Pentru că se întâmplă cutremure

în Funcție de locul de pe planeta in care locuiti, va fi mai mult sau mai puțin obișnuiți să se cutremure. În timp ce unii oameni știu cutremure au avut le-a trăit pe orice ocazie sau că este normal pentru regiunea dumneavoastră, alții știu de știri de televiziune. Vom explica de ce cutremurele se întâmple, astfel încât să puteți învăța copilul.

de Ce cutremure întâmpla

1. Cum a face tu a produce un cutremur? crusta pământului este format din plăci tectonice care se mișcă în mod constant, chiar dacă noi nici măcar nu-l cunosc. Cu toate acestea, există locuri în care aceste plăci întâlni nici un obstacol în mișcarea sa și de a fi șocat este atunci când se întâmplă cutremur, care poate fi, de asemenea, numit cutremur. Aceasta este tectonice cutremur, care este mult mai normală, deși, de asemenea, ar putea fi un cutremur vulcanic.

2. Ce este un eșec? locul unde se întâmplă cutremur este geologice vina, care este un fel de crăpătură în scoarța pământului și unde se termină ripping prin plăci tectonice. Nu sunt active defecțiuni care au cel mai mare risc de producere a unor cutremure și acolo sunt alte defecte inactiv unde rare ori dacă observați orice cutremur. Eșecul cel mai bine-cunoscut este San Andreas în California (SUA), unde cutremurele sunt un fenomen obișnuit.

3. Câte cutremure există în lume?, Totuși, că pe an nu poate fi mai mult de 300.000 de cutremure din lume, doar câteva au o intensitate suficient că putem observa. Consecințele cutremurelor va varia în funcție de intensitate, ajungand sa fie unul dintre fenomenele naturale și mai devastatoare. Magnitudinea unui cutremur este măsurată pe scara Richter, care este ceea ce măsoară de energie, care este eliberat cu șoc de plăci.

4. De ce sunt mai multe cutremure în unele țări mai mult decât în altele? Un procent mare de cutremure se întâmplă în zonele scăldate de oceanul Pacific, din Japonia sau Indonezia apropie de coasta de pe continentul american. Nu numai California au mult riscul de cutremure, dar, de asemenea, de locuri cum ar fi Mexic, Chile sau Peru. Trebuie să ne amintim că un cutremur nu este un fenomen care poate fi prevenită, dar zonele care sunt obișnuiți cu cutremurele pot avea protocoale de acțiune pentru a proteja oamenii.

5. Nu poate fi un cutremur mare? Da. De multe ori, cutremurele au avut loc într-o vina mărginită de mare. Ei val de extindere generează valuri uriase numite tsunami. Atunci când un tsunami ajunge la orice coasta, consecințele sale pot fi devastatoare.

Laura Velez

Scriitor Guiainfantil.com

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


 • Comentarios
 • Legate

  mediu și copii

  Carta Pământului pentru copii. Ziua mondială a Pământului

  Cum de a preda copilului de a avea grijă de planeta noastră,

  planetă Mai bună pentru copii și copii mai bine pentru planeta noastră

  Cum contaminarea afectează starea de sănătate a copiilor

  0 comentarii

  O mais visitado

  10 idei pentru a vă conecta cu copilul tau

  copiii pot învăța cu visele lor

  riscurile muncii la o femeie gravidă

  provocarea de a fi o femeie, o mamă și un lucrător

 • Quem somos
 • Termos de uso e privacidade
 • Leute știu
 • Anunciantes
 • Mapa face site-ul
 • GuiaInfantil.com este un lider în audiență între site-uri pentru părinți cu 8,5 milioane de vizitatori unici în Brazilia, America latină și Spania

  Toate direitos reservados Degetul mare Media S. L. © 2000-2018. Licență SGAE SGAERRDD/5/267/10111012