De ce sunt cupluri care se despart atunci când ai un copil

Având un copil este cel mai frumos lucru din lumea asta pentru că, după nouă luni de așteptare vine în lume această mică persoană care va face viața de cuplu ia-o rotire de 180°. Înainte de a avea un copil poate părea că totul este idilic. Cei doi au tot timpul la ei înșiși, pot să facă ce vor și să se bucure unul de altul.

Dar, atunci când o femeie devine însărcinată, primul lucru pe care cuplul ar trebui să vorbim despre viitor, despre lucruri care tulbura ca la crearea, rolul pe care îl au fiecare o funcție de viața pe care o duce (de lucru și de timp disponibile din fiecare, etc.), și pentru a face un plan despre cum se va schimba viața și modul de a face față la toate acestea împreună pentru a crea o familie care are baze și valori și care pot merge în aceeași direcție. Atunci când acest lucru nu se întâmplă și cupluri nu vorbesc despre relația lor, odată ce copilul se naște, lucrurile pot răsuci un pic, deoarece relația de cuplu după ce un copil poate schimba complet.

5 cauze ale crizei de cupluri după nașterea copilului

1. Depresie Post-partum. depresie postpartum poate începe la două zile după ce au dat naștere și poate dura aproximativ două săptămâni. În cazurile mai severe, depresia poate deveni o problemă gravă, care poate dura mai mult. În cazul în care cuplul nu caută o soluție la această gravă problemă reală și acest lucru poate fi motivul pentru separare.

2. Lipsa de comunicare. uneori, oboseala și lipsa de somn poate face un cuplu opri să chat-ul, deoarece nu există nici timp pentru asta”, ” cel mai important lucru este copilul. Cert este că copilul este important, dar dacă un cuplu nu are comunicare este posibil ca această relație dacă poartă până la punctul de rupere.

3. Gelozia tatălui. există situații în care părinții se simt desconsiderat pentru că mama trebuie să se concentreze exclusiv asupra grija de copilul face inclusiv că părintele se simte un zero la stânga. Acest lucru este periculos pentru că tatăl, în plus față de enciumar ca un cuplu, puteți enciumar ca un tată. O mamă ar trebui să accepte rolul său, dar, de asemenea, că de la tatăl și să-i dea importanța pe care o merită.

4. Economia. Fiind un părinte costă bani, și acest lucru este ceva care ar trebui să fie luate în considerare înainte de a începe această aventură. Cuplul trebuie să-și calculeze bine înainte de nașterea fiului, și să știu cum vor face față cheltuielilor. Dacă acest lucru nu este clar, economia poate îngropa un cuplu la punctul în care a ajuns la separare, pentru că discuțiile pot fi continuă. Este necesar să vorbim despre lucrurile cu calm și să ne amintim că un cuplu este o echipă în viață și nu adversari.

5. Rolul în casă. atunci Când un copil este născut de mama este de forma cerută ar trebui să se întoarcă în grija ta, ceea ce face că există sarcini de uz casnic care nu se poate face pentru lipsa de timp. Cuplul ar trebui să fie foarte clar că ambele sunt parte din aceeași echipă și că sarcinile din casă ar trebui să fie împărțite în mod echitabil, dar dacă în timpul primelor câteva săptămâni nu-ți dă timp pentru a face lucruri, nu intrați în panică. Părinții trebuie să recupereze de la oboseala din primele săptămâni de noi roluri, fără reproș și fără să fac mai multe decât tine ” sau „eu sunt mult mai obosit’. În primele câteva săptămâni, ajutor de la bunici și rude este de mare importanță.

María José Roldan

Psicopedagoga

Master în Educație Specială (Terapeutic Pedagogie)

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


 • Comentarios
 • Legate

  reacțiile copiilor la divorț

  dușmani de comunicare în familie

  Ziua Internațională a familiei. Familie și copii

  Când mama își asumă rolul de tată după divorțul lor

  Cum să divorțeze fără a afecta copii

  Un ghid pentru cuplu căsătorit pentru a separa fără a afecta copii

  0 comentarii

  O mais visitado

  10 idei pentru a vă conecta cu copilul tau

  copiii pot învăța cu visele lor

  riscurile muncii la o femeie gravidă

  provocarea de a fi o femeie, o mamă și un lucrător

 • Quem somos
 • Termos de uso e privacidade
 • Leute știu
 • Anunciantes
 • Mapa face site-ul
 • GuiaInfantil.com este un lider în audiență între site-uri pentru părinți cu 8,5 milioane de vizitatori unici în Brazilia, America latină și Spania

  Toate direitos reservados Degetul mare Media S. L. © 2000-2018. Licență SGAE SGAERRDD/5/267/10111012