Circumferința capului copilului

circumferinta capului sau perimetrul, este celula de măsură de contur a capului de la cea mai mare parte. Aceasta este măsurată folosind o măsură de bandă, care ar trebui să fie peste urechi și deasupra sprâncenelor. Astfel, în plus față de măsurile de greutate și dimensiuni, perimetrul celulei este un alt fapt de a fi luate în considerare în timp pentru a examina starea de sănătate a nou-născutului.

În recenzii pentru pediatrie mai târziu, măsura circumferința capului circumferinta capului copilului va fi un alt fapt de a fi luate în considerare pentru a studia starea de sănătate a copilului.

Valori implicite din perimetrul celulei de copii

Un copil nou-născut are un contur al celulei de aproximativ 35 cm. Astfel un contur, perimetrul, s-a născut în aceeași măsură ca conturul piept, încă nu se poate exclude posibilitatea ca, în unele cazuri, perimetrul celulei este mai mare decât cea a toracelui. Acest paralelism între ambele măsuri au continuat pe parcursul primului an de vârstă. Așa că atunci când voi împlini un an, circumferinta cap de o fată va avea o valoare aproape similară cu cea toracică (între 43 și 46 cm, de exemplu).

În cazul persoanelor de sex masculin, cu un an de vârstă, această relație începe să se schimbe încet, și va fi remarcat faptul că perimetrul toracelui începe să fie mai mare decât circumferința capului, aspectul fizic, care este o caracteristică a omului.

copiii au un craniu flexibil

în Timp ce trece prin canalul de nastere, circumferința capului se poate schimba din cauza presiunii produsă în timpul trecerii în oasele capului copilului. Datorita acestui fapt, craniul copilului este flexibil și este format din plăci osoase mobile, nu sudate, care se pot asambla fiecare alte. Gol sau spații nu sunt închise au lăsat structuri mobile de oasele capului sunt numite fontanelele (popular cunoscut sub numele de slabiciune).

Tabele și măsuri de perimetrul celulei de copii

măsurarea circumferinței capului este o parte din rutina de medic pediatru la fiecare vizita a copilului pentru a verifica dezvoltarea sănătoasă a copilului, atât la naștere și după, de obicei, până la vârsta de 3 ani. Uneori, după naștere, forma capului poate arăta că oasele sunt așezate unul peste celălalt sau este posibil că există un hematom.

Pentru a gestiona corect aceste anomalii, există câteva tabele care indică valorile medii și abaterile standard. Luând notă la fiecare vizită la medicul pediatru de valoare în fiecare moment de creștere, se obține o succesiune de măsuri care vor forma o curbă, care se află în parametri standard, care depinde de sexul și vârsta copilului. Măsurile sunt continue pe mese, care exprima valori medii servi ca un ghid pentru medicul pediatru pentru a detecta eventualele probleme legate de dimensiunea unui cap de copil.

Microcefalie, macrocefalie la sugari

Chiar și la schimbări extreme de mare de cap la copii pot fi detectate mai devreme în timpul sarcinii datorită ultrasunete, atunci când copilul a fost deja născut putem vorbi despre microcefalie sau macrocefalie.

– microcefalie: se manifestă atunci când capul copilului este prea mic. Pot fi cauzate de o rată de deficit în creștere de creier, din cauza unei boli genetice sau malnutriție; o fuziune depistarea precoce a oaselor craniului sau o slabă dezvoltare a creierului.

– macrocefalie: este o anomalie care, cu dezvoltarea copilului, ajung de obicei dispar. Acesta este, de obicei, la nastere, copilul afișează unele proporții din capul mai ridicat. Dar, în cazul în care proporția de cap este excesiv de mare, cauza poate fi o macrocefalie simplu (moștenire de familie) sau un hidrocefalie, care este produsă de acumularea de lichid cefalorahidian. Alte cauze ar putea fi meningita (inflamatie a creierului, membrane, și împachetări, precum și măduva spinării), o tumoare pe creier sau boala Canavan (boala ereditara care cauzeaza degenerarea sau ruptura de celulele nervoase din creier).

capul mare copilului

deși pare o glumă, majoritatea copii este un pic mai „mare-cap”, pentru că ei se nasc cu capul un pic mai mare decât corpul. Prin urmare, copilul ‘incapatanat’ nu este întotdeauna un motiv de îngrijorare. În fapt, în primul an de viață, creșterea circumferinței capului este accelerat și apoi încetinește. Deci, atunci când ajunge la prima ta zi de naștere, 83,6% dintre copii au deja un cap de dimensiune, care va avea la varsta adulta.

Marisol Nuevo

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


 • Comentarios
 • Legate

  10 boli rare care afectează copii

  O Microcefalia nu Brasil

  zika virus este legat de epidemia de Microcefalie la sugari

  Zika virus și copii

  0 comentarii

  O mais visitado

  10 idei pentru a vă conecta cu copilul tau

  copiii pot învăța cu visele lor

  riscurile muncii la o femeie gravidă

  provocarea de a fi o femeie, o mamă și un lucrător

 • Quem somos
 • Termos de uso e privacidade
 • Leute știu
 • Anunciantes
 • Mapa face site-ul
 • GuiaInfantil.com este un lider în audiență între site-uri pentru părinți cu 8,5 milioane de vizitatori unici în Brazilia, America latină și Spania

  Toate direitos reservados Degetul mare Media S. L. © 2000-2018. Licență SGAE SGAERRDD/5/267/10111012