Ce este Sindromul Gilbert la copii

acesta a fost Juan Luis Guerra acest cântec atât de cunoscut în Spania: ‘bilirubina crește atunci când am ochi și nu te uita la mine’ (‘Mi urca la bilirrubina/cuando te miro y-mă în vizorul’). De icter și de stres acest sindrom ocupă acest articol.

medicii numesc icter este colorarea în galben a pielii și mucoaselor. Există mai multe boli care pot produce. În Sindromul Gilbert este unul dintre cele mai nevinovate.

ce este Sindromul Gilbert la copii și care apare

sindromul Gilbert este o boală ereditară cauzată de o genă anormală. Această genă este ineficient, suma în exces de bilirubina se acumuleaza in sange. Acesta este transmis de la persoană la persoană, dar aceasta nu este o boala infectioasa.

cauza care motivează este o tulburare în conjugarea bilirubinei. Există o componentă genetică a tulburării. Ca factori de risc recunoaștem trei: postul, infecții fungice și stres (în plus față de o activitate foarte intensă, menstruație, sau deshidratare). Cu alte cuvinte, copiii predispuși, înainte ca unii dintre factorii de risc care le-am menționat vor avea o creștere a bilirubinei.

în Ciuda aspectul cu icter, funcționarea ficatului este normal și Sindromul nu provoca ciroza, cancer la ficat sau steatoza (grasimi in ficat).

Ca Sindromul Gilbert care afectează copii și modul în care este diagnosticat

Acest lucru are o semnificație clinică? Nu. În fapt, dacă vom evalua cât de ficat de acești copii este de lucru, vom găsi că el este uimitoare. Atât de puțin produce o creștere a transaminazelor. La evaluare fizică, chiar și așa va fi normal (ficatul nu este cu dimensiunea crescută).

Pentru a diagnostica nu este necesar mai mult decât o simplă analiză de sânge. La fel, toți parametrii sunt normali, cu excepția bilirubinei totale și a bilirubinei indirecte, care va fi crescut ușor.

Acest tabel nu are nevoie de nici un tratament. Poate doriți pentru a vedea dacă episoade de icter au tendința de a se repeta, se transforma pentru a prezenta factori de risc descrise.

Ivan Carabaño Aguado

Șef al departamentului de Pediatrie

Spital Universitário Regele Juan Carlos

Spitalul General de Villalba

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


 • Comentarios
 • Legate

  ce este de grăsime în ficat la copii

  hepatita B la copii

  hepatita a și copii

  hepatita la copii. Prevenirea și tratamentul

  0 comentarii

  O mais visitado

  10 idei pentru a vă conecta cu copilul tau

  copiii pot învăța cu visele lor

  riscurile muncii la o femeie gravidă

  provocarea de a fi o femeie, o mamă și un lucrător

 • Quem somos
 • Termos de uso e privacidade
 • Leute știu
 • Anunciantes
 • Mapa face site-ul
 • GuiaInfantil.com este un lider în audiență între site-uri pentru părinți cu 8,5 milioane de vizitatori unici în Brazilia, America latină și Spania

  Toate direitos reservados Degetul mare Media S. L. © 2000-2018. Licență SGAE SGAERRDD/5/267/10111012