucurați. În acest fel el se va simți lucruri pentru tine în alte situații în care se simt mai puțin sigur. Indiferent de rezultat, copiii au nevoie pentru a participa la activitățile pentru care este necesar oportunități de a ajunge la succes apărea, și o să vezi că totul poate fi atins cu un efort.

2. Învățați-vă copiii că greșelile sunt bune. Este necesar ca părinții vorbesc cu copiii lor pentru a le spune că eșecul nu este ceva negativ, și că succesul poate fi atins doar prin erori.

3. Explicați copiilor dumneavoastră cu exemple. puteți explica fiului tău un exemplu, care este la fel de clar ca atunci când ai învățat cum să folosesc patine cu rotile (nimeni nu învață să patineze fără să cadă în primul rând), și același lucru se întâmplă și atunci când a învăța să o plimbare cu bicicleta. Acolo vor fi căderi și eșecuri la început, până când copilul dumneavoastră să învețe să o plimbare cu bicicleta dumneavoastră perfect.

4. Importanța de a lua riscuri. Este necesar ca copiii să știe că este necesar să se ia de risc în viață pentru a realiza lucruri. Când copiii înțeleg cât de important este să-ți asumi riscul, ei vor fi gata să se confrunte cu situații cu încredere în posibilitățile sale.

5. Experiența ca un maestru. în plus, este necesar ca copilul să învețe din experiența și practica este cel mai bun profesor, pentru că ei pot face lucruri mai ușor după ce trece prin câteva erori… repetarea vă va ajuta să aveți mai multă încredere în tine.

6. Anime copiii lor. Cea mai mare stimul care copiii trebuie să nu fie frică de eșec și că stima de sine crește și motivația lor sunt, de asemenea, grijă de părinții lor. Părinții pot acționa ca mentori sau ghiduri pentru a risipi teama de eșec la mintea copiilor lor.

María José Roldan

Psicopedagoga

Master în Educație Specială (Terapeutic Pedagogie)

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


 • Comentarios
 • Legate

  tulburare de Hiperactivitate cu deficit Copii (ADHD)

  Cum copiii pot depăși frustrarea

  de Ce copiii reuși în studiile lor?

  Cauze de eșec în școală cu copii

  0 comentarii

  O mais visitado

  10 idei pentru a vă conecta cu copilul tau

  copiii pot învăța cu visele lor

  riscurile muncii la o femeie gravidă

  provocarea de a fi o femeie, o mamă și un lucrător

 • Quem somos
 • Termos de uso e privacidade
 • Leute știu
 • Anunciantes
 • Mapa face site-ul
 • GuiaInfantil.com este un lider în audiență între site-uri pentru părinți cu 8,5 milioane de vizitatori unici în Brazilia, America latină și Spania

  Toate direitos reservados Degetul mare Media S. L. © 2000-2018. Licență SGAE SGAERRDD/5/267/10111012