5 sfaturi pentru femeile gravide pentru a proteja virusul zika

zika virusul este transmis prin muscatura de Aedes aegypti de țânțari și, chiar dacă simptomele lor par să nu aibă mult de gravitate (febră, erupții cutanate, sau dureri musculare), acesta este un virus potențial periculoase atunci când infectate este o femeie insarcinata deja, care este legat cu nașterea de copii cu microcefalie.

răspândirea rapidă a virusului și ușurința cu care boala se transmite forțează femeile gravide care trăiesc în zone unde aceste insecte locuiesc înrădăcinată măsuri de precauție.

Cum femeile gravide poate preveni infectarea cu virusul zika

Brazilia a fost una dintre primele țări de a experimenta o mare creștere a numărului de cazuri de nașteri a afectat sugari cu microcefalie, copiii mamelor care au fost infectați cu virusul zika în primele etape ale sarcinii. De microcefalie este o infectie in neurologice care face de mărimea unui cap de copil este mult mai mic, care ar trebui să fie implicit.

În absența unor teste concludente, toate semnele indică faptul că microcefalie de copii este legat de mușcătură de țânțar purtător al virusului, în viitor, mamele, astfel încât autoritățile de sănătate recomanda:

– pentru a Evita focarele de tantar in ghivece cu plante, anvelope, borcane, sticle, jgheaburi infundate, și tot ceea ce se acumulează apă, pentru că de țânțari are nevoie de apă stagnantă a trăi și reproduce.

– se Aplică respingător țânțar în urma instrucțiunile producătorului. În cazul de asemenea, se aplică de protecție solară, se aplică spray-ul.

– Acoperiți ferestrele și ușile cu ecrane de protecție și a pus o plasă de țânțari deasupra patului.

– Folosiți un repelent cu electric sau aerosoli menținând în același timp măsurile de securitate de care aveți nevoie pentru a părăsi camera de ventilate.

– pentru a Folosi prezervative pentru a preveni răspândirea prin contact sexual.

– majoritatea medicilor recomandă pentru a continua cu alaptarea, deoarece ei nu cred că copilul poate spurca însuși această cale. În orice caz, este recomandabil să consulte un medic pediatru.

deoarece nu există nici un vaccin preventiv, principalul consiliul de experți este prevenirea muscatura. Și, deși autoritățile de sănătate rezista în alarmante din punct de vedere social, în unele țări sunt deja extinderea recomandarea ca femeile gravide să nu călătorească în zonele cu transmisie de zika virus, și că, chiar și pentru a evita sarcini în acest moment.

Alba Caraballo

Editor de GuiaInfantil.com

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


 • Comentarios
 • Legate

  Zika virus și copii

  zika virus determină microcefalie la nou-nascuti

  Zika virus. Ceea ce este și așa cum se întâmplă de contagiune

  zika virusul poate fi transmis prin contact sexual

  Columbia și El Salvador cere pentru a evita timpul sarcinii, din cauza virusul zika

  0 comentarii

  O mais visitado

  10 idei pentru a vă conecta cu copilul tau

  copiii pot învăța cu visele lor

  riscurile muncii la o femeie gravidă

  provocarea de a fi o femeie, o mamă și un lucrător

 • Quem somos
 • Termos de uso e privacidade
 • Leute știu
 • Anunciantes
 • Mapa face site-ul
 • GuiaInfantil.com este un lider în audiență între site-uri pentru părinți cu 8,5 milioane de vizitatori unici în Brazilia, America latină și Spania

  Toate direitos reservados Degetul mare Media S. L. © 2000-2018. Licență SGAE SGAERRDD/5/267/10111012