Alimente care pot provoca daune pentru sănătatea copilului dumneavoastră

de la vârsta de șase luni, copilul începe hrănirea complementară. Puțin câte puțin, și făcându-l să gust diferite alimente, părinții încearcă să introducă copilul dumneavoastră în „meniu” de obicei familia.

cu toate acestea, și deși restricțiile alimentare din primul an sunt rare, poate doriți să ia în considerare faptul că unele alimente nu poate fi recomandat mai mult timp.

Alimente nu este recomandat pentru copii

1. Lapte: Încă recomanda alaptarea cel puțin până la doi ani, de la dos12 luni, bebelusii pot avea lapte de vacă. Cu toate acestea, laptele degresat sau semi-degresat lapte nu este recomandată, deoarece copilul încă beneficiază de grăsime din lapte integral și caloriile pe care le oferă aceasta pentru creșterea și dezvoltarea lor. Derivate din lapte, cum ar fi branza sau iaurt se recomanda, de asemenea, care sunt parte integrantă. De obicei, cu excepția cazului în care copilul prezintă un risc de obezitate sau probleme cu inima, produse lactate sarace in grasimi nu vor fi introduse în dieta lor până la doi ani.

Pentru motive similare, și pentru că de grăsime este un vehicul de vitamine esențiale și minerale, atât de puțin poate vrei să oferi copilului alte alimente cu conținut scăzut în grăsimi, dar în versiunile lor originale. Cu toate acestea, este recomandabil să se evite grăsimile saturate și hidrogenate, care sunt prezente în mese fast-food sau dulciuri și prăjituri industrie.

2. Sare și zahăr: introducerea de sare și zahăr ar trebui să fie amânată cât mai mult posibil. Rinichii de copii nu sunt pregătiți pentru masa de sare, iar zahărul este absolut necesar în dieta ta. Dieta copilului include deja zahăr natural, cum ar fi aceea care vine de la fructe, și acest lucru poate fi folosit în cazul în care mama trebuie să îndulci oricare dintre mese.

3. Miere: în aceeași linie, poate doriți să evite, de asemenea, miere, nu numai pentru că este zahăr, și este legată cu obezitatea și cariile dentare, dar, de asemenea, că mierea poate fi găsit în microorganisme, cum ar fi Clostridium botulinum, producator de toxina care cauzeaza botulism, o boala neurologica care poate aduce severitatea dacă nu este tratată la timp. Recomandările actuale variază între 12 și 24 de luni pentru introducerea de miere in dieta copilului.

4. Fructe uscate: fructele uscate pot provoca alergii, astfel încât acestea ar trebui să fie introduse cu prudență extremă în dieta copilului, și nu înainte de 12 luni. În plus, și din cauza asta poate provoca sufocare cu penisul, recomandările sunt mai restrânse, nu se recomanda introducerea acesteia înainte de vârsta de 5 ani. Cu toate acestea, tipul de dieta care copilul este de a lua și capacitatea de a mesteca poate indica dacă este gata sau nu să consume fructe uscate întregi.

ai Grijă de unele fructe și pește înainte de vârsta de doi ani

Pentru a preveni copilul dacă engasgue, de asemenea, părinții ar trebui să evite a da struguri, cireșe sau rosii-cherry, chiar dacă acestea sunt în siguranță dacă acestea sunt tăiate în jumătate sau în patru părți. În general, orice alimente mai mare decât un bob de mazăre pot obține blocat blocarea căilor respiratorii și ar trebui să fie tăiate în bucăți înainte de a oferi copilului.

pește cu concentrații ridicate de mercur, cum ar fi peștele-spadă, ar trebui să fie evitate în copilărie și adolescență. În plus, atât de pește, cum ar fi fructe de mare sau ouă, ar trebui să fie fierte în mod corespunzător înainte de a le oferi copilului pentru a evita posibile intoxicatii alimentare.

În general, și cu excepția recomandărilor exprimate, de la vârsta de doi ani un copil poate mânca orice. Dexteritate lui guma va fi mai mare de fiecare dată și poate consilia cu privire la ce alimente ar trebui să fie evitate, și chiar și atunci când, pentru a evita calus.

Carlota Reviriego

Nutricionista

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


 • Comentarios
 • Legate

  Hrana în primul an de copil

  Hrana pentru bebelusi de la 7 la 12 luni

  Crampe pe copii

  La ce varsta copiii pot face inghetata

  0 comentarii

  O mais visitado

  10 idei pentru a vă conecta cu copilul tau

  copiii pot învăța cu visele lor

  riscurile muncii la o femeie gravidă

  provocarea de a fi o femeie, o mamă și un lucrător

 • Quem somos
 • Termos de uso e privacidade
 • Leute știu
 • Anunciantes
 • Mapa face site-ul
 • GuiaInfantil.com este un lider în audiență între site-uri pentru părinți cu 8,5 milioane de vizitatori unici în Brazilia, America latină și Spania

  Toate direitos reservados Degetul mare Media S. L. © 2000-2018. Licență SGAE SGAERRDD/5/267/10111012