Educarea copilului cu valori. Responsabilitatea

Educarea copiilor responsabil este o sarcină pe termen lung, care necesită dăruire. Pentru a insufla un sentiment de responsabilitate la copii este recomandat pentru a începe de formare-le puțin câte puțin în compromis, încercând ca, de mici, copiii să-și facă propriile aranjamente, în posibilitățile lor, să-ți faci curat în cameră, să adune jucăriile lor, pune masa, organiza haine, rucsac sau valiza dvs. atunci când călătoriți.

care este semnificația pentru copii să fie responsabili?

responsabilitatea ca valoare socială este legată de numirea. Responsabilitatea de a garanta îndeplinirea angajamentelor dobândite, și generează încredere și liniște printre oameni. Toată responsabilitatea este strâns legată de obligație și datorie. Ambele concepte sunt materia primă de răspundere.

Prin jocuri sau activități de grup, este mai ușor și mai liniștit pentru a preda sentiment de responsabilitate față de copii și ei vor fi mai dispuși să înțeleagă sale îndatoriri și obligații. Fi responsabil în sens global al cuvântului înseamnă:

1. Responsabilitatea pentru tine: eu Sunt responsabil și de a face dorintele in realitate, pentru propria-mi fericire, alegerea valorilor după care să trăim și să creștem gradul de stima mea de sine.

2. Responsabilitate fata de sarcinile de a dezvolta: eu Sunt responsabil de cum am distribui timpul meu, și am să-mi îndeplinesc sarcinile, și în curs de locuri de muncă.

3. Responsabilitatea consum: eu Sunt responsabil pentru cheltuielile mele, avea grijă de lucrurile mele și alege cadouri de Craciun, zile de naștere, aniversări…

4. Responsabilitate față de societate: eu Sunt responsabil pentru comportamentul meu cu alte persoane, colegi de muncă, de familie, de prieteni și de a comunica în mod corespunzător cu alții.

Sfaturi pentru copii să învețe să fie responsabil

1. De fiecare dată când dă o sarcină pentru copilul dumneavoastră, și el este de acord, este necesar ca el să respecte cuvântul dat.

2. Dacă copilul face o greșeală, să accepte greșelile tale, cu umilință și invită-ți copilul să facă ceea ce trebuie făcut pentru a reveni la calea corectă.

3. Invata copilul valoarea de angajament de la tine. Este un factor determinant într-o persoană responsabilă, care are conștiința că trebuie să-și îndeplinească responsabilitățile sale cu ceilalți, fără a uita că prima persoană care ar trebui să fie responsabil de ea însăși.

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


 • Comentarios
 • Legate

  Educarea copilului cu valori. Ascultarea

  Educarea copilului cu valori. Prietenie

  Educarea copilului cu valori. Toleranța

  Educarea copilului cu valori. Bunătatea

  Educarea copilului cu valori. Respectul pentru binele comun

  0 comentarii

  O mais visitado

  10 idei pentru a vă conecta cu copilul tau

  copiii pot învăța cu visele lor

  riscurile muncii la o femeie gravidă

  provocarea de a fi o femeie, o mamă și un lucrător

 • Quem somos
 • Termos de uso e privacidade
 • Leute știu
 • Anunciantes
 • Mapa face site-ul
 • GuiaInfantil.com este un lider în audiență între site-uri pentru părinți cu 8,5 milioane de vizitatori unici în Brazilia, America latină și Spania

  Toate direitos reservados Degetul mare Media S. L. © 2000-2018. Licență SGAE SGAERRDD/5/267/10111012