Zika virus. Ceea ce este și așa cum se întâmplă de contagiune

zika virus este un virus transmis de țânțari care trăiește în zonele tropicale. Este numit astfel pentru primul caz recunoscut că virusul a fost situat în pădure de Zika, Uganda (Africa), în 1947.

virusul s-a răspândit la alte continente. În 2015 primul caz de zika virus în America de sud. A fost special în Salvador (Bahia). În vederea creșterii alarmante a numărului de cazuri în țară, zika a fost catalogat la fel de repede ca epidemie.

ce este zika-virus, și modul în care acesta infectează oamenii

zika virusul este transmis de un țânțar din genul Aedes, de origine tropicală. În special de țânțari este Aedes aegypti, care transmite febra dengue și chikungunya. Țânțarul are pete albe pe corp și picioare și viața, mai ales în zone cu altitudine joasă de nivelul mării (zonele situat la mai puțin de 2.000 de metri de altitudine de la nivelul mării sunt cele mai expuse la virusul zika).

tantari este mic și măsoară doar 7 mm și care transmite boala sunt femei. Acolo este că o atenție deosebită ar trebui să fie luate în prima oră dimineața și la asfințit, pentru că este atunci când majoritatea va musca.

de țânțari rase în apă curată opri, deci este convenabil de a exercita extreme de igienă pentru a evita zonele de apă în picioare. Multe campanii sunt realizate în țări precum Brazilia, în care numărul de copii cu suspiciune de microcefalie (demonstrabil conectat la zika virus) este alarmantă. Din păcate, chiar și cu atât de multe alerte, oamenii nu au făcut parte, din moment ce marea majoritate a focarelor de Aedes aegypti sunt în gospodării, în cupe goale, sticle, jgheaburi infundate, si anvelope, în plus față de rezervoarele de apă care nu sunt acoperite.

Cum este muscatura și simptomele de virusul zika

țânțarii care transmit acest virus se injectează saliva lor prin piele. Atac, mai ales în zona de glezne si coate. Saliva lor pot transmite virusul zika, febra dengue, febra galbenă sau chikungunya în funcție de dacă țânțar este infectat cu unele dintre aceste virusuri. După mușcătura de țânțar purtător de zika apar aceste simptome:

– Conjuntivite

– Artrita situat în mâini și picioare și dureri în articulații

– Erupție pe piele de culoare roșie

– dureri de cap

simptomele dura 7 zile, și nu toate persoanele dezvolta boala, dar consecințele pot fi foarte grave în cazul în care o persoană devine infectat este o femeie insarcinata, ca în cazul studiat relația dintre zika virus și nașteri de copii cu microcefalie.

Care are un risc mai mare de a contracta virusul zika

principalele detectat de cazuri se întâmplă, în special la femeile gravide și copii. Ei sunt cei care au un risc mai mare de a contracta acest virus. Diagnosticul este de un test de sânge trimise la un laborator. Acolo este confirmat de faptul dacă persoana este sau nu este un purtător al virusului.

În cazul femeilor gravide, virusul zika este deosebit de periculos, deoarece este capabil de a traversa placenta și ajunge la copil. A crescut foarte mult cazurile de nou-nascuti cu microcefalie în zonele de incidență mai mare a zika virus. Multe studii au fost efectuate pentru a dovedi că acest virus determină microcefalie. În unele țări precum Columbia și Brazilia, autoritățile medicale ajunge să recomande cupluri întârziere intenția lor de a solicita sarcinii până la epidemia este controlat.

Stephanie Stephen

Scriitor GuiaInfantil.com

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


 • Comentarios
 • Legate

  O Microcefalia nu Brasil

  zika virus este legat de epidemia de Microcefalie la sugari

  Zika virus și copii

  circumferinta capului copilului

  zika virus determină microcefalie la nou-nascuti

  0 comentarii

  O mais visitado

  10 idei pentru a vă conecta cu copilul tau

  copiii pot învăța cu visele lor

  riscurile muncii la o femeie gravidă

  provocarea de a fi o femeie, o mamă și un lucrător

 • Quem somos
 • Termos de uso e privacidade
 • Leute știu
 • Anunciantes
 • Mapa face site-ul
 • GuiaInfantil.com este un lider în audiență între site-uri pentru părinți cu 8,5 milioane de vizitatori unici în Brazilia, America latină și Spania

  Toate direitos reservados Degetul mare Media S. L. © 2000-2018. Licență SGAE SGAERRDD/5/267/10111012